– Du føler deg kvalm, du føler deg ekkel i kroppen. Det var utrolig ubehagelig, sier Flamur Kastrati om øyeblikket da han innså hva han hadde ropt til VIF-trener Dag-Eilev Fagermo.
Det var under kampen mellom Vålerenga og Kristiansund forrige helg at spissen ropte «jævla soper» til Fagermo.
Eliteserien
Motgangen fortsetter: – Det begynner å brenne
15 TIMER SIDEN
NFF har ilagt KBK-spilleren en utestengelse på fire kamper.
BAKGRUNN: Kalte Fagermo «jævla soper» - legger seg flat

– Blytungt

Søndag kveld gjestet Kastrati Fotballrunden på Eurosport. Der snakket han ut om hvordan tiden har vært i etterkant.
– Jeg tar det veldig tungt, for jeg er vokst opp i et tøft miljø. Jeg har vært en del av mange forskjellige kulturer og har egentlig aldri i hele mitt liv hetset noen. Det var blytungt når jeg først skjønte hva jeg hadde sagt, sier Kastrati.
Han har flere ganger sagt at han ikke visste hva ordet betydde, noe han gjentok søndag kveld.
– Det er ikke en unnskyldning, men en forklaring. Jeg har fått straffen min på fire kamper og tar den på strak arm. Om det er fire, ti eller 15, det spiller egentlig ikke noen stor rolle hvis jeg og andre kan hjelpe med å fjerne alt av hets og diskriminering. Da tar jeg det lett, sier Kastrati
Saken fortsetter under videoen.

Bekrefter ordvalget: – Ikke provoser meg!

– Jeg ønsker å bidra

Tidligere denne uken skrev VG at spissen hadde takket ja til å være ambassadør for Salam Norge, en organisasjon for skeive muslimer i Norge.
– Jeg ønsker å bidra, og det skal jeg gjøre så lenge jeg spiller fotball. Jeg håper jeg og andre kan bidra til at det kommer noe positivt ut av dette i fremtiden, sier Kastrati.
Kristiansund-spilleren sier at han har har mottatt støttemeldinger og blitt hetset i kjølvannet av kampen. Det forstår han, men:
– Når det begynner å gå på de rundt deg, blir det mye tyngre. Men jeg føler alle har håndtert det ganske bra. Jeg har fått veldig mye hjelp. Det har gått fint i ettertid, sier Kastrati.
Eliteserien
Se høydepunktene: HamKam spolerte festaften på Valle
16/05/2022 PÅ 20:24
Eliteserien
Se høydepunktene: Molde tok alle tre poengene med fra Sunnmøre
16/05/2022 PÅ 20:12