BRANN STADION (Eurosport.no):
Etter kampen mot Vålerenga dro Lars Arne Nilsen rett hjem uten å snakke med media og foruten noen få SMSer har Brann-ledelsen vært mer eller mindre utilgjengelig for intervju siden lørdag kveld. Eurosport og flere andre medier forsøkte å komme i kontakt med daglig leder Vibeke Johannesen, styreleder Eivind Lunde, sportssjef Rune Soltvedt og Nilsen selv, uten hell. Da de mandag ettermiddag inviterte til pressekonferanse i forbindelse med at Nilsen var ferdig som Brann-trener, beklager de at det har vært lite informasjon.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
– Jeg må jo bare beklage først og fremst at det har vært stille og det er sikkert mange tanker rundt det og det er helt sikkert noe vi kunne gjort annerledes. Men vår vurdering slik som det ble rett etter kamp og til nå, det er at vi gikk inn i en veldig vanskelig sak som vi skulle prøve å løse. Jeg vet ikke hvordan det hadde vært om vi bare hadde gitt noen kommentarer på det, så kan det godt være at noen ville stilt veldig mange ekstra spørsmål, forklarer Rune Soltvedt, og legger til:
– Det er en avveining og jeg beklager at vi ikke har vært mer tilgjengelig, men vi følte hvert fall i denne saken at det var veldig vanskelig. Jeg har forstått at det har kommet synspunkter på det og det har jeg full respekt for, sier Soltvedt.

Prioriterte de involverte

Eurosports eksperter Joacim Jonsson og Tor Ole Skullerud var noen av de som reagerte på stillheten fra klubben.
Daglig leder Vibeke Johannesen mener det er vanskelig å komme med informasjon i en slik prosess.
– For min del så var det viktig å prioritere det interne, de involverte partene i dette her og kunne finne best mulig løsning. Og man skal ha respekt for alle som er involverte og ta den tiden som trengs. Det er nesten ingenting man kan si når man står oppi noe sånt og man kan ikke bekrefte eller avkrefte noe som helst, før man har kommet til en enighet. Og det er rett og slett realiteten i sånne prosesser som dette her, sier hun.
– Hva er det som har drøyet?
– Det handler om å ha ro i en slik prosess. Lars Arne har jobbet i klubben i mange år. Han er en lokal trener som har gode resultater, men må behandle det med respekt og ta den tiden som man trenger og snakke seg gjennom det, for at man skal kunne stå her i dag og skilles som venner. Man skal ikke rushe slike situasjoner når man har jobbet sammen i så mange år, så vi visste at det var stor interesse, at det var mange som stod på utsiden av stadion. Men vi var samtidig nødt til å gjøre dette på en god måte for å kunne stå her, som sagt, å skilles som venner.
Se intervjuet med Johannesen her. Saken fortsetter under:

– Man skal ha respekt for alle som er involverte og ta den tiden som trengs

Nilsen beklaget

Etter kampen mot Vålerenga var det noen av spillerne som stilte opp til intervju med media, deriblant Kristoffer Barmen. Da Lars Arne Nilsen ankom Stadion mandag beklaget han at han ikke hadde stilt opp etter lørdagens kamp, noe han også gjentok på pressekonferansen senere på dagen.
– Jeg burde ha stilt opp i pressesonen etter kampen mot Vålerenga, det er vi helt enig om, men det ble litt følelsesladd. Jeg visste egentlig utgangen da vi ikke klarte å vinne. Og det har jeg en følelse av at gutta også visste, for det var en litt spesiell atmosfære etter den kampen og det var ikke alle som klarte å gå ut. Og det beklager jeg, sa en tydelig preget Nilsen.
Soltvedt forstår at det kom reaksjoner etter at verken Nilsen eller noen andre i ledelsen ville si noe etter kampen.
– Vi ønsker jo ikke at spillerne skal stå der. Nå er jo ingen av oss i utgangspunktet i mixed zone etter kampen. Nå skjedde ting veldig fort, for vi visste jo litt hva det lå i denne kampen og det ble veldig hektisk nede. Det er ikke noen unnskyldning, men det er en forklaring og vi jobbet rett etterpå. Så ser jeg og har full forståelse hvis andre mener at vi burde stilt der og det må vi rett og slett ta med som en lærdom til neste gang, når vi eventuelt skal vurdere det på nytt, sier Soltvedt.
Johannesen understreker at de alltid skal være tilgjengelig for media.
– Nå pleier ikke jeg å være i mediesonen etter kamp og gikk rett i møter og begynte å jobbe med denne prosessen. Spillerne er vant til å stå i den situasjonen etter en kamp, men det er klart at det er lov å stille spørsmål om det. Og det kan godt tenke seg at vi skulle vært der, selv om jeg ikke kunne gitt noe som helst svar på noen ting. Det får vi ta med oss, men der prioriterte jeg å starte arbeidet med å finne løsninger og det var viktig for å ikke miste for mye tid, sier hun, og legger til:
– Så vil jeg bare si til alle at vi skal være tilgjengelig for media og supportere for det betyr enormt mye for oss. Vi ser bare den oppmerksomheten og interessen som har vært disse dagene. Så tålmodige media har vært, det må vi dyrke og ta vare på og sette pris på. Det skal vi også gjøre i tiden fremover.
Fikk du med deg denne?

– Det er trist

Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Peker på manglende bredde etter skuffende sesong: – Kalkulert risiko
31/10/2021 PÅ 15:37