«Hva skal man egentlig si om Glimt. Denne sesongen har de overbevist på så å si samtlige områder. Inn har blant annet Kasper Junker, Alfons Sampsted, Brunstad Fet, Marius Høibråten og Ola Solbakken kommet. Samtlige relativt ukjente, men har endt opp som meget sentrale for årets suverene serieseier. Samtidig har de solgt for over 50 millioner kroner. Glimt anno 2020 har nesten vært fasit i klubbdrift. Hatten av.»
Slik vurderer Joacim Jonsson fjorårets spillerlogistikk i Bodø/Glimt. Eurosports fotballekspert har gitt sportssjefene en karakter fra én til ti på skalaen, og det er ingen tvil om at Aasmund Bjørkan er den med best vurdering. Glimts sportslige leder får ni av ti på skalaen, tett etterfulgt av sportssjef i VIF Jørgen Ingebrigtsen som får åtte av ti.
Eliteserien
Motgangen fortsetter: – Det begynner å brenne
14 TIMER SIDEN

– Vi gjør det på vår måte

Aasmund Bjørkan har, i likhet med de fleste andre i Bodø/Glimt, hatt en helt eventyrlig sesong. Det sportslige apparatet, med Kjetil Knutsen, Morten Kalvenes, Jonas Ueland Kolstad og Aasmund Bjørkan i spissen, har fått dreisen på et ungt og uslepent helggult maskineri som har gått på skinner gjennom hele 2020. Et år som ble kronet med seriegull og kvalifisering til Champions League.
Samtidig har daglig leder Frode Thomassen, leder for økonomi- og administrasjon Svein Tore Hansen og sportslig leder Aasmund Bjørkan hatt primæransvaret for spillerlogistikken som har ført til både spillere inn, men også elleville salg ut i Europa. Jens Petter Hauge til Milan for drøye 50 millioner kroner er et godt eksempel på dette.
Bjørkan ønsker derfor å dele skryten fra Joacim Jonsson med hele klubben.
– Det er jo en anerkjennelse for hele klubben. Ikke for meg. Vi gjør det på vår måte i Glimt. Jeg har jobbet med spillerlogistikk inn, men har for eksempel ikke forhandlet om kontrakter med spillere. Vi blander heller ikke økonomi med sport, men det er en hyggelig anerkjennelse av det klubben har gjort, sier Glimt-sjefen til Avisa Nordland.

Ikke signert ny kontrakt enda

Det syltynne håpet om å få beholde poengkonge Philip Zinckernagel, som de fleste Glimt-supporterne tviholdte på, svinte hen etter at dansken fredag ble presentert som Watford-spiller. Dermed er det kun Kasper Junker som gjenstår blant trioen som trollbandt en hel fotballnasjon gjennom store deler av 2020-sesongen.
Før overgangen til engelsk fotball var Philip Zinckernagel og Vegard Leikvoll Moberg de to eneste spillerne på utgående kontrakt i Glimt. Med Zinckernagel på plass i Watford og Moberg med forlenget kontrakt, sitter nordlandsklubben godt i det før 2021-sesongen. Det er derimot fortsatt usikkert om Bodø/Glimt planlegger salg av attraktive spillere som Patrick Berg, Marius Lode og Fredrik André Bjørkan.
En som derimot fortsatt ikke har fått forlenget sin avtale er sportslig leder Aasmund Bjørkan.
På julaften ble det klart at hele trenerteamet i Bodø/Glimt forlenger, derav Knutsen, Kalvenes og Kolstad, men at Bjørkan ikke har fått på plass en avtale enda. Glimt skrev på sine hjemmesider at klubben er i sluttforhandlinger med Bjørkan om forlengelse av avtalen i tre nye år.
– Det er noen små detaljer som gjenstår. Ordlyden i avtalen, og hva som skal være mine fokusområder. Jeg har ikke kontrakt akkurat nå, men er ikke bekymret for at jeg skal bli gående arbeidsledig, forteller Bjørkan til AN.
Sett denne?

Kåret til årets unge spiller: Her får han prisen av Milan-legenden

Eliteserien
Se høydepunktene: HamKam spolerte festaften på Valle
16/05/2022 PÅ 20:24
Eliteserien
Se høydepunktene: Molde tok alle tre poengene med fra Sunnmøre
16/05/2022 PÅ 20:12