Bodø/Glimt gikk mot sitt første poengtap i årets sesong da midtstopper Marius Lode stilte inn siktet og banket inn matchvinnerscoringen på halv volley fra 25 meter.
Og nå er scoringen stemt frem til årets mål i Eliteserien 2020. Perlen fikk 51,25 prosent av stemmene.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
– Det er veldig gøy. Jeg hadde jo håpet at den satt. Det var et par sterke konkurrenter, så det er veldig kjekt å sitte igjen med årets mål. Jeg har fått mange tilbakemeldinger om den. Det er kjekt å være en del av et lag med kvantitet, så kan jeg krone sesongen med årets mål, sier Lode til Eurosport.no etter å ha fått overbrakt beskjeden over telefon.
Se scoringen i videoen under.

Sjekk drømmetreffet som gjør Glimt historiske

– Ganske unikt

Den praktfulle scoringen i 2-1-seieren mot Kristiansund er faktisk Lodes første og eneste mål på toppnivå. Det måtte over 200 kamper til før den kom.
– Tror du det er noen andre som har scoret årets mål med sitt første og eneste?
– Nei, det tror jeg må i historiebøkene. Jeg er ikke den mest målfarlige, så det er ganske unikt. Jeg hadde jo tenkt en stund på det, at den sikkert kommer på stillingen 6-0 på bakerste stolpe etter en dødball. Men så blir det et seiersmål og årets mål. Jeg kunne ikke bedt om noe mer, sier Lode.
Scoringen sørget for at Bodø/Glimt tok sin åttende strake seire etter åtte serierunder. Det hadde ikke skjedd siden toppdivisjonen ble én toppserieavdeling i 1961/62.
Det var begynnelsen på et rekordras en knapt har sett før. Scoringen til Lode mot KBK bidro blant annet til at Glimt vant samtlige hjemmekamper i årets sesong.

– Veldig stolt

Serievinnerne hadde også nok av potensielle kandidater til årets mål. Klubbens 103 mål er rekord i løpet av én og samme sesong.
Lagkameratene Philip Zinckernagel og Jens Petter Hauge var blant de nominerte. Det var dog Zymer Bytyqi som var nærmest Lode i antall stemmer.
13,16 prosent stemte frem Viking-spillerens kanonkule mot KBK som årets mål, mens Amahl Pellegrinos langskudd mot Strømsgodset fikk 12,78 prosent av stemmene.
– Jeg er veldig stolt over å være en del av dette laget. Så er det jo kult med et lite bevis på at man har lykkes, sier Lode om utmerkelsen.
Se alle kandidatene her.

Årets mål i Eliteserien skal kåres – se kandidatene her

– Kjekt å være et lysglimt

Når Eurosport snakker med Lode, er det drøye to uker siden klubben avsluttet sesongen med 3-0-seier mot Viking. Tiden etter han han brukt på å ta innover seg alt det «syke» som har skjedd i 2020. Årets siste dag skal feires på spahotell i Sola.
– Vi var jo veldig usikre på hvordan sesongen kom til å bli, men vi dundret ut av startblokkene og har vist et vanvittig toppnivå, med flere kamper med seks og sju mål. Det har også vært veldig kult å være en del av det laget som har sluppet inn minst (32 mål, ett færre enn VIF), sier Lode.
Det som har gjort aller mest inntrykk, er seriegullet med Glimt og betydningen det har hatt for folket i Nord-Norge.
– Det gir en virkelig god følelse. Jeg har fått spille på San Siro og vært med på den mest omdiskuterte landslagssamlingen noensinne. Men det kuleste er å bli kåret til årets nordlending og årets lag midt i en nitrist tid for mange. Det et kjekt å være et lysglimt, sier Lode.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51