Populære sporter
All sport
Vis alt

Ble sammenlignet med Jesus etter det lynraske comebacket: – Utrolig lykkelig

Carl Henning Biørnstad

Publisert 29/11/2021 klokken 11:11 GMT+1

Ingen hadde trodd at Bodø/Glimt-kaptein Ulrik Saltnes skulle spille noe mer etter den alvorlige kneskaden han pådro seg mot CSKA Sofia i slutten av september. Kanskje utenom han selv. I studio ble han rett og slett sammenlignet med Jesus idet han ruslet ut på den frosne Lerkendal-matta.

Ulrik Saltnes under søndagens kamp mot RBK på Lerkendal.

Foto: NTB

  • Se første kvalifiseringskamp i OBOS-ligaen mellom KFUM Oslo og Sogndal onsdag fra kl. 18:00 på discovery+
– Vi har sovet i timen. Det er faktisk ikke til å tro. Det er Jesus fra Nasaret. Jeg tror ikke mine egne øyne.
Slik reagerte Discovery-ekspert Joacim Jonsson under søndagens Fotball Direkte da en gulkledd Ulrik Saltnes spaserte ut på Lerkendal for å ta fatt på de siste 45 minuttene mot Rosenborg.
– Det var ingen som trodde sine egne øyne for 2000 år siden heller. Har du sett?, supplerte ekspertkollega Bernt Hulsker like etterpå.
Og de to ordmitraljøsene var nok ikke de eneste som sperret opp øynene søndag kveld.

Røket leddbånd

Det var under Conference League-kampen mot CSKA Sofia 30. september at uhellet inntraff for lyslyggen fra Brønnøysund. 29-åringen ble erstattet av Morten Konradsen to minutter på overtid, og fire dager senere fikk Saltnes svar på den medisinske undersøkelsen. Den viste at leddbåndet i kneet hadde røket.
Glimt-kapteinen var raskt ute med å bekrefte omfanget. På Twitter la han ut denne meldingen samme dag som han fikk svar på undersøkelsene.
Saltnes slapp operasjon, men ettersom opptreningsperioden var ventet å vare i mellom seks til åtte uker, så det mørkt ut for videre spill for Glimt i 2021.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Klar beskjed fra Glimt-fansen – Koteng ordknapp om Knutsen

– Utrolig lykkelig

Men siden starten av oktober har det blitt lysere og lysere for den karismatiske midtbanespilleren.
Til Discovery for en drøy uke siden fortalte Ulrik Saltnes at han nå var tilbake i trening med de andre på feltet.
– Nå prøver jeg å finne grensene mine, hva jeg tåler og ikke tåler, sa en mer optimistisk Saltnes til Discovery.
Og mot Rosenborg skjedde det de aller fleste ikke engang hadde fantasi til å se for seg. Sondre Brunstad Fet måtte kaste inn håndkleet grunnet trøbbel med en hofteleddsbøyer, og inn kom altså Ulrik Saltnes – under åtte uker siden han røk leddbåndet mot CSKA Sofia.
– Det var veldig gøy, men også vanskelig og rart. Det var en barriere jeg bare måtte gjennom. Åtte uker uten fotball nå, så det var uvant å komme ut på dette ishavet her, sa Saltnes til Discovery etter 0-0-kampen i Trondheim, og siktet til den frosne Lerkendal-matta.
– Men jeg er utrolig lykkelig nå. Herfra kan det bare gå oppover, la han til.
Se intervju med Saltnes her. Saken fortsetter under videoen.
picture

Tilbake på banen etter den alvorlige kneskaden: – Utrolig lykkelig

– Ikke mange som hadde trodd dette

Glimt-trener Kjetil Knutsen, som var på plass på trenerbenken på Lerkendal for første gang etter at spekulasjonene om en mulig RBK-framtid blusset opp igjen i høst, smilte bredt da han kom inn på Ulrik Saltnes under intervjuet med Discovery etter kampen.
– Det var nok ikke mange som hadde trodd at Ulrik skulle være tilbake nå. Han bestemte seg at dette skulle han klare. Det arbeidet han har lagt ned er helt vanvittig, understrekte Knutsen.
Om en uke venter Brann på Aspmyra, i det som kan være selve kampen om gullmedaljen for Glimt. Det kan bli med Saltnes fra start.
– Med en fin treningsuke først, så kan han være aktuell i startelleveren mot Brann, fortsatte han.
Med ett Glimt-poeng på Lerkendal og tre poeng til Molde i Bergen noen timer senere, er det nå kun tre poeng som skiller de to lagene øverst i Eliteserien. Bodø/Glimt tar som nevnt imot nedrykkstruede Brann i Bodø, samtidig som at Molde får Lillestrøm på besøk i «Rosenes by». Begge kampene går klokken 17:00 søndag.
Se intervjuet med Kjetil Knutsen her:
picture

Ikke overrasket over RBKs grep: – Jeg registrerer at respekten er der

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame