Populære sporter
All sport
Vis alt

Nysigneringen nærmer seg med stormskritt: – Han har jobbet steinhardt

Oppdatert 07/06/2020 klokken 14:15 GMT+2

Jon-Helge Tveita var skadet da han gikk fra Sarpsborg 08 til Brann i februar. Nå nærmer 28-åringen seg for fullt, men tviler på at han rekker seriestarten.

Lars Arne Nilsen og Jon-Helge Tveita

Foto: Scanpix

Brann gikk på en ordentlig smell i den første treningskampen etter gjenåpningen av norsk fotball, da de tapte 3-0 mot Haugesund. Tre dager senere slo bergenserne derimot tilbake, og vant 2-0 over nabo Åsane - etter scoringer av Gilbert Koomson og Daouda Bamba.
Mandag spiller Brann nok en treningskamp, når de reiser nordover for å bryne seg på fjorårets seriemestere Molde. Kampen, som sendes direkte på Dplay fra klokken 12:00, blir uten nysigneringen Jon-Helge Tveita som fortsatt sliter med skaden han pådro seg for godt over ett år siden.
– Det nærmer seg nå, sier en optimistisk Tveita når Eurosport møter han på treningsfeltet.

Rekker mer av sesongen

Den offensive høyrebacken har lagt bak seg fire sesonger for Sarpsborg 08, der han fikk 88 kamper under beina. Nå har Tveita vært Brann-spiller i litt over fire måneder, men har fortsatt til gode å trene for fullt for rødtrøyene.
– Jeg er enda ikke med for fullt i spillet på trening, så det er nok noen uker til jeg kan delta i kampsituasjon, forteller nysigneringen.
– Har eliteserieutsettelsen vært litt positivt for din egen del?
– Det er ikke vært positivt sånn sett, fordi det tar lenger tid å komme inn i gruppa. Samtidig, om man ser positivt på det, så rekker jeg nok mer av sesongen nå enn det jeg hadde gjort uten en utsettelse, svarer Tveita.

– En spesiell situasjon

Til tross for at utsettelsen på noen måter han kommet beleilig på 28-åringen, utelukker Tveita at han blir klar til seriestarten.
– Jeg tror ikke seriestart er innen rekkevidde. Det er litt for fort, men håper at jeg kommer i full trening de neste ukene, sier han.
– Hvordan har den siste tiden egentlig vært - med ny klubb, skade og utesettelse?
– Det har vært en veldig spesiell situasjon, spesielt å komme inn i ny klubb som skadet. Jeg har prøvd å gjøre det jeg kan gjøre, samtidig som at jeg har fått veldig god oppfølging fra fysioene her i klubben, utdyper Tveita, og trekker blant annet fram Branns fysioterapeut Gregor Monsen som en viktig bidragsyter.
Se intervjuet med Jon-Helge Tveita her. Saken fortsetter under videoen.
picture

Tveita om det siste året: – En lang og tung reise

Nilsen: – Han har jobbet steinhardt

Brann-trener Lars Arne Nilsen er imponert over utviklingen til Jon-Helge Tveita, og utelukker ikke at høyrebacken kan bli klar i løpet av juni.
– Han (Jon-Helge Tveita journ.anm) har jobbet steinhardt i vinter og er nærmere enn det vi trodde, men han har nok fortsatt noen uker igjen før han er helt tilbake i full trening, sier Nilsen til Eurosport.
– Han ser god ut på 60%, men litt tidlig å sende han ut i kamp, legger treneren til.
picture

– Vi gleder oss til å spille kamper som virkelig betyr noe

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame