• Allerede på torsdag rulles en ny Eliteserie-runde i gang igjen. Lad opp til runden fra klokken 17:00 på ESN og discovery+ - sikre deg tilgang her!
Molde gikk seirende ut av duellen med Rosenborg etter en dramatisk avslutning på mandagens kveldskamp. Det hvitkledde hjemmelaget ledet kampen 2-1 fram til uret passerte 87 spilte minutter. Eirik Hestad utliknet først for moldenserne, før stopper Martin Bjørnbak sendte bortebenken til himmels med det avgjørende 3-2-målet.
Ved normale tider hadde nok Lerkendal kokt med både hjemme -og bortesupportere, men på grunn av koronapandemien var det kun noen hundre som fikk se femmålsthrilleren med egne øyne mandag.
Eliteserien
Glimt-trener bekrefter: Midtbanespiller mister resten av sesongen
23 MINUTTER SIDEN

– Et språk som ikke likner grisen

Rosenborg - Molde, eller Molde - Rosenborg for den saks skyld, har alltid vært et ordentlig supporteroppgjør. Men for Åge Hareide impliserer han at kulturen på tribunen kanskje var bedre i før. I en reportasje som ble spilt inn før mandagens kamp på Lerkendal, forklarte RBK-treneren hvorfor han mener at deler har kulturen har gått over til ren ukultur.
– Det jeg synes er en ukultur blant supporterne, er at de på mange måter ikke tenker over at det er barn og unge til stede. De unge hører alle de ordene som blir sagt på tribunen, og det er det jeg er mest oppgitt over – at folk har et språk som ikke likner grisen, sa han i reportasjen.
– Det er ingen av våre spillere, eller jeg heller forsåvidt, som synes at det er spesielt stas at supporterne våre rakker ned på motstanderne, la han til.
Den rutinerte hovedtreneren, som selv er æresmedlem i Molde Fotballklubb, mener rivaliseringen mellom Molde og Rosenborg skal uttarte seg på banen – og ikke nødvendigvis på tribunen.
– Molde og Rosenborg er naboer, og vi burde egentlig slåss med blanke våpen og avgjøre kampen på banen med sterk støtte fra våre egne. Det er viktigst for meg, sa han i reportasjen som altså ble spilt inn før oppgjøret på Lerkendal.
Åge Hareide, fra Hareid på Sunnmøre, spilte i Molde fra 1975-1981 og fra 1984-1987. Den tidligere landslagssjefen har også trent Molde i to perioder, fra 1985-1991 og fra 1993-1997.
Se reportasjen med Åge Hareide her, samt svaret til Discoverys ekspert Bernt Hulsker. Saken fortsetter under videoen.

Fullstendig uenig med Hareide: – Det der holder ikke, Åge

– Helt uenig med Åge

Uttalsesene til Åge Hareide i reportasjen som ble visst i Fotballrunden etter RBK - Molde i Trondheim, falt ikke i god jord hos Discoverys fotballekspert - og tidligere Molde-spiller - Bernt Hulsker.
– Verre diplomat har jeg ikke hørt i hele mitt liv. Det er ikke sånn her vi må ha det. Vi må ha den rivaliseringen som er mellom Molde og Rosenborg, og den som er mellom mange andre klubber, innleder Hulsker, før han fortsetter.
– Ja, så blir det sagt ting og tang som kanskje er litt over streken, men det er søren ikke ofte altså. Jeg synes begge type supportere (Rosenborg og Molde) stort sett klarer å holde seg i skinnet. Så jeg er helt uenig med Åge her. Det der, Åge, det holder ikke.
Bernt Hulsker spilte i Molde fra 1999-2004, i tillegg til at han som Vestnes-gutt heiet på Molde i barne - og ungdomsårene.
– Jeg husker jo selv oppgjørene mellom Rosenborg og Molde da jeg gikk på stadion selv, og det er ingen tvil om at det fikk en kule varmt både her og der. Skal ikke si at jeg kastet ting og tang, men det kunne kanskje skje det også. Det var jo galskap, og det synes jeg det nesten har blitt for lite av de siste årene.
– Disse oppgjørene er noen av de artigste opplevelsene jeg har hatt på tribunen.
Også Joacim Jonsson er enig i at rivaliseringen på tribunene er viktig for norsk fotball.
– Rivaliseringen er en del av underholdningen. Det er noe av det vi savner mest med tomme tribuner, sier Discoverys fotballekspert.
(Saken fortsetter under videoen).

Årsbeste før det raknet: – Hadde Molde på gaffelen

Kalte Aspmyra-publikummet ufyselige

Dette er ikke den eneste gangen denne sesonginnledningen at Åge Hareide har tatt opp det han betegner som ukultur på tribunene. Etter 2-2-kampen på Aspmyra stadion i Bodø, beskrev treneren Glimt-supporterne som ufyselige.
– Det ropes så mye stygt fra tribunen at «ran» er det fineste de kunne sagt. Det var et ufyselig publikum her. Det er så få her, så vi hører alt de sier. Det kler ikke bodøværinger å være på den måten, tordnet Hareide til Avisa Nordland etter kampslutt.
Hareide ønsket ikke å gå nærmere inn på hva supporterne ropte, men mente at dette var noe klubben burde ta tak i.
Allerede på torsdag skal Eliteserie-lagene i aksjon igjen. Rosenborg reiser til Sandefjord, mens Molde tar i mot Fagermos Vålerenga på Aker stadion.
Se høydepunktene fra Rosenborg - Molde her.

Se høydepunktene: Molde snudde 1-2 til 3-2 i sluttminuttene

Eliteserien
Sandstø med stikk til ekspert: – Det handler ikke om «i», det handler om fotball
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Perlevolley: Her sjokkerer han Aker stadion
14 TIMER SIDEN