Molde – Hoffenheim 2-0 (5-3 sammenlagt):
For første gang er Molde videre fra en utslagsrunde i Europa League.
UEFA Europa League
Klar beskjed fra Moe: – Regelen er utdatert
18/03/2021 PÅ 06:26
Ved hjelp av heroisk forsvarsspill, en strålende Andreas Linde og to fulltreffere fra Eirik Ulland Andersen kunne Erling Moe og co. juble for 2-0-seier, og dermed avansement, i Hoffenheim torsdag kveld.
– For en uke siden ble man rundspilt i 60 minutter og så ikke ut defensivt. Nå ser man ut som Die Mannschaft og bare stenger helt igjen. Så og si alt forandrer seg på bare en uke. Det er enormt imponerende, sier Eurosport-ekspert Bengt Eriksen.
Molde-trener Erling Moe sa følgende til Eurosport på spørsmål om hvordan han ville forklare forvandlingen:
– Den planen vi hadde i dag er faktisk ikke langt unna den vi hadde i første kampen. Da ble vi skikkelig ristet i, i forhold til tempo, forflytninger, åpnet oss opp sentralt for tidlig... I dag utfører vi det på en langt bedre måte. Vi stenger inne i banen, så får de heller spille på utsiden. Vi senker flankespillerne våre lavere. Det er detaljer i det. Så er det klart at vi kan spille sånn fotball når vi må, og det er viktig, sa Moe til Eurosport etter kampen.

Hyller det ferske stopperparet

For det var nærmest så man måtte klype seg i armen. Etter at Linde, som igjen stod som en vegg, hadde reddet straffe på 1-3 i det første oppgjøret kunne åttedelsfinalen ha vært avgjort for lengst.
Men Molde kjempet seg tilbake, og i returkampen var laget ikke til å kjenne igjen defensivt.
– Det var ekstremt disiplinert og konsentrert. Det var på mange måter en ny utgave av Molde. Tidligere har man vunnet kamper på grunn av angrepsspillet, som også har bidratt til at forsvarsspillet har blitt enklere. I dag står man omtrent og tar imot i 90 minutter. Det er en helt ny opplevelse. Og måten de løser det på, er jo bare enormt imponerende, sier Eriksen.
Spesielt imponert er han over lagets helt ferske midtstopperpar, Birk Risa og Sheriff Sinyan, som måtte til pers etter at både Stian Gregersen og Martin Bjørnbak måtte melde pass før kampen.
– Jeg tror ikke de har spilt sammen før heller. Det er veldig spesielt, og ekstremt imponerende med tanke på hvor bunnsolide de var.

Ulland Andersens søte revansj

En annen som fikk bevist sin verdi for klubben er Eirik Ulland Andersen. Etter å ha scoret i det første oppgjøret, sørget haugalendingen for begge målene i returkampen. Det var det neppe mange som hadde sett for seg før sesongen.
Men etter et møte i vinter bestemte kantspilleren seg for å bli - og nå ser han plutselig ut som en potensiell nøkkelspiller for Erling Moe.
– Det var ikke noe annet enn at vi satt oss ned og diskuterte situasjonen. Vi diskuterte hva vi syntes måtte forbedres, og så har han tatt opp hansken på en helt fortreffelig måte. Nå ser vi hva som bor i Eirik, og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Moe til Eurosport.
– Han har jo vært helt ute i skyggenes dal, og så har han rodd over på egenhånd. Det er et lite eventyr, og veldig morsomt å se, sier Eriksen.
Det første målet kom midtveis i første omgang, da kantspilleren dro seg inn i banen og plasserte ballen lekkert i lengste hjørnet med høyrefoten.
Fire minutter på overtid stjal han ballen og satt inn 2-0 i åpent mål – til vill jubel fra både lagkamerater og Molde-benken.
– Det finnes vel knapt en bedre søknad å legge inn før sesongstart enn denne. Nå kan han fort bli en nøkkelspiller for Erling Moe, sier Eriksen.
UEFA Europa League
Molde-tap etter tabber og utvisning: – Frustrerende
11/03/2021 PÅ 21:50
UEFA Europa League
Ønsket ikke Granada – håpet på to andre lag
26/02/2021 PÅ 14:47