Seriestarten nærmer seg med stormskritt, vi har tatt en status på skadesituasjonen til alle klubbene i Eliteserien.
Her er en fullstendig oversikt over lagenes forventede ellevere i seriepremieren.
Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
19 TIMER SIDEN

Viking – Bodø/Glimt

16. Juni: kl.18.00 på Dplay og Eurosport Pluss 2
VIKING
Det store hodebryet for Berntsen er at 4-4-2 med Høiland og Berisha sammen på topp ikke har gitt fullklaff i treningskampene etter oppstarten. Å vrake de to siste års suksessformasjon i 4-3-3 er et av usikkerhetsmomentene for Viking fra start.
Reservekeeper Østbø skadet seg på trening søndag, så junior Trym Ur kan ta plass på benken tirsdag. Bjørshol og de Lanlay er uaktuelle, Torsteinbø tar høyrebacken foran unge spennende Haugen. Med Tripic, Thorstvedt og Fridjonsson ute fra fjorårets midtbane er det Bytyqi, «den nye Thorstvedt» Sebulonsen eller x-faktorspilleren de Souza som er aktuelle på kant i 4-4-2. I 4-3-3 er Østensen mer passende i kantrollen enn Berisha og Høiland. For Berntsen vil helst ha Berisha i midten. Om det da blir 4-3-3 kan Høiland ryke, mens en god kamp mot Sandnes Ulf kan være veien inn på laget for Bytyqi og Østensen.
Vi tror, i likhet med Aftenbladet at det blir vante, trygge 4-3-3 mot Glimt.
Forventet ellever: Austbø – Torsteinbø, Vevatne, Hove, Pereira – Ibrahimaj, Løkberg, Furdal,– Bytyqi, Berisha, Østensen (Høiland).
UTE: Bjørshol (lyske), de Lanlay (lyske), Østbø (overkropp).
USIKRE:
  • Spill Eliteserien Fantasy! Sett opp ditt lag her
BODØ/GLIMT
Det har kladdet litt for Bodø/Glimt etter korona, med to tap mot RBK og VIF. Særlig offensivt har det lugget og det store spørsmålet er hvem som skal fylle hullet etter Evjen. Noen usikre kort med Lode og Junker, som begge stod over mot VIF med småskader, men kan kastes inn for Høibråten og Boniface som ikke gjorde krav på sine plasser på Intility.
Konradsen er ikke klar og islendingen Samsted har vært varierende. Brunstad Fet har så vidt fått blitt kjent med Glimt-systemet, Skytte mangler litt på å være 100 %, JP Hauge er snart klar for Cercle Brugge og ikke minst har keeperjakten dratt ut. Nye Smits får neppe go fra myndighetene til å bryte karantenetid, dermed blir det Khaykin som vokter målet i åpningskampen – med 43 år gamle Ueland Kolstad på benk ?
Oppdatert: I troppen som landet på Sola mandag kveld var som ventet verken Konradsen, Sveen eller Smits med, mens R Hauge og Hussein er vraket. Lode er med. Det betyr Kolstad bekreftet på benk i morgen.
Forventet ellever: Khaykin – Sampsted, Moe, Lode (Høibråten), Bjørkan – Brunstad Fet, Berg, Saltnes – Zinckernagel, Junker, JP Hauge
UTE: Konradsen (kne), Smits (ikke spilleberettiget)
USIKRE: Lode (lår), Sveen (legg).
Sett denne? Saken fortsetter under:

