Mandag ble det klart at Rosenborg, som første klubb i Eliteserien, har søkt om støtte gjennom regjeringens krisepakke. Trønderne vil neppe få innvilget søknaden, da krisepakken ikke omhandler arrangementer (kamper) som har blitt utsatt, men avlyst.
Daglig leder i Odd, Einar Håndlykken, uttaler i Eurosports podkast «Indre bane: i karantene» at selv om han ikke tror RBK vil få de drøyt 4,5 millionene de har søkt om, så mener han de burde det.
Se hele podkasten nederst i saken!
Eliteserien
Nysigneringen kjører bil fra Slovenia til Bodø: – Glimt passer meg perfekt
8 TIMER SIDEN
Odd-lederen etterlyser en endret pakke, slik at den typen tapte inntekter som RBK har søkt om å få kompensasjon for (bortfall av sesongkortsalg) skal bli mulig å få tilbake. Og det er han ikke alene om.

Frykter konkursras i Eliteserien

Daglig leder i Kristiansund, Kjetil Thorsen, frykter at klubben vil gå konkurs om pakken ikke endres.
– Ja, det gjør vi jo. Vi hadde laget en prognose basert på start 1. august og spille 30 kamper med tilskuere. Da hadde vi så langt redusert inntektene med rundt ti prosent – drøyt fem millioner kroner.
Om det nå skjer at serien starter opp 15. juni og spilles uten tilskuere frem til september, vil det tallet potensielt mangedobles.
– Da vil nok tapet være på mellom ti og femten millioner. Det er enorme tall for oss. Vi er en ung klubb som ikke har særlig med penger på bok, sånn at dette får jo enorme konsekvenser. Vi klarer ikke å løse dette på egenhånd, sier Knutsen.
Håndlykken tror vi vil se konkurser blant Eliteserie-klubber i 2020 om det ikke tas grep.
– Jeg kjenner ikke klubbøkonomiene i detalj, men jeg tror det. Det blir nok ikke oss – det er krise, men jeg tror vi kommer oss gjennom dette uten konkurs selv i worst case scenario.

Beskjed til kulturministeren

Nå kommer Odd-lederen med en tydelig beskjed til kulturminister Abid Raja.
– Det er det Abid Raja må tenke gjennom også, er om han ønsker å være den kulturministeren som styrte skuta når flere toppklubber gikk konkurs. Det er det som er virkeligheten der ute. Det rammer veldig hardt, og hvis du ikke har en krigskasse å tære av, som ikke så mange har, så tåler du ikke denne type reduserte inntekter på mange millioner kroner. Det er ikke noe vanskelig å skjønne.
Kristiansund skal i torsdagens styremøte diskutere hvilke grep som kan gjøres for å holde klubben levende fremover. Der er det ikke bare inntektstapene som vil bli drøftet.
– Vi har en annen utfordring i form av en likviditet, som er vanskelig. Nå har vi vært i gul sone i lang tid fordi vi har levert OK resultater selv med liten egenkapital. Men vi sliter med likviditeten. Akkurat nå er det en kamp dag for dag for å holde hodet over vann, sier Knutsen.
Nå må klubben virkelig være kreative om eventyret i Eliteserien skal fortsette.
– Det er viktig at grepene klubben tar for å bedre likviditeten er bærekraftig, sånn at vi ikke møter oss selv i samme situasjon om noen måneder. Vi må tenke nytt, noe vi har vært flinke til i KBK. Vi snur hver stein og skaper aktivitet hver dag. Vi har vært kreative, og det må vi virkelig være fremover om vi skal overleve. Det handler om å forlenge dette eventyret enda et år, sier Knutsen.

Indre Bane i karantene: – Vi står der uten hjelp av myndighetene

Eliteserien
Rossbach om vrakingen: – Må finne tilbake formen
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Peker på forskjeller mellom Knutsens og Eggens 4-3-3: – Ingen blåkopi
I GÅR PÅ 13:07