LERKENDAL (Discovery):
– Kroppen kjennes veldig bra og jeg ser ingenting som skal stå i veien for det. Det er jo sånn det har vært hele livet, hver gang jeg har dratt på meg noe småtteri av skader så har en eller annen fysio sagt at det tar seks til åtte uker, så det har jeg hørt før. Jeg var sikker på at det skulle gå fortere, men ikke så fort som det har gjort nå, men jeg har gjort jobben på styrkerommet og det er veldig godt at det vises, sier Sæter til Discovery.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
Sæter pådro seg en ankelskade mot Åsane rett før jul, og måtte senere opereres. Nå håper «Løven fra Singsaker» å få debuten hjemme mot Molde mandag kveld.
Se hele intervjuet med Sæter. Saken fortsetter under.

– Rosenborg er ikke Sverige sitt landslag

– Går inn det ene øret og ut det andre

– Er det løvemuskulaturen som snakker her?
– Ja, jeg vil si det, men det ordet er blitt fryktelig misbrukt, for jeg har fått gnagsår og en løve har aldri gnagsår, sant. Så det er fraser som blir brukt mot meg nå som jeg ikke får gjort så fryktelig mye med. Jeg får bare stå i det og håpe jeg ikke pådrar meg noe mer, for en løve kan ikke bli skadet, sier Sæter.
– Det er mange som lurer på om jeg faktisk sier det som står, men de får tro det dem vil, så får jeg vise at det jeg sier stemmer, fortsetter han.
– Hvordan kan det ha gått så fort?
– 1. august er det jeg har hørt hele veien, men jeg har aldri tatt det til meg. Det går inn det ene øret og ut det andre. Sånn jeg ser det er det veldig negativt med åtte måneder ute for en liten operasjon. I hodet mitt er det helt useriøst. Derfor har jeg gjort alt jeg kan for å motbevise det. Ingen trodde jeg skulle være på feltet 19. mai, sier Sæter.
Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Rosenborg reddet poeng mot Bodø/Glimt

Sikter mot stjernene

Det er nok en stund til han kan spille en hel kamp, men den tidligere Ranheim-spissen håper altså å kunne bidra i storkampen mot Molde.
– Kanskje jeg kan få et par kamper for andrelaget for å komme i modus, så er jeg klar til å plyndre litt i Eliteserien. Nå har jeg gjort det i OBOS, så er det Eliteserien neste, så Premier League, så landslaget, så VM og så Gullballen, sier Sæter med glimt i øyet.
– Er dette noe bare du sier, eller er teamet her med på realismen i det?
– Ja, de trodde kanskje ikke helt på det sjøl, men de har sett fremgangen min på banen og at jeg ikke sliter med noe her. Så det er ikke noe jeg bare finner på, at det kan være reelt, svarer Sæter.

– RBK ikke Sverige sitt landslag

Hittil denne sesongen har fire svensker fått sjansen på topp for Rosenborg. Da er det høyst på tide å få inn en nordmann også, mener Sæter.
– Det er en norsk klubb, ikke svensk. Det er ikke Sverige sitt landslag det her. Jeg er klar for å sette litt preg på det, sier Sæter.
Spisskollega Dino Islamovic flirer når han får høre hva Sæter har sagt om spissduellen mellom han og svenskene
– Ha-ha, jaså, svenskene og nordmannen? Jeg trodde han var en løve, sier Islamovic.
RBK-trener Åge Hareide utelukker iallfall ikke at Sæter blir å se på benken mot Molde.
– Det er gledelig at han er kommet så langt allerede, vi får se underveis. Vi har mange kamper, så det byr seg nok noen alternativer snart, varsler Hareide.
Sett denne?

– Tror det var godt for begge at vi skilte lag

Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18