Viking-spørsmålet: – Tror de svetter litt i Stavanger

Odd – Sandefjord

16. Juni: Kl. 18.00 på Dplay og Eurosport Pluss 3
ODD
Det baller på seg med trøbbel for Odd, der Børven ser ut til å være tapt fra 31. juli og hvis RBK-interessen materialiserer seg vil det fort skje noe før den tid. Heldigvis er han klar til å starte (stod over mot Stabæk sist uke), verre er det med Rashani som gikk av trening med en føling i låret i helga og må stå over premieren mot Sandefjord.
Bilal Njie prøvde seg på kanten på siste økt søndag, men vi tror Lauritsen eller Kaasa tar venstrekanten. Kitolano foretrekkes som indreløper over Kaasa og Hoff tar den dype der også Bjørtuft har fått prøve seg. Hoff (ankel) hvilte mot Stabæk, men er klar for spill. Ellers ser det ganske så lyst ut på skadefronten, Semb fikk en time på Nadderud og er good to go.
Oppdatert: Odd håper i det lengste og tester Rashani i morgen. Meget usikker til kampstart.
Forventet ellever: Rossbach – Ruud, Hagen, Semb, Risa – Kitolano (Kaasa), Hoff, Nordkvelle – Kachi, Børven, Lauritsen (Rashani).
UTE:
USIKRE: Rashani (lyske)
SANDEFJORD
Noe skadeproblemer også hos Sandefjord, som har lite å gå på med sin tynne stall. Både Vallès Prat og Vales stod over mot Mjøndalen, det samme gjorde Mladenovic. Forsøkte 4-3-3 mot MIF i siste testkamp, Cifuentes, en vri vekk fra vante 4-2-3-1 som ble benyttet i fjor. Rufo spilt både indreløper, 10er og falsk 9er, hvor spanjolen spiller et av spørsmålene som definerer hvordan resten av laget ser ut.
Vanskelig å spå uttaket, tette dueller mellom Risan Mørk og Kurtovic, mens Brenden (god mot Sarpsborg 08) og Jónsson (spilte mot MIF) fighter om høyrekanten. Gibson fikk første timen mot bruntrøyene, tror det heller mot at Cifuentes da starter med én rendyrket spiss mot Odd, men Gussiås banker også på døra.
Forventet ellever: Storevik – Wembangomo, Grorud, Moen Foss, Kralj – Palsson, Risan Mørk (Kurtovic) – Brenden (Jonsson), Rufo, Norman Hansen – Gibson (Gussiås).
UTE: Mladenovic (kne), Vales (lår)
USIKRE: Vallès Prat (lår)

Stabæk – Mjøndalen

16. Juni: Kl. 18.00 på Dplay og Eurosport Pluss 4
STABÆK
Få problemer i Bærum. Kassi det store spørsmålet, blir han klar eller ikke? Er han ute blir det Vetlesen sentralt i treeren og samme angrepstrio som mot Odd tirsdag. Hvis ikke blir det en fight om ene kanten mellom Vetlesen og Edvardsen, vi tror sistnevnte i så fall starter sammen med nykommer Gall. Vogt ser ut til å ha knepet venstrebacken fra Jonassen, mens Amankwah er frisk og rask. Valencic er tilbake i full trening og har sett kvikk ut i følge rapportene. Kan være aktuell for tropp.
Oppdatert: Kassi starter på benk, Vetlesen spiller i treeren på midten.
Forventet ellever: Sandberg – Solheim, Amankway, Hanche-Olsen, Vogt – Vetlesen, Lumanza, Bohinen – Edvardsen, Kinoshita, Gall.
USIKRE: Valencic (kamptrening)
MJØNDALEN
Hodesmell på Olden Larsen og Semb Aasmundsen var ikke det Vegard Hansen ville ha i generalprøven, førstnevnte den mest usikre til serieåpningen. Olsen Solberg usikker med strekk, fikk ikke minutter mot Sandefjord, men er på vei tilbake. Fortsatte i 4-3-3 mot Sandefjord forrige uke, der Gauseth igjen var falsk nier. Men nå er Ibrahim signert fra FKH – når han går inn i diskusjonen om å starte kan det bety 4-4-1-1 med Gaus i hullet bak, slik MIF avsluttet i fjor. Nakkim er over Jansen i midtforsvaret og Sell er førstevalg på høyreback per dags dato.
Forventet ellever: Makani – Sell, Solholm Johansen, Nakkim, Dragsnes – Olden Larsen (Ovenstad), Semb Aasmundsen, Brochmann – Brustad, Gauseth, Liseth.
USIKRE: Olsen Solberg (strekk), Olden Larsen (hodesmell).
Sett denne? Saken fortsetter under:

