Mandag morgen ble Ola Brynhildsen presentert som Molde-spiller, en dårlig skjult hemmelighet. At stortalentet går gratis til MFK har fyrt opp Stabæk-fansen, der en gruppering i helga tok grep og hang opp banner på garasjen til moren til Brynhildsen.
Stabæk Support, bæringenes offisielle supporterorganisasjon, mener 21-åringen har melet sin egen kake i denne saken og at gratisovergangen til Molde er et svik mot klubben.
– Det er dårlig gjort overfor akademiet og klubben og alle som har vært med på å bygge ham som fotballspiller. Han har vokst opp et steinkast fra Nadderud, han har blitt hyllet og støttet hele veien av klubb og fans, han har fått muligheten til å bli bedre og vise seg fram, og nå viser han at han setter seg selv fremst og at klubben ikke sitter igjen med noen ting. Det er veldig skuffende, og da må han regne med at noen reagerer, sier Stabæk Support-leder Bjørnar Posse Sandboe til Eurosport.
Eliteserien
Molde-treneren takket nei til utenlandsk klubb
21 TIMER SIDEN
– Dette er en sak som har pågått i lang tid. Ola har ikke ønsket å skrive ny kontrakt og jeg syns klubben har opptrådt veldig tålmodig. Både Inge André Olsen og Jon Tunold har uttalt at Ola er en god gutt som vi ønsker å ha med videre. Det har gjort at supporterne har vært mer forsiktige og det har vært langt færre ytringer enn hva mange egentlig har ment. Men at denne overgangen kommer nå kan ikke overraske noen som vet noe om elitefotball.
– Banneret er hengt opp av en gruppering som kaller seg «Stabæk Ultras», er det uttalelser som Stabæk Support kan stille seg bak?
– Jeg tror det er tanker som deles av veldig, veldig mange Stabæk-supportere. I forumet vårt finnes det folk på alle sider av bordet i meningsutvekslinger, men de aller fleste mener at nå er det nok. Det betyr ikke at det blir bannere på søppelskuret og dobbeltgarasjen til Ola hver dag framover, men man skal ikke se bort ifra at det kan komme flere ytringer. Det er ikke tomt for maling hos Stabæk-fansen. Det avhenger nok litt av hva som skjer framover og hva som kommer av uttalelser. Men for Ola sin del tror jeg det kan være greit å komme seg ut av gutterommet og på første fly til Molde. Det er ikke supporterne som har presset ut Ola, dette valget har han og hans rådgivere tatt sammen. Jeg tror ikke unge spillere gjør lurt i å lytte utelukkende til agentene sine. En agent bryr seg om penger, en supporter gir deg hjertene sine.
– Hva syns du om at en ung gutt får et banner med «Judas» påskrevet hengt opp hjemme?
– Det er klassisk fotballsjargong dette med «Judas». Jeg tenker at det handler mer om fotball enn religion. I internasjonal målestokk er et banner hengt opp mellom et søppelskur og en dobbeltgarasje innafor. Jeg skjønner jo at det ikke er kult for Ola, men det var nok mye av poenget. Stabæk Support kan mene mye om mangt fra offisielt hold, men vi vil ikke be enkeltsupporterne om å dempe seg bare for å være koselige. Så lenge man holder seg innenfor normal supportersjargong er det høyt under taket på vår tribune og vårt miljø. Og jeg mener ordlyden her ikke treffer taket, sier Sandboe.
– Så du vil kalle dette «normal supportersjargong»?
– Gitt den situasjonen her så er dette en type sjargong som mange fotballsupportere tenker på. Det er ikke verdens mest kreative banner, men her har mange vært skuffa over tid og nå har det rent over. Det er sjeldent man får de mest nyanserte tilbakemeldingene fra fotballsupportere selv om vi som står på tribunen har vanlige jobber til hverdags.
– Jeg synes klubben har opptrådt veldig tålmodig. En annen klubb ville kanskje vært tydeligere når en spiller sier han vil til et annet sted. Jeg husker da Bjørnar Holmvik ville til Brann, da forsvant han rett ut av laget. Fordi vi vil ha spillere som vil være her. Men det skal sies at det var lettere å sette ham ut fordi man hadde så bra lag den gangen.
Sett denne?

Reagerer på seriestart-debatten: – Det er et sykdomstrekk

Eliteserien
Skadet Glimt-spiller: – Vet ikke hvor lenge jeg er ute
I GÅR PÅ 08:19
Eliteserien
Toppklubbene vil ha VAR i norsk fotball – innføres trolig i 2023
I GÅR PÅ 15:09