Fredag ble det klart at Molde møter Arsenal i Europa League-gruppespillet. Dermed får Norges eneste representant i Europa denne sesongen bryne seg på en skikkelig Premier League-tungvekter.
– Det er ikke mitt favorittlag, men pappas, sier Molde-trener Erling Moe, som selv har Coventry i Championship som sitt engelske favorittlag.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
I GÅR PÅ 09:55
Han kjenner naturligvis godt til Arsenal likevel. Storklubben vises hyppig på norske skjermer og har litt i underkant av 7000 medlemmer i sin norske supporterklubb.

Tror Molde kan ta seg videre

Moldes to andre Europa League-motstandere denne høsten er østerrikske Rapid Wien og irske Dundalk. Moe sier at han ikke kjenner spesielt godt til dem, men de er klubber av den typen som tilsier at Molde bør ha en ok sjanse til å gå videre fra gruppespillet.
– Jeg synes det er en artig gruppe. Jeg synes også, før jeg har gjort meg kjent med lagene, at det er en gruppe som i utgangspunktet gir oss muligheten til å gå videre, dersom vi er dyktige nok, sier Moe.
Men om Molde vil ta seg videre, er laget nødt til å viste mer enn hva det har gjort i Eliteserien den siste tiden. MFK har tapt hele syv av de ti siste seriekampene. Avstanden opp til Bodø/Glimt på topp er hele 19 poeng. Dermed handler det meste om å sikre seg plass blant de tre beste.
– Jeg er enig i at vi ikke kan være fornøyde med formen i Eliteserien. Det er det som har vært fokuset nå inn mot helgen, sier Moe.

Har vært bedre i Europa

Han påpeker imidlertid at mens formen i Norge har vært svak, så har Molde samtidig prestert hederlig ute i Europa. Det ble riktignok et knepent tap over to kamper i Champions League-playoffen mot Ferencvaros, men både KuPs og Qarabag ble slått ut på veien dit.
– Vi har gjort det tålelig bra i Europa. Vi er det eneste nordiske laget i Europa League-gruppespillet, i tillegg til at Midtjylland er med i Champions League. Vi mener jo det er der vi har vært dyktige med tanke på å få til det vi har gjort på trening. Så vet vi at vi har ting å jobbe med, sier Moe.
På søndag venter Brann i Eliteserien. Det blir en viktig kamp for å snu trenden etter tre strake tap. Seier der kan ta Molde opp på andreplass igjen, dersom Rosenborg og Odd avgir poeng.
Se siste episode av Spillerrådet her:

Spillerrådet: Diskusjon om sosiale medier og Gauseths guide til gyldig fravær

Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38