Flamur Kastrati og Johannes Hummelvoll-Nunez ilegges henholdsvis fire og tre kampers karantene.
Det bekrefter Disiplinærutvalget i NFF i en pressemelding fredag kveld.
Eliteserien
Hevder Molde har lagt inn nytt millionbud på Eliteserie-keeperen
11 TIMER SIDEN
– Jeg har sagt at jeg aksepterer den uten å gjøre noe mer ut av det. Det er ikke noe mer å si om det, sier Kastrati til VG etter å ha blitt kjent med dommen.
Kristiansund skriver på egne hjemmesider at han vil kunne trene med lagkameratene igjen fra og med lørdag 31. oktober. Kastrati vil være tilgjengelig for spill mot Sarpsborg 08 5. desember.

Nedsettende uttalelse

Kristiansund utestengte Kastrati fra trening og kamp i påvente av dommen, etter at spissen ropte «jævla soper» til VIF-trener Dag-Eilev Fagermo under søndagens kamp.
I begrunnelsen skriver utvalget at uttrykket «soper» vil oppfattes som en nedsettende uttalelse om en homofil mann.
De viser til at kommentaren faller under NFFs lov § 11-5 (5) bokstav f som setter forbud mot fremsettelse av ytringer «i forbindelse med kamp eller trening som er egnet til å true, fornærme eller håne en person på grunnlag av […] seksuell orientering.»
Dette sa daglig leder i KBK, Kjetil Thorsen, om Kastratis uttalelser:

Kristiansund-lederen etter Kastratis utspill: – Vi beklager det sterkt

Formildende omstendigheter

Kastrati har i ettertid forklart overfor blant annet VG at han ikke kjente til betydningen av ordet, og at han «trodde det betydde noe sånt som idiot».
Utvalget vurderer i den sammenheng at den utviste graden av skyld er lav med hensyn til uttrykkets nedsettende betydning.
Videre skriver de at en karantene på tre til seks kamper skal ilegges for uttalelser som kan anses som rasistiske eller diskriminerende.
Utvalget utdyper at Kastratis uttalelse normalt bør resultere i fem kampers karantene, men at spillerens oppførsel og uttalelser i etterkant, er formildende.

La seg flat

Kastrati har i etterkant lagt seg flat for uttalelsen i et intervju med VG og på det sosiale nettsamfunnet Instagram. Onsdag skrev VG også at KBK-spissen har takket ja til å bli ambassadør for Salam Norge, en organisasjon for skeive muslimer.
– Sannsynligvis kommer hele Norge til å tro at dette er den dårligste unnskyldningen en fotballspiller noensinne har kommet med, men sannheten er at jeg ikke visste hva «soper» betydde. Jeg har dessverre hørt det altfor mange ganger og jeg trodde det betydde noe sånt som «idiot», sa Kastrati til VG på søndag.
Senere søndag kveld fortalte Sandnes Ulf-spiller Johannes Hummelvoll-Nunez på det sosiale nettsamfunnet Twitter at han hadde gjort det samme da de møtte Åsane.
– Hvis man ikke vet hva et ord betyr, bør man spørre folk. Hverken jeg eller han (Kastrati) hadde gjort det, sa Hummelvoll-Nunez til Eurosport.no.
Saken fortsetter under videoen.

Bekrefter ordvalget: – Ikke provoser meg!

«En uforbeholden beklagelse»

Hummelvoll-Nunez ilegges en utestengelse på tre kamper.
Disiplinærutvalget skriver følgende i begrunnelsen:
«I denne saken har spilleren selv uoppfordret kommet med en uforbeholden beklagelse av uttalelsen, og han sendte den aktuelle Åsane-spilleren en beklagelse. Det er spillerens åpne erkjennelse på sosiale medier som er årsaken til at forholdet ble kjent. Disiplinærutvalget vektlegger dette i formildende retning.»
Eliteserien
Ble sammenlignet med Jesus etter det lynraske comebacket: – Utrolig lykkelig
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
De absurde scenene går verden rundt: «Vad händer i vårt grannland?»
I GÅR PÅ 23:09