MOLDE (Eurosport):
Mens resten av Eliteserie-lagene har rundt 100 dager å forberede seg på før alvoret starter, er det for Moldes del kun litt over tre uker til første tellende kamp.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Og det er ikke hvilken som helst kamp – 18. februar venter Hoffenheim i 16-delsfinalen i Europa League. Molde-trener Erling Moe innrømmer at det blir en sesongoppkjøring utenom det vanlige.
– Ja, det blir det jo. Men samtidig, vi trener jo etter en sånn filosofi at...vi sikter jo ikke på å ha en formtopp når seriestarten kommer. Den skal vi jo holde hele sesongen. Vi legger det opp slik at vi skal være i form hele året, og så skal vi selvfølgelig inn i en periode nå som legger grunnlaget. Så det blir en litt annen type trening, men vi skal begynne nå og jobbe med lagdeler, laget som helhet, individer... Sånn holder vi på hele tiden, sier Moe til Eurosport.

Lader opp med Glimt og RBK

Ohi Omojiuanfo, Eirik Ulland Andersen og de andre Molde-spillerne er forberedt på et litt annet opplegg de første ukene.
– Det blir vel mer trening med ball for å komme i fotballform. Det blir sikkert ikke like tøft som man ville kjørt på hvis man hadde en vanlig oppkjøring. Nå er det jo under en måned til matchen, og man vil jo ikke brenne spillerne helt ut. Så det blir jo annerledes, sier Ohi.
– Det er jo bare kjekt at vi får en viktig kamp nesten med en gang. Det gjør på en måte at disse månedene går litt fortere også. Det blir fantastisk, vi gleder oss. Vi skal jo snart i gang med første treningskamp, så det kommer til å gå slag i slag nå, sier Ulland Andersen.
For allerede torsdag venter Brattvåg i årets første treningskamp.
– Vi kommer nok ikke til å gjøre så mye annet med tilnærmingen enn at vi letter litt på det inn mot Hoffenheim sånn at vi har friske bein der. Men vi kommer til å trene godt gjennom hele oppkjøringen selv om vi har de to kampene, sier Moe.
Forrige sesongs serietoer har tatt flere grep inn mot Hoffenheim-kampene. Noe av det viktigste har vært å få på plass best mulig matching – for det er ikke tilfeldig at Bodø/Glimt (5. februar) og Rosenborg (11. februar) er de to siste motstanderne før alvoret starter.
– Nei, det var jo utgangspunktet vårt at vi ønsket så tøff motstand som overhodet mulig. Og når det da ikke går an få utenlandske klubber hit eller reise ut, så var dette optimalt for vår del, sier Moe.
Senere mandag kom imidlert meldingen om at treningskampen mot Glimt er avlyst etter smittesituasjoneni Bodø-laget.

Håper på mini-treningsleir

Koronarestriksjonene har ikke bare begrenset hvilke motstandere som er tilgjengelige – noe klassisk treningsleir blir det heller ikke for norske klubber i 2021. Men Molde har et håp om å få til en komprimert versjon mellom kampene mot Hoffenheim (18. og 25. februar).
– Ja, vi håper det lar seg gjøre. Vi følger jo med på hvordan bildet er i Tyskland, men vi ønsker å komme oss ned dit ikke bare dagen, men at vi får noen gode treningsdager mellom kampene sånn at vi får trent på gress og den type ting. Utgangspunktet er vel at vi ønsker å dra ned allerede dagen etter hjemmekampen, da får vi i så fall fem gode dager før returen. Så da blir det årets treningsleir, sier Moe.
Etter en tung periode har Hoffenheim virkelig våknet til liv i Bundesliga. Søndag tok laget sin andre strake 3-0-seier, og har med det klatret ut av bunnstriden.
– Nå har vi fulgt dem og analysert de siste seks-sju kampene, noe vi kommer til å fortsette med fremover. De hadde jo en liten formdupp i serien resultatmessig, men kampene viste at de ikke var underlegne i spill og sjanser. Og nå har det jo virkelig løsnet. De er et bra lag og en motstander vi må være på topp mot for å klare å avansere, sier Moe.
– Så er det bestandig spennende dette med at de er i seriespill (har spilt 18 serierunder), mens vi nettopp har startet opp igjen. Jeg er glad vi fikk på plass Glimt og RBK i forkant, kan du si, gliser Molde-sjefen.

Sjekk stuntet bak Molde-sjefens rygg

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51