Mandag ble det kjent at Rosenborg har søkt om støtte fra regjeringens krisepakke for tapte inntekter i forbindelse med bortfall av sesongkortsalg.
– Ja, vi har søkt. Vi taper jo store publikumsinntekter blant annet, samt andre arrangementsinntekter, skrev RBKs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug, i en SMS til Eurosport.
Krisepakken, på totalt 600 millioner kroner, ble utstedt fra regjeringen med formål om å redde norske idrettslag fra konkurs. RBK skal ha søkt om rundt 4,5 millioner kroner.
Eliteserien
Dårlig skadenytt for nøkkelspillere
19 TIMER SIDEN
Klubben er den første, og foreløpig eneste, i Eliteserien som har søkt om støtte. Daglig leder i Odd, Einar Håndlykken, mener trøndernes fremstøt er smart.
– RBK har funnet på noe veldig lurt her tror jeg, som ingen av oss andre har sett, sier han i Eurosport-podkasten Indre bane: i karantene.
Se hele podkasten nederst i saken!
For selv om det tydelig fremgår at pakken ikke gjelder kompensasjon av tapte inntekter i forbindelse med kamper som er utsatt – noe som foreløpig er tilfellet i Eliteserien – mener Håndlykken klubben sender ut et tydelig signal.
– Det står jo veldig eksplisitt at du ikke kan søke på ting som ikke er avlyst, så jeg tror ikke RBK kommer til å få pengene med dagens kriterier. Men det er en effektiv måte å synliggjøre hva de har tapt.
Men selv om Odd-lederen ikke har tro på at Eliteserie-rivalen får støtten, hadde han håpet at så var tilfellet.
– Det er jo tydelig at de ikke vil få støtte, men de burde fått det. Det er jo det vi håper skal komme i en endret pakke – at denne type tapte inntekter skal bli mulig å få tilbake.

Indre Bane i karantene: – Vi står der uten hjelp av myndighetene

Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
I GÅR PÅ 19:00
Eliteserien
Bernt oppsummerer: – Kan ikke begynne å påstå at folk lyver
I GÅR PÅ 13:18