Bodø/Glimt - Brann 2-2 / Molde - Lillestrøm 3-3
– På slutten er det selvfølgelig en nedtur. Vi ledet 2-0 med full kontrol, og så ufattelig mange og så enorme sjanser. Så det skal være punktert. Så blir det ikke slik, for de må ha noe. Fotbal er av og til litt brutal. Det er ikke den største oppturen jeg har vært med på, det skal jeg være ærlig på, sier Kjetil Knutsen til Discovery etter et fotball-drama av de sjeldne.
Eliteserien
Har slått tilbake etter Molde-tapet: – Bodø/Glimt er ikke friskmeldt
7 TIMER SIDEN
Bodø/Glimt kunne sikre sitt andre strake seriegull denne søndagen, med seier mot et Brann-lag som sto i akutt fare for å rykke ned.
– Det blir for mye ping-pong for meg. Brann ser utrolig mye bedre ut enn de gjorde for en stund siden, men med den offensive kraften og sjansene vi kommer til, gjør vi veldig mye bra. Det må vi ta med oss. Så er det fortsatt et bra utgangspunkt vi har. Nå har vi kamp torsdag (Europa) og kamp søndag, sånn blir det, sa Knutsen etter kampen.
Og hjemmelaget skaffet seg en drømmestart allerede etter tre spilte minutter. Amahl Pellegrino slo corneren inn og Ulrik «Jesus» Saltnes vant sin duell med en liten tjuvtriks-dragning i motspilleren.
På returen var midtstopper Brede Moe kjappere og bedre enn Ole Martin Kolskogen og sendte Glimt i føringen.
Omtrent like høy jubel var det på Aspmyra da Molde ga Lillestrøm en gavepakke ved å miste ballen i egne rekker og påfølgende ledelse ved Gjermund Åsen i sjansebonanzaen på Aker stadion.
(Gjenopplev det spinnville dramet - artikkelen fortsetter under):

Spinnvilt overtidsdrama i topp- og bunnstrid – her utsetter Brann gullfesten: – Det sykeste

Utover i omgangen skapte Bodø/Glimt sjanser på løpende bånd. Blant annet luekledde Amahl Pellegrino hadde to fete tilbud, men misbrukte begge.
Særlig den første, da han kom alene med Lennart Grill og avsluttet utenfor etter at Runar Hove på uforståelig vis mistet ballen, var enorm.
– Vi er heldige som ikke ligger under med mer enn ett, sa Hove til Discovery i pausen, mens Glimt hadde planer om å skaffe seg flere scoringer.
– Det ble sløst litt, men jeg føler vi gjør en okei førsteomgang. Vi må bare fortsette i samme stil i andre omgang, sa Moe til Discovery til pause.

Saltnes-jubel

Flere mål fikk Glimt. For i samme minutt som Magnus Wolff Eikrem reduserte til 2-1 i Molde, dukket Ulrik Saltnes opp i nord.
Mannen som mot alle odds var rekordtidlig tilbake fra skade sist, startet kampen med kapteinsbindet rundt armen i dag.
Han dunket kula i garnet til 2-0-ledelse etter en fin flikk videre fra Erik Botheim, og stormet bort til de ivrigste supporterne og jublet sammen med dem ved sidelinjen.
I det 78. minutt var det imidlertid Brann som kunne juble. Barnebarnet til selveste Kniksen, Niklas «Kniklas» Jensen Wassberg, hadde fått en sjelden sjanse fra start, og takket for tilliten med å heade inn 2-1-målet fra kort hold.
(Artikkelen fortsetter under):

Glimt-sjefen etter utrolige minutter: – Fotballen er av og til litt brutal

Med under ti minutter igjen på klokka, ble det virkelig dramatisk. I Molde utlignet Eirik Hestad til 2-2 for hjemmelaget, og like etterpå kunne Amahl Pellegrino sikret Glimt-seier da han traff stolpen på Asmpyra, før Botheim fikk en dobbeltsjanse i samme angrep.
Og så bare et par minutter etterpå tok det fullstendig av i Molde, da toppscorer Ohi Omoijuanfo sørget for 3-2-ledelse og dermed det som så ut som tre poeng til Molde.
Dermed lå hele gullkampen og vippet igjen.

Lehne Olsen-perle og Finne-mål

Men med to minutter igjen i Molde, nektet Thomas Lehne Olsen å se at Ohi stakk fra på toppen av toppscorertronen.
Med et vakkert, vakkert frispark dundret han inn 3-3-målet, som dermed betydde at Molde ikke lenger kunne ta igjen Glimt, som på det tidspunktet fortsatt ledet over Brann.
Dermed var det fullstendig jubel på Aspmyra, der publikum hørte om utviklingen i Molde.
(Artikkelen fortsetter under):

Comeback-Saltnes lå an til å bli den store helten: – Må opp på hesten igjen

Men undrenes tid var ikke forbi.
Tre minutter på overtid var Bård Finne på plass og utlignet for Brann på Aspmyra.
Ett poeng til både Glimt og Molde gjør at det skiller tre poeng og to mål med en serierunde igjen å spille.
Da møter Molde Haugesund på bortebane, mens Bodø/Glimt skal til Mjøndalen.
– Vi må nok la den kampen ligge litt, for vi kjemper på to fronter og har kamp torsdag. Det blir i hvert fall drama med tanke på gullmedaljer og ikke minst i bunnen av tabellen, så for seerne er det helt perfekt, sier Knutsen med et smil.

Se sammendraget: Bodø/Glimt kjørte over Brann, men rotet bort seieren på overtid

Eliteserien
Hyller lagkompisens pasning: – Han valgte plutselig å bli David Beckham
I GÅR PÅ 19:24
Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
27/06/2022 PÅ 13:59