Strømsgodset - Mjøndalen 2-1
– Godset vinnner fullt fortjent. Vi kan mye mer enn det her, sa MIF-trener Vegard Hansen etter ettmålstapet på Marienlyst.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31
Strømsgodset-trener Henrik Pedersen hadde – naturlig nok – en annen oppfatning av kampen. Strømsgodset hadde ikke vunnet på de fire siste kampene, så det var tydelig at det var ekstra deilig for Godset-treneren å snu den vonde treneren mot nettopp rivalen.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Godset seiret etter dramatisk derby i Drammen

– Jeg synes vi var gode i dag. Det er en enorm lettelse for målscorerne i dag, som trengte disse scoringene, men i dag er jeg veldig stolt på alles vegne, sa han til Eurosport etter kampslutt.
Se hva målscorer Moses Mawa sa til Eurosport etter at derbyseieren var et faktum. Saken fortsetter under videoen.

Målscorer Mawa roser lagkameratene: – Gutta spiller som noen kjemper i dag

– Skikkelig «ræva»

For første gang i historien var det to lag fra samme kommune som barket sammen i «Ælv Clasico». Fra 1. januar ble Nedre Eiker innlemmet med Drammen kommune, og båndene mellom de brune fra Mjøndalen og de mørkeblå fra Godset var dermed enda tettere i forkant av onsdagens derby på Marienlyst stadion.
Det ble som ventet en tett og jevn kamp i Drammen, og med to straffesituasjoner, tre scoringer og en stygg skade på Jonathan Parr, var det nok å sette fingrene i på Marienlyst onsdag kveld.
– Jeg synes vi spiller skikkelig «ræva» i dag, sa MIF-stopper Sondre Solholm Johansen til Eurosport etter kampen.
Med et Strømsgodset-lag som ikke hadde vunnet hjemme mot Mjøndalen i Eliteserien siden 1974 (!), var det et hjemmelag som hadde god kontroll på Solholm Johansen og de andre MIF-spllerne den første delen av oppgjøret.
Saken fortsetter under videoen.

Sjekk Godset-spillernes elleville feiring med fansen

Dramatiske sluttminutter

Godset-kaptein Mikkel Maigaard fikk sjansen fra straffemerket like før pause, men maktet ikke å overliste Makani i MIF-buret. Den andre omgangen skulle stort sett dreie seg om Strømsgodset, for med det to kjappe scoringer av Moses Mawa og Lars-Jørgen Salvesen i den andre omgangen, så det lenge ut til å bli en tung aften for Vegard Hansen og hans brune mannskap.
Det skulle derimot bli mer dramatisk enn det de 200 Godset-supporterne hadde sett for seg, for fem minutter før full tid pekte dommeren på straffemerket.
Innbytter Jonathan Parr lagde straffen, men lå lenge nede med det som så ut som en stygg skade i femmeteren. Markus Nakkim var sikker fra straffemerket, men reduseringen ble kun til litt ekstra pynt på Godset-kaka, for det var hjemmelaget som omsider kunne feire etter full tid.
Dermed brøt Strømsgodset med den 46 år lange spøkelsesstatisikken, og sikret tre poeng på Marienlyst.

Slik stilte lagene

Strømsgodset (4-3-3): Myhra - Vilsvik, Gunnarsson, Foosnæss Hanssen, Mickelson - Hove, Ipalibo, Maigaard - Tokstad, Salvesen, Mawa
Mjøndalen (4-4-2): Makani - Hansen, Nakkim, Solholm Johansen, Dragsnes - Brochmann, Aasmundsen, Olsen Solberg, Larsen - Liseth, Shuaibu
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53
OBOS-ligaen
Hever lista etter kanonstart: – Tre mål bør det minst være
29/04/2022 KLOKKEN 08:03