Populære sporter
All sport
Vis alt

Flere kjemper mot klokken: – Det er ingen krise hos oss

Carl Henning Biørnstad

Publisert 14/10/2021 klokken 16:50 GMT+2

Ibrahima Koné har herjet for hjemlandet Mali i landslagspausen, men i søndagens kamp mot Kenya måtte spissen byttes ut med en skade. Sarpsborg 08s lege er optimistisk, og kommer samtidig med oppdatering på de andre skadeplagede spillerne.

Ibrahima Koné, Guillermo Molins og Anton Salétros.

Foto: NTB

  • Se Bodø/Glimt - Sarpsborg 08 søndag fra klokken 17:00 på discovery+
Ibrahima Koné skadet kneet kort tid etter at han satte inn Malis 1-0-scoring mot Kenya på søndaag, og spissen måtte med det forlate banen i smerter. Skaden til tankspissen kommer oppå det som allerede er en lang og trøblete skadeliste for laget fra Solbyen.
For også Guillermo Molins, Anton Salétros, Bjørn Inge Utvik, Gaute Vetti og Joachim Soltvedt har trøblet de siste ukene.
Nå kan det derimot se ut til at flere av de hanglete spillerne er tilbake for fullt. Sarpsborg 08-lege Chubaka Rubasha mener landslagspausen kom på det perfekte tidspunkt for laget.
– Det er alltid gøy å spiller kamper, men denne gangen var det ekstra deilig å få denne landslagspausen. De med langtidsskader har fått to uker ekstra å komme seg på, i tillegg har resten fått tid til å riste av seg litt smågrufs, sier Rubasha til Discovery torsdag ettermiddag.
I tillegg til at de overnevnte har slitt med litt ymse skader, har Sarpsborg 08-talent Moubarak Campaoré pådratt seg et beinbrudd og er ute resten av sesongen. Les mer om saken her.

Positive Koné-nyheter

Discovery har slått på tråden til Sarpsborg 08-legen for å få en statusrapport på de skadede spillerne i troppen.
På spissplass brenner deg nok mest for Lars Bohinen og resten av de blåhvite, for per nå er det kun Kristian Fardal Opseth – av de som har spilt regelmessig på topp det siste halvåret – som er tilgjengelig blant spissene.
For Ibrahima Koné sin del, som står med fem mål på de siste tre kampene for klubb og landslag, må Chubaka Rubasha vente til spissen har returnert til Sarpsborg før han kan si noe sikkert om skaden 22-åringen pådro seg i Kenya.
– Det skal ikke dreie seg om noe alvorlig. Jeg har skrevet litt med han, og han har vært veldig rolig på skaden selv. Han virker positiv, i tillegg har vi ikke fått noen rapporter fra Mali, så det ser lovende ut, forklarer legen, som informerer om at Koné lander i Norge i kveld og skal etter planen på trening fredag.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Før runden: Haugen til Bergen, derby og brennhete Koné

Molins: To uker

For spisskollega Molins ser det også lovende ut.
– Guillermo har operert ankelen og er hjemme i Sverige en tur, der han har hatt litt mer utstyr tilgjengelig enn det han har her. Han er i god bedring og kan snart sette i gang med løping, sier Rubasha.
– Hvor langt unna er han?
– Kanskje de neste kampene ryker, så kan vi se etter det. Det er uansett viktig at han responderer riktig på rehabiliteringen framover, svarer legen.
Sarpsborg 08 har to bortekamper på rad, der de først møter Bodø/Glimt på Aspmyra klokken 17:00 på søndag, før de reiser til Kristiansund neste søndag. Også denne kampen spilles 17:00.
  • Se Bodø/Glimt - Sarpsborg 08 søndag fra klokken 17:00 på discovery+

– Ingen krise

Mens det er litt usikkerhet rundt Molins og Koné, kan de se ut til at både Bjørn Inge Utvik og Anton Salétros er tilbake for fullt.
– Utvik fikk seg et overtråkk mot Rosenborg (19. september), men han er i god bedring og tibake i trening. Han kan vi teipe opp, så er han muligens klar til helgen. Der blir det tatt en endelig avgjørelse fredag, sier legen, før han fortsetter:
– Salétros har slitt med en hofte en god stund, som har vært litt til og fra. Han er i god rute før kampen.
Chubaka Rubasha forteller videre at både Gaute Vetti og Joachim Soltvedt er i god rute før kampen mot Bodø/Glimt på søndag.
– Det er ingen krise hos oss nå, understreker Rubasha og ler.
picture

Landslagsmagi, pyro-anke og helgens runde

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame