Rosenborg - Molde 2-3
– Det er så surt. Jeg har ikke ord. Når vi får 2-1, skal det ikke skje. Det er forferdelig tungt, sier en tydelig frustert og skuffet Kristoffer Zachariassen til Discovery rett etter kampslutt.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 PÅ 17:55
Han jublet skikkelig sammen med Carlo Holse da de gikk opp til 2-1 med om lag elleve minutter igjen, men så snudde Molde.
– De får litt trøkk på oss med noen dødballer, og når de får 2-2 vet jeg ikke hva som skjer. Vi får to stygge mål imot og det skal ikke skje når vi leder 2-1 på hjemmebane.
Den målfarlige midtbanemannen scoret igjen, og har virkelig meldt seg på før Ståle Solbakken skal ta ut sin landslagstropp onsdag, men det var langt fra det som sto i fokus etter kampen.
– Det hadde selvfølgelig vært utrolig kult, men det er ikke akkurat det som går gjennom hodet mitt akkurat nå. Vi må se hva som går galt her. Så må vi reise oss, for dette svir skikkelig, sier han til Discovery.

Flere ute av troppen

Åge Hareide måtte gjøre flere endringer på laget fra seieren mot Brann sist. Hverken Holmar Örn Eyjolfsson (trolig ute i 7-10 dager etter et lite og udramatisk inngrep), Stefano Vecchia (rygg) eller Dino Islamovic (lyske) var med i troppen.
I stedet var Besim Serbecic, Edvard Tagseth og Per Ciljan Skjelbred inne hos trønderne til kampen mellom det som på forhånd er to av gullkandidatene.
Dermed ble Kristoffer Zachariassen flyttet opp på en kant, og uansett hvor han spiller for tiden, scorer han mål.
– Det er formspiller nummer en i Eliteserien, utbrøt Discovery-ekspert Tor Ole Skullerud entusiastisk.
Det gjorde han fordi Zachariassen på svært vakkert vis utlignet ledelsen Etzaz Hussain hadde skaffet Molde tidligere i kampen, da han headet innlegget fra Erlend Dahl Reitan i en vakker bue over Andreas Linde - slik at Andre Hansen ikke kunne gjøre annet enn å riste på hodet og le av det han fik se.
Dermed har Sotra-gutten scoret med hodet og både venstre og høyre fot, og er allerede oppe i seks scoringer i Eliteserien så langt denne sesongen. På sesongs fem første kamper har han altså halvert fjorårets sluttsats med tolv nettkjenninger.
Før pause sto keeperne frem med gode redninger i hver sin ende, mens etter var det Rosenborg som skapte mest. Guillermo Molins, Edvard Tagseth og Adam Andersson var blant dem som hadde gode muligheter til å fikse ledelse for vertene.
Utover i kampen ble presset fra hjemmelaget stort, og Molde hadde periodevis mer enn nok med å komme seg ut av egen sone, der RBK jaktet nok en seier, anført av en svært opplagt Carlo Holse.
Endelig Lerkendal-jubel: – Tor Ole var vel med sist. Da ble det vel seriegull (artikkelen fortsetter):

Endelig Lerkendal-jubel: – Tor Ole var vel med sist. Da ble det vel seriegull

Sulten Hestad

Da var det også fortjent da det var nettopp han som fikk ballen servert på gullfat inne i feltet etter et innkast. Han dunket til med bredsiden ned mot hjørnet, og kula gikk via Stian Gregersen og inn i nettet til 2-1.
– Det er den lille danskens show ute til høyre, og han både serverer og avslutter selv. Det er aftenens spiller så langt, og derfor er det kanskje rett og rimelig at det er han som får hull på byllen, mente Skullerud.
Men plutselig viste Molde at også de har mer enn nok kvalitet og ferdigheter i laget. På sin første mulighet etter hvilen vartet de opp med en fantastisk scoring, som ble satt inn av innbytter Eirik Hestad.
Fredrik Aursnes ble spilt frem og la tilbake med et hælspark. Der ventet samboer Hestad foran mål og utlignet.
Og i løpet av fire minutter var kampen snudd trill rundt. Etter en corner avsluttet innbytter David Fofana i metallet, ballen havnet hos Hestad som headet på tvers og der dukket midtstopper Martin Bjørnbak opp.
Årsbeste før det raknet: – Hadde Molde på gaffelen (artikkelen fortsetter):

Årsbeste før det raknet: – Hadde Molde på gaffelen

– Hadde Molde på gaffelen

Han har aldri scoret for Molde i serien, men idet uret på Lerkendal rundet 90 minutter fant han virkelig et fantastisk tidspunkt å gjøre det på.
– Det var hektisk, og det gikk fort i svingene fra å ligge under 1-2 til å lede 3-2. Det var ufattelig deilig, sa matchvinner Bjørnbak
Dermed tok de sin første seier på Lerkendal siden 2014.
– Vi er ikke veldig godt vant med det, sa Molde-trener Erling Moe til Discovery etter kampen.
RBK-trener Åge Hareide var naturlig nok skuffet.
– Vi hadde Molde på gaffelen i annen omgang, men så gjør vi individuelle feil som gir dem sjansen til å vinne kampen. Det kan vi ikke gjøre noe med nå, sa han.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18