INTILITY ARENA (Eurosport.no):
Vålerenga står med to poeng på de to siste kampene i Eliteserien, og trenger sårt en trepoenger for å fortsette å bite seg på kampen om medaljene i desember. Tre poeng kan komme allerede onsdag kveld, men da må Stabæk slås på Nadderud stadion.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Vi må tilbake til 5. mai 2014 sist Vålerenga fikk med seg tre poeng i Eliteserien fra naboen i vest. Siden den gangen har lagene møtt hverandre fem ganger, noe som har resultert i to uavgjorte kamper og tre seiere til de Blaa fra Bekkestua.
Onsdag kveld reiser hovedstadslaget igjen såvidt ut av bygrensen for å kjempe om tre viktige poeng i Bærum. En gressmatte i begynnelsen av desember kan by på utfordringer, og det har Dag-Eilev Fagermo for lengst tatt i betrakning.

– Ikke så lett å vite med en gressmatte i desember

Den rutinerte treneren tok seg nemlig en tur til Nadderud for å inspisere gresset mandag – to dager før kamp.
– Ja, det stemmer, det. Det er ikke så lett å vite med en gressmatte når vi har kommet ut i desember, så det er for å være best mulig forberedt til hva som møter oss på onsdag, sier Dag-Eilev Fagermo til Eurosport.
Det var Dagsavisen som først omtalte Fagermos befaring på Nadderud stadion.
– Hvordan så banen ut?
– Det så bra ut der. Veldig fin for å være på denne tiden av året, svarer han.
Kampen mot Stabæk er Vålerengas siste på naturgress denne sesongen. Samtidig skal klubber som Brann, Rosenborg, Sandefjord, Haugesund og nevnte Stabæk – som alle spiller på gress – avholde hjemmekamper langt inn i desember. Blant annet tar Brann imot Odd i Bergen, mens Sandefjord møter RBK i hvalfangerbyen 22. desember.
– Er det å spille på gress et bekymringsmoment inn mot sesonginnspurten i desember, tenker du?
– Nei, ikke hvis man bruker varme. Det er klart at gresset ikke gror på denne tiden av året, så det var tydelig at Nadderud hadde sår da jeg var der. Nettopp det er ikke gunstig for neste år heller, spesielt for starten av sesongen, svarer Fagermo.

Tror på lite finspill

På spørsmål om hva Dag-Eilev Fagermo tenker om onsdagens batalje på Bekkestua, svarer VIF-treneren følgende:
– Jeg ser egentlig oppgjøret som alle andre kamper. Når det er sagt, så har vi ikke greid mer enn to poeng på de to siste kampene (mot Sarpsborg 08 og Aalesund journ.anm), så skal vi fortsette å være der vi er nå, så trenger vi tre poeng mot Stabæk.
Ivan Näsberg var nest sist på ballen da Vålerenga sikret ett poeng mot Sarpsborg 08 på Intility Arena søndag kveld. Mot Stabæk spår midtstopperkometen en krig.
– Jeg tror det blir en lang krig, slik som det stort sett alltid blir der borte. Vi må være med på det, så tror jeg ikke det blir så altfor mye finspill, sier en smilende Näsberg til Eurosport.
– Vi skal bjuda på, legger han til.
Kampstart på Nadderud stadion er klokken 20:00, og kampen ser du på Eurosport Norge eller Dplay.

VIF-helten spår en krig mot Stabæk: – Vi skal bjuda på

Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09