Mener Mjøndalen ser bedre ut i år: – Nakkim er en oppgradering

Aalesund – Molde

16. Juni: Kl. 18.00 på Dplay og TVNorge
AALESUND
Litt småplukk hos AaFK før Eliteserie-comebacket. Mot Sogndal i generalprøven startet Mutch i midtforsvaret fordi Klinkenberg og Gretarsson ikke var 100 prosent, men stopperne skal være klare til seriestart, mens Mutch stod av trening mandag og da fort er uaktuell. Oddbjørn Lie skyves ut av elleveren, broder Andreas står i mål.
Stengte treninger i helga gjør at færre har overvært øktene på Color Line, men AaFK selv skriver at Orry Larsen er usikker til start med smårusk. Fridjonsson er tilbake fra kneskaden, fikk en omgang mot Sogndal, spørsmålet er om han er klar for 90 min og hvem han får med seg på topp. Stålinho Sæthre spilte der mot Sogndal, kan også dytte opp Castro eller la nyankomne Haugen få sjansen fra start (fikk 45 sist).
Tett mellom Sno og Hatlehol, tror førstnevnte foretrekkes. Blir det 3-5-2 som de kjenner best, eller 3-4-3 som fungerte bra mot Molde og RBK i cupen i fjor (også med tanke på at de har få spisser 100 prosent matcfit)? Ved sistnevnte så er anvendelige Sæthre aktuell på sentral midtbane, for da skyves Bolkan Nordlie og Castro opp i treeren. Med Izunna bare delvis klar og Mutch ute kan Sæthre få plass sentralt på midten med Carlsen.
Forventet ellever: A Lie – Grønner, Gretarsson, Klinkenberg – Hatlehol (Sno), Carlsen, Sæthre, Olafsson – Castro, Fridjonsson, Bolkan Nordlie.
UTE: Agdestein (kne), Nenass (operert bekken)
USIKRE: Mutch (lår), Orry Larsen
MOLDE
Skadebonanza i forsvaret til serielederen skal en tro lørdagens treningsrapport hos Romsdals Budstikke. At kun Holmgren Pedersen og Wingo av forsvarsalternativene er med på økta tre dager før seriestart er oppsiktsvekkende, men man får tro at to av Bjørnbak, Gregersen og Roseth (som alle stod av eller trente alternativ) er klare tirsdag. Sjølstad er ikke aktuell enda, ei heller Haraldseid, som fikk en svært lei korsbåndsskade fredag. Verken Kitolano eller Haugen er 100 % på venstreback heller. Bolly ikke helt matchfit heller, men Omoijuanfo nærmer seg med stormskritt og ønsker å være med i tropp.
På sentral midtbane har Aursnes startet de to siste på benk, men vi tror han er klink i laget. Både Hestad, Hussain og Ellingsen vil ligge ved hans side, men hvem blir det til slutt? Jevnt. Har også mange alternativer framme i banen med sin enorme bredde og unggutter som viser gode takter (Brynhildsen, Christensen) og her blir det kvalitetsspillere på MFK-benken. Med andre ord; mange spørsmålstegn for Erling Moe dagen før dagen.
Forventet ellever: Linde – Holmgren Pedersen, Bjørnbak, Gregersen, Haugen (Kitolano) – Aursnes, Hussain – Knudtzon (Hestad), Eikrem, Ulland Andersen (Brynhildsen) – James.
UTE: Haraldseid (korsbånd), Bolly (hofteleddsbøyer), Sjølstad (ankel).
USIKRE: Omoijuanfo (kne), Kitolano (rygg), Haugen (lår), Roseth, Bjørnbak, Gregersen.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Dette sier Molde-talentet om sin nye rolle

Rosenborg – Kristiansund

16. Juni: Kl. 18.00 på Dplay og Eurosport Pluss 1
ROSENBORG
Skuffende generalprøve i en urytmisk 1-0-seier over Ranheim onsdag, men Horneland kan glede seg over nesten skadefri tropp. Konradsen er bekreftet ute. Han har blitt erstattet av Åsen de to siste treningskampene, der Tagseth var god i februar-mars, mens RBKweb søndag melder at Holse overraskende ble drillet i 11ern på trening. Spilte 2. omgang som ving mot Ranheim, så det er overraskende i så fall.
Mandag skriver Adressa at Tagseth er inne i elleveren som drilles på trening. Dahl Reitan fikk 0 minutter mot Ranheim, så da får nok Eggen Hedenstad høyrebacken mot KBK. Motsatt er det Trondsen som dyrkes mens Meling er på vei ut. Helland fikk 45 mot Ranheim og starter, mens Hovland foretrekkes for Valsvik.
Forventet ellever: Hansen – Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Trondsen – Zachariassen, Lundemo, Tagseth – Helland, Islamovic, Adegbenro.
UTE: Konradsen (legg)
USIKRE: Dahl Reitan (lår)
KRISTIANSUND
Stor strek i regnina med McDermotts skade, Holmen Johansen er hentet inn, men blir neppe aktuell på Lerkendal, så Mbaye står. Den gamle helten Månsson er børstet støv av og er på feltet om dagen, ikke stått på et par år, svensken, men kan ta plass på benk her. Få skadeproblemer ellers.
Nær identiske ellevere i KBKs to siste treningskamper, der Diagne inn for Skarsem var eneste justeringen fra Molde- til LSK-testen. Der står kampen om den ellevte plassen på laget mot RBK ser det ut til. Det betyr Sørli foran Askar og Bye i treeren framme til høyre.
Forventet