Populære sporter
All sport
Vis alt

Inspiserte Nadderud-gresset to dager før kamp: – Må være best mulig forberedt

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 02/12/2020 klokken 14:39 GMT+1

To dager før Vålerenga møter Stabæk på bortebane, var Dag-Eilev Fagermo på befaring for å ta en titt på gresset på Nadderud. Og treneren var godt fornøyd med det han fikk se.

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo tok seg en tur til Nadderud stadion mandag for å inspisere gresset før Stabæk-Vålerenga onsdag kveld. Her fra kampen mot Aalesund for to runder siden

Foto: Scanpix

INTILITY ARENA (Eurosport.no):
Vålerenga står med to poeng på de to siste kampene i Eliteserien, og trenger sårt en trepoenger for å fortsette å bite seg på kampen om medaljene i desember. Tre poeng kan komme allerede onsdag kveld, men da må Stabæk slås på Nadderud stadion.
Vi må tilbake til 5. mai 2014 sist Vålerenga fikk med seg tre poeng i Eliteserien fra naboen i vest. Siden den gangen har lagene møtt hverandre fem ganger, noe som har resultert i to uavgjorte kamper og tre seiere til de Blaa fra Bekkestua.
Onsdag kveld reiser hovedstadslaget igjen såvidt ut av bygrensen for å kjempe om tre viktige poeng i Bærum. En gressmatte i begynnelsen av desember kan by på utfordringer, og det har Dag-Eilev Fagermo for lengst tatt i betrakning.

– Ikke så lett å vite med en gressmatte i desember

Den rutinerte treneren tok seg nemlig en tur til Nadderud for å inspisere gresset mandag – to dager før kamp.
– Ja, det stemmer, det. Det er ikke så lett å vite med en gressmatte når vi har kommet ut i desember, så det er for å være best mulig forberedt til hva som møter oss på onsdag, sier Dag-Eilev Fagermo til Eurosport.
Det var Dagsavisen som først omtalte Fagermos befaring på Nadderud stadion.
– Hvordan så banen ut?
– Det så bra ut der. Veldig fin for å være på denne tiden av året, svarer han.
Kampen mot Stabæk er Vålerengas siste på naturgress denne sesongen. Samtidig skal klubber som Brann, Rosenborg, Sandefjord, Haugesund og nevnte Stabæk – som alle spiller på gress – avholde hjemmekamper langt inn i desember. Blant annet tar Brann imot Odd i Bergen, mens Sandefjord møter RBK i hvalfangerbyen 22. desember.
– Er det å spille på gress et bekymringsmoment inn mot sesonginnspurten i desember, tenker du?
– Nei, ikke hvis man bruker varme. Det er klart at gresset ikke gror på denne tiden av året, så det var tydelig at Nadderud hadde sår da jeg var der. Nettopp det er ikke gunstig for neste år heller, spesielt for starten av sesongen, svarer Fagermo.

Tror på lite finspill

På spørsmål om hva Dag-Eilev Fagermo tenker om onsdagens batalje på Bekkestua, svarer VIF-treneren følgende:
– Jeg ser egentlig oppgjøret som alle andre kamper. Når det er sagt, så har vi ikke greid mer enn to poeng på de to siste kampene (mot Sarpsborg 08 og Aalesund journ.anm), så skal vi fortsette å være der vi er nå, så trenger vi tre poeng mot Stabæk.
Ivan Näsberg var nest sist på ballen da Vålerenga sikret ett poeng mot Sarpsborg 08 på Intility Arena søndag kveld. Mot Stabæk spår midtstopperkometen en krig.
– Jeg tror det blir en lang krig, slik som det stort sett alltid blir der borte. Vi må være med på det, så tror jeg ikke det blir så altfor mye finspill, sier en smilende Näsberg til Eurosport.
– Vi skal bjuda på, legger han til.
Kampstart på Nadderud stadion er klokken 20:00, og kampen ser du på Eurosport Norge eller Dplay.
picture

VIF-helten spår en krig mot Stabæk: – Vi skal bjuda på

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame