Vålerenga - Kristiansund 1-1
Flamur Kastrati havnet i søkelyset etter at kameraene fanget opp at KBK-spissen kalte Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo «jævla soper». Reaksjonene etter uttalsen til Flamur Kastrati har ikke latt vente på seg, og flere har reagert på den grove hetsen til Kastrati.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
I GÅR PÅ 18:31
– Dette skal overhodet ikke skje. Forventer at dette får konsekvenser, sa Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte.
Kastrati selv bekreftet uttalelsen til Eurosport i pausen.
– Han er stor i kjeften, da må han tåle å få noe tilbake også. Han er den i Norge som prater mest dritt om andre, men det er sånn det er. Norsk fotball er deilig, det skal være sånn, sa Kastrati i pausen.
Etter kampen sa han følgende til VG:
– Sannsynligvis kommer hele Norge til å tro at dette er den dårligste unnskyldningen en fotballspiller noensinne har kommet med, men sannheten er at jeg ikke visste hva «soper» betydde. Jeg har dessverre hørt det altfor mange ganger og jeg trodde det betydde noe sånt som «idiot», sa Kastrati til avisen.
Han beklaget overfor det norske folk og alle han hadde såret. KBK-spilleren la også til at han er klar til å ta den straffen han måtte få.
Se intervjuet med Kastrati her. Saken fortsetter under videoen.

Bekrefter ordvalget: – Ikke provoser meg!

– Vil få konsekvenser

I en pressemelding fra Kristiansund Ballklubb skriver daglig leder Kjetil Thorsen følgende:
– Flamur Kastratis uttalelser i forbindelse med kampen mot Vålerenga IF strider mot hele vårt verdigrunnlag og alt KBK står for. Uttalelser som dette tar vi sterk avstand fra.
– Dette vil helt klart få konsekvenser for spilleren, og klubbens ledelse kommer til å følge opp dette umiddelbart. Utover dette vil ikke klubben kommentere dette ytterligere i dag.
Etter kampen valgte KBK å skjerme spillerene og henviste til pressemeldingen på klubbens nettsider.
Eurosport.no var i kontakt med Kastrati før avreise tilbake til Kristiansund mandag morgen. Da ga han beskjed om at han hadde fått restriksjoner av klubben. Dermed ville han ikke si noe om episoden.

– Dommeren må vurdere det der og da

Eurosport har vært i kontakt med Rune Pedersen i NFF, som blant annet har ansvar for turnering og arrangement i forbundet. I tillegg har han vært dommersjef i flere år før nåværende sjef Terje Hauge, som ikke har besvart Eurosports henvendelser søndag kveld.
Pedersen hadde ikke selv sett situasjonen da Eurosport snakket med han, men forklarer at dette helt sikkert skal sees på i etterkant.
– Etter hver serierunde har vi en runde hvor vi går gjennom hva som skjer. Også hendelser som vi blir kjent med i etterkant. Det er det påtalenemnda som skal se på mandag, sier han og fortsetter:
– Da vil man se på videoopptak og snakke med partene for å få oppklart ytterligere og dermed bestemme en eventuell straff deretter.
– Burde Kastrati bli straffet underveis i kampen?
– Hvis ingen hører eller ser det, så får man ikke gjort noe der og da.
– Er ordbruken i seg selv straffbar?
– Vi har ingen ordliste på det. Dommeren må vurdere det der og da, svarer Pedersen videre.
Kampens hoveddommer Tom Harald Hagen bekrefter til Eurosport etter kampen at dommerteamet ikke fanget opp hva som ble sagt, i det de oppfattet som en disputt mellom Kastrati og Fagermo.
– Hadde vi fanget opp det som ble sagt, så er det grunnlag for utvisning, sier Hagen.
Trykk på Twitter-meldingen for å se hele teksten til Johannes Nunez.

Poengdeling på Valle

I skyggen av Kastrati-hendelsen var det en kamp om svært viktige poeng i toppen av tabellen som utspilte seg på Valle søndag kveld.
Vålerenga så lenge ut til å øke luken ned til Kristiansund ytterligere, etter nok en lekker scoring av Vidar Örn Kjartansson like før timen spilt.
Derimot slo gjestene tilbake etter et taktisk bytte av Christian Michelsen. Innbytter Bendik Bye takket for tilliten og sikret poendeling etter å ha overlistet Kristoffer Klaesson med et skudd fra 14 meter.

Se høydepunktene: Poengdeling mellom VIF og KBK etter Kastrati-bråk

Eliteserien
Søvnløs Fagermo etter smellen i Bodø: – For dårlig trenerarbeid
21/04/2022 PÅ 13:07
Eliteserien
Jervs supertalent forlenget KBKs skrekkrekke
18/04/2022 PÅ 18:36