Ibrahima Koné har herjet for hjemlandet Mali i landslagspausen. Over to oppgjør mot Kenya i VM-kvalifiseringen har spissen notert seg for fire scoringer, samt en målgivende pasning.
Dobbeltkampene mot Kenya er Konés tredje og fjerde kamper med flagget på brystet, for den robuste frontmannen debuterte for Malis A-landslag så seint som mot Rwanda 1. september. Fem dager etter debuten spilte han 86 minutter mot Uganda.
Eliteserien
Se høydepunktene fra Brann - Viking
13 MINUTTER SIDEN
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.

Fnyser av ekspertenes kritikk mot Eliteserien: – Jeg skjemmes

Men kampene mot Kenya har også tæret på kroppen. Drøye 13 minutter etter at Koné sendte Mali i ledelsen søndag, var 22-åringen nødt til å kaste inn håndkleet grunnet en skade.
Fysisk trener Sarpsborg 08 Kjetil Berge, som også er en del av det medisinske apparatet, bekrefter overfor Sarpsborg Arbeiderblad at det skal dreie seg om den samme ankelen som spissen har slitt med tidligere. Samtidig både håper og tror Berge at Koné ble byttet ut for å ikke ta noen sjanser.
– Jeg har inntrykk av at «Ibra» ikke tok noen sjanser og forlot banen i tide. Det er bra. Men vi vet ikke i hvilken forfatning han er i, før han er tilbake på trening. Og det skal han etter planen være torsdag, sier Kjetil Berge til SA, som samtidig ikke avskriver Ibrahima Koné til helgens kamp mot Bodø/Glimt.
Den fysiske treneren informerer samtidig om at Bjørn Inge Utvik nærmer seg en retur på fotballbanen. Stopperen var sist i aksjon mot Rosenborg 19. september.
– Vi skal kjøre han ganske hardt de nærmeste dagene, før det er meningen at han skal være med på ordinær fotballtrening torsdag. Går det bra, er han aktuell for spill søndag, understreker Kjetil Berge overfor SA.

Kårer beste og verste gjennom karrieren: Dommere, fans og spillere

Eliteserien
Se høydepunktene fra Sarpsborg - Vålerenga
14 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Klokkeklar beskjed om matchvinner-helten: – Han har vært for dårlig
29 MINUTTER SIDEN