Eirik Ulland Andersen sprudlet på årets første Molde-trening mandag. Etter en tung og usikker periode ble det noen dager tidligere klart at 28-åringen blir i rosenes by også i 2021.
– Det var fint. Det er godt å komme i gang. Det har vært en fin ferie, men jeg har kjent at jeg har gledet meg til oppstarten. Det blir bra, sa Ulland Andersen til Eurosport.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Mange forventet å se kantspilleren dukke opp et annet sted enn Aker Stadion når årets sesongoppkjøring startet. For etter en lang periode med lite spilletid tydet mye på at Molde-karrieren gikk mot slutten.
Nå avslører Ulland Andersen hvorfor han nå velger å bli.
– Vi hadde en fin prat der klubben gjorde det tydelig for meg at jeg er med i planene deres og at de har lyst å ha meg her. Når de sier det til meg, så har jeg lyst å være her og kjempe for plassen. Jeg ser på det som det beste alternativet for meg nå. Jeg har lyst å få det til. Molde er en stor klubb i Norge, og jeg har ikke lyst til å gi fra meg denne sjansen ennå.
Ryktene rundt Ulland Andersens potensielle Molde-exit tiltok i styrke utover fjoråret, og spilleren skal blant annet ha vært nære en overgang til Brann.
– Du må ha fått ganske sterke signaler på at du er ønsket med videre med tanke på hvordan fjoråret utviklet seg. Det var vel ikke i nærheten av det du forventet?
– Nei, det var det ikke. Det var jo snakk om at jeg kunne gå på lån for å komme i gang med kamper etter skaden, men sånn ble det ikke. Så ble det jo mindre spilletid her også enn det jeg hadde forventet og ønsket, og det har jeg også gjort klart for klubben. Hvis det fortsetter sånn, så måtte man sett på alternativer. Men jeg føler den beskjeden jeg har fått gjør at jeg stiller brukbart sterkt til å kjempe om en plass på laget. Det er det jeg er motivert for å gjøre, samtidig som magefølelsen sier at det kjennes rett å bli. Så skal jeg gjøre alt jeg kan for å spille meg inn på laget igjen.
En tidlig pekepinn på Ulland Andersens posisjon i årets Molde-tropp kommer i treningskampene mot Brattvåg (28. januar), Bodø/Glimt (5. februar) og Rosenborg (11. januar). Deretter venter Europa League-oppgjørene mot Hoffenheim (18. og 25. februar) midt i det som blir en annerledes oppkjøring for romsdalingene.
– Det er jo bare kjekt at vi får en viktig kamp nesten med en gang. Det gjør jo at disse månedene går litt fortere også, spesielt da vi ikke kan reise på treningsleir. Det blir fantastisk, og vi gleder oss. Vi er jo snart i gang med treningskampene, så det kommer til å gå slag i slag, gliser haugalendingen.

Ulland Andersen: – Høres ut som jeg er ferdig som fotballspiller

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51