For gjennom skader, motgang, mistillit og selvtillitstap i Molde de siste to årene, har det vært langt mellom lyspunktene for Eirik Ulland Andersen (28). Da har det hjulpet å ha tidligere toppspiller og storebror Andreas (31) som støttespiller.
– Jeg er utrolig stolt, og i går var jeg rørt. Det er ikke ofte broren din blir matchvinner i Europa League. Vi har et veldig tett bånd og har snakket sammen hver dag. Vi har støttet hverandre opp gjennom årene og vært hverandres sparringspartner, forteller Andreas Ulland Andersen til Eurosport.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
14 TIMER SIDEN
Og torsdag kveld, etter Moldes sensasjonelle avansement i Europa League, var intet unntak når det kommer til å slå på tråden:
– Jeg snakket med han i går, og adrenalinet stod i høyt i taket. Jeg tror ikke det ble mye søvn på de Molde-gutta i natt. Han satte den opplevelsen høyt, og å gjøre det sammen med kompiser i Molde var stort for han.
Eurosport snakket med Eirik Ulland Andersen på Aker Stadion tidligere i vinter, da han dukket opp på Molde-trening igjen selv om de fleste utenfra så det som sannsynlig at han skulle forlate klubben.
– Jeg føler den beskjeden jeg har fått gjør at jeg stiller brukbart sterkt til å kjempe om en plass på laget. Det er det jeg er motivert for å gjøre, samtidig som magefølelsen sier at det kjennes rett å bli. Så skal jeg gjøre alt jeg kan for å spille meg inn på laget igjen, sa han den gang.
Den magefølelsen viste seg jo å stemme rimelig bra.

Hele tiden hatt troen

Familie kommer som kjent først, og tross manglende personlige resultater for yngstebror, har én mann alltid vært sterk i troen på at lysluggen skulle nå gamle høyder igjen.
– Hele tiden har jeg hatt troen på at han skal komme tilbake. Det gjelder å spe på med positive tanker og å legge ned jobben som kreves, pluss litt ekstra. Man må være klar når muligheten kommer, og den muligheten har han tatt med begge hender nå. Han er utrolig sterk mentalt, sier han.
– Jeg tror dette betyr enormt mye for han. Han har slitt med både skader og motgang i Molde. Men han har en unik ståpåvilje og jobber steinhardt hver eneste dag. Hele tiden har han vært klar på at det er i Molde han ønsker å lykkes. Når da dette skjer så er det veldig gledelig.
Først og fremst kan han se at haugalendingens selvtillit er tilbake.
– Akkurat nå i de Europa-kampene har han vist at han har det gamle nivået inne. Selvtilliten er tilbake. Fjoråret var tøft for han mentalt. Han følte nok at han hadde mye mer inne enn hva han viste.

Følt seg utenfor laget

Utenfor banen har det også blitt gjort en helt essensiell jobb, mener storebror.
– Han er en type som er veldig opptatt av detaljer og å opptre riktig utenfor fotballbanen også - søvn, kosthold og alt sånt. Det er utrolig fint å se at han får litt igjen for den innsatsen.
Den typen grep er det viktig å gjøre når man havner ute i kulden. For selv om Eirik Ulland Andersen har vært Molde-spiller, tror Andreas at det ikke nødvendigvis har føltes slik.
– Når du ikke opplever det du ønsker, så føler du deg ikke en del av laget, selv om du på papiret er det. Så vet man hvor fort det kan snu. Det kan være berg-og-dal-baner i fotballen. Jeg tror dette har vært en enorm utløsning for han. Det var store kontraster i forhold til i fjor.
Nå er det ingen tvil om hvem familien ønsker at Molde skal trekke i neste runde.
– Både Eirik og resten av familien har vært United-supportere hele livet, så det er vel ganske klart hvem vi håper på å trekke. Det tror jeg både hele Molde by, og folk i Norge, håper på også egentlig.
Sett denne?

Derfor har han null tro på Friday i Godset

Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
20 TIMER SIDEN
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
EN DAG SIDEN