Populære sporter
All sport
Vis alt

NFF: Starts Lillejord-avtale er innenfor regelverket

Espen Blaker

Publisert 19/05/2020 klokken 15:18 GMT+2

Ifølge NFF har Start sitt på det rene i forbindelse med engasjementet av fotballagent Stig Lillejord.

Start

Foto: Scanpix

Mandag kunne Fædrelandsvennen melde at den profilerte fotballagenten Stig Lillejord skal hjelpe Start med forhandlinger og overganger de neste overgangsvinduene.
Flere har reagert på at Lillejord nå skal representere en klubb hvor han også representerer flere spillere som agent. Blant disse er Eurosport-ekspert Joacim Jonsson, som mener det «stinker lang vei» av samarbeidet som potensielt vil kunne føre til en rekke situasjoner med interessekonflikter.
– Er det i det hele tatt lov? Det vil overraske meg hvis ikke NFF ser nærmere på denne saken, sier Jonsson.

Dette sier NFF

Lillejord er ifølge Start-ledelsen hentet inn på en resultatbasert formidlerkontrakt, noe som betyr at han får betalt når kontrakter blir inngått av spillere som kommer til eller drar fra klubben.
Ifølge NFF er denne type engasjement innenfor dagens regelverk.
– Dersom Lillejord er engasjert som formidler, vil det i utgangspunktet være innenfor regelverket. Formidlerreglementet til NFF, som er basert på FIFAs formidlerreglement, åpner blant annet for at en agent/formidler kan representere klubb og spiller i samme kontraktsforhandling, skriver juridisk seksjonsleder i NFF, Espen Auberg, i en e-post til Eurosport.
Likevel skjønner han hvorfor det stilles spørsmålstegn i denne saken.
– Det er mange synspunkter på muligheten for at en formidler kan representere klubb og spiller samtidig. Dersom vilkåret om at de involverte partene, klubb og spiller, skriftlig samtykker til en slik dobbeltrepresentasjon, kan det ha noen praktiske fordeler. Partene må selv vurdere om det er hensiktsmessig at en formidler representerer begge partene.

Regelverket kan bli endret

Ifølge Auberg vil FIFA nå vil vurdere å fjerne den gjeldende regel om dobbeltrepresentasjon i klubber.
– Det er vanskelig å si hvor store sjansene er for at den blir fjernet. FIFA har varslet at de vil vedta større endringer i sitt formidlerreglement, og ett av punktene som diskuteres er om en skal fjerne muligheten for dobbeltrepresentasjon. Hvorvidt det vil skje vil bli spennende å se.
Lillejord sier selv til Fædrelandsvennen at han har en avtale med Start når det gjelder spillerne han selv representerer, og at engasjementet i klubben ikke handler om å komme i posisjon, men å skape muligheter.
picture

Kårer norsk fotballs mest selvopptatte: – Han lånte kontoen for å se på seg selv

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame