Fotball
Eliteserien

Brann-treneren vil ikke svare på stopper-spørsmålet: – De er litt forskjellige

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Bismar Acosta, Ole Martin Kolskogen og Christian Eggen Rismark

Foto: Scanpix

AvChristine Skarstein Olsen | Sondre Skandsen
06/06/2020 på 12:25 | Oppdatert 06/06/2020 på 12:25

Lars Arne Nilsen har nå tre stoppere å velge mellom, og han vil ikke svare på hvem som skal utgjøre midtforsvaret denne sesongen.

  • På mandag 12:00 kan du se treningskampen mellom Brann og Molde på Dplay - sikre deg tilgang her!

Mange eksperter har hevdet at Brann trenger en klar forsterkning på stopperplass. Tidligere i år gikk til og med Bismar Acosta ut i BT og ba klubben hente en ny Wormgoor-lignende leder i det bakre leddet.

Eliteserien

Derfor mener de han kan bli en klassestopper: – Han fortjener skryt og det skal han få

FOR 2 TIMAR SIDAN

Eurosport.no er også kjent med at klubben skal ha sett på muligheten til å hente Vegard Forren, som nylig fikk sin kontrakt med Molde terminert. Dette ser nå ut til å ikke bli noe av. Dermed er følgende stoppere tilgjengelige for Lars Arne Nilsen og hans trenerteam:

Bismar Acosta (33), Christian Eggen Rismark (28) og unggutten Ole Martin Kolskogen (19). Det er foreløpig uklart hvem som er i rute til å starte mandagens Dplay-sendte treningskamp mot Molde.

– Vi har tre gode midtstoppere som skal spille mange kamper. Det blir en konkurranse dem i mellom, og alle kommer til å spille i år, sier Nilsen til Eurosport.no som møter han etter Branns trening.

– Har du bestemt deg for de to som skal utgjøre stopperparet i år?

– Vi må nesten bare se. Nå skal vi vel spille rundt seks kamper på 14 dager eller noe sånt, så da trenger vi hele gruppa. Det blir en voldsom kampbelastning, så alle lag trenger mer enn 11 mann.

  • Har du husket å registrere lag til Eliteserien Fantasy? Gjør det her!

– Litt forskjellige

Bergensere vil kanskje savne et klart førstevalg av stopperpar, slik man har blitt bortskjemt med i Bergen de siste årene. Bismar Acosta og Vito Wormgoor har tidvis vært en levende vegg for klubben, men nå er altså sistnevnte borte. Det kan dermed se ganske mye mer åpent ut.

– Det kommer til å handle litt om hvem som er i form og hva slags lag vi møter i de ulike kampene. De er jo litt forskjellige disse typene våre.

Nilsen har et klart svar til eksperter og supportere som mener Brann trenger bedre dekning i det bakre ledd.

– Jeg tenker på dem som er her, og jeg er fornøyd med dem som er her. Man kan jo alltids ha bedre dekning i ulike posisjoner, sånn vil alltid en trener tenke, men så har koronaen slått til i Bergen også. Vi har ikke økonomi til å kunne handle så mye. Vi har en fantastisk gjeng her nå, sier han.

Unggutten må steppe opp

På papiret er 19 år gamle Ole Martin Kolskogen fra Os tredjevalget til plassen. Men Nilsen mener han er mer enn god nok til å spille i Eliteserien.

– Han er en av Norges mest spennende midtstoppere, og jeg håper vi får beholde han. Det er nok en som mange klubber kommer til å følge.

Han er ung og god, og han kommer til å spille mye Eliteserie-fotball i 2020. Vi må nok bruke han mer enn hva både han og vi selv hadde trodd på forhånd, avslutter Nilsen.

Det blir trolig ingen Vegard Forren inn dørene, tros dette frieriet:

Sjekk Forrens Brann-frieri

00:01:52

Eliteserien

Får én kamp karantene etter det røde kortet mot Glimt

I GÅR PÅ 08:48
Eliteserien

Disse er usikre til Glimt-kampen: – Det er spørsmålstegn bak de fire

I GÅR PÅ 15:21
Relatert
FotballEliteserienBrannHaugesund
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen