MFK bekreftet mandag formiddag at Brynhildsen slutter seg til klubben i sommer. Det har satt sinnene i kok i Bærum. I et banner som er blitt klistret opp på garasjen til Brynhildsens familie i løpet av helgen, er beskjeden krystallklar: «Her bor en Judas». Banneret er signert med «Ultras Stabæk».
Det har lenge vært kjent at Ola Brynhildsen har vært ettertraktet hos andre klubber, og med en kontrakt som går ut i sommer har ryktene om at han kom til å forlate klubben versert en god stund.
Før helga ble det bekreftet av Stabæk-leder Jon Tunold - og nå bekrefter altså Molde at 21-åringen har signert for de blåhvite.
Eliteserien
Solbakken valgte Berisha: Må be ham løpe mindre
9 TIMER SIDEN
Om det var bekreftelsen fra Tunold som var foranledningen til banneret ble hengt opp, er ikke Eurosport kjent med, men at banneret og budskapet skaper reaksjoner er det ingen tvil om. Jon Tunold sier at «reaksjonene er svært uheldige».
– Jeg er overrasket over at deler av supporterne går hjem til familien til Ola og henger opp et sånt banner. Det er trist å se og det går utover mange. Jeg syns det er svært uheldig, sier Tunold til Eurosport.
Han har forståelse for at slike overganger kan skape sterke reaksjoner, men sier at han og Stabæk ikke aksepterer slike former for reaksjoner.
– Supportere vil alltid mene noe om dette, men dette er å gå langt over streken, sier Tunold.
Han vil ikke høre på de som hevder at Ola Brynhildsen har holdt klubben for narr ved å ikke signere en forlengelse.
– Ola har ikke lurt noen. Dette er fotballens natur, kontrakter er tidsbestemt og jeg har respekt for at han forholder seg til regler i den kontrakten han har. Han har ikke lurt noen, men er i sin fulle rett til å gjøre dette, sier Tunold.
Eurosport er kjent med at flere konkrete bud er blitt lagt på bordet, men klubben har ikke ønsket å selge. Senest på Marbella i vinter kom det signaler fra Molde til Inge André Olsen og Stabæk om at Molde var villige til å betale et millionbeløp for å løse ut Brynhildsen fra kontrakten før sommeren.
– Det har vært spekulert masse, og det har også vært konkrete bud. Men styret har sagt at det ikke har vært aktuelt å selge på de tidspunktene og til de summene som har vært aktuelle. Det er ikke noe vi angrer på, sier Tunold.
Han syns det er synd at Brynhildsen forlater klubben.
– Det er veldig synd Han er en god spiller, en vi skulle hatt med videre, men han ønsket ikke å signere ny kontrakt, sier klubblederen som legger til at det ikke har vært diskutert med Molde om Brynhildsen nå kjøpes fri før kontrakten går ut den 30. juni.
Også daglig leder i Molde, Ole Erik Stavrum sier klubben tar avstand fra banneret.
– Dette bør vi ikke oppleve i norsk fotball. At Ola skal få sånt pes for dette, det skjønner jeg ikke. Dette er en handling vi ikke bør oppleve i norsk fotball og noe jeg tar veldig avstand fra, sier han til Eurosport.
Fikk du med deg denne?

Reagerer på seriestart-debatten: – Det er et sykdomstrekk

Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
26/09/2021 PÅ 20:43
Eliteserien
Vecchia-dobbel da Eggen ble hedret på Lerkendal
26/09/2021 PÅ 19:16