Koronakrisen har skapt enorme økonomiske utfordringer for klubbene i Eliteserien. Mandag bekreftet daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug, at klubben har søkt om støtte fra regjeringens krisepakke for kompenasjon i forbindelse med bortfall av sesongkortsalg.
Trønderne er levnet få muligheter til å få innvilget søknaden, da pakken omhandler arrangementer som har blitt avlyst, og ikke utsatt – noe som er tilfellet i Eliteserien.
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
I GÅR PÅ 13:07
Flere Eliteserie-klubber, blant annet Odd og Kristiansund, har etterlyst endringer i pakken som vil gjøre det mulig å motta sårt etterlengtede midler. Senest tirsdag var Odd-leder Einar Håndlykken blant deltakerne i «Debatten» på NRK for å snakke om temaet.

Vil jobbe for å tilpasse krisepakker

Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Pål Bjerketvedt, sier at det nå jobbes med å tilpasse pakken til å også gjelde toppklubbene.
– Det vil gjøres en jobb for å tilpasse restbeløpet i idretts- og kulturpakken. Vi har et håp om at det kan bli tilrettelagt for bedre virkemidler, slik at klubbene kan komme mye bedre ut av krisen enn de hittil har gjort, sier Bjerketvedt i fotbundets podkast PodBall.
– Vi vet jo at noen av toppklubbene sliter nå. De ser røde tall og en mørk horisont om det ikke skjer noe, samt at tiltakspakkene ikke treffer bedre, fortsetter han.
Ifølge Bjerketvedt er sistnevnte én av to hovedpilarer som forbundet jobber med:
1) Gjenåpning av treninger og kamper
2) Å få tiltakspakkene til å treffe fotballen bedre enn det de gjør i dag
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Indre Bane i karantene: – Vi står der uten hjelp av myndighetene

– Klar dokumentasjon på at pakken treffer dårlig

I forbindelse med idrettspakken, som er på over 600 millioner kroner, har det kun blitt levert inn søknader om 264 millioner til nå.
– Dette er klar dokumentasjon på at pakken treffer dårlig – rett og slett fordi det er altfor mange tapte inntekter som ikke dekkes. Som for eksempel arrangementsinntekter og sponsorer, sier Bjørketvedt.
Den andre pakken som er aktuell gjelder næringsvirksomheter.
– Her finnes det heller ikke dekning for noe av det klubbene har behov for. Pakken er innrettet på virksomheter som er skrudd sammen annerledes enn toppklubber. Myndighetene må se på idrettslag som en del av næringslivsvirksomheten.

Den fortrengte signeringen: – Han skulle på puben hele tiden

Eliteserien
Knutsen om det kommende overgangsvinduet: – Et vanskelig marked
I GÅR PÅ 13:06
Eliteserien
Rekdal endelig klar – gjenforenes med «Paco»
I GÅR PÅ 08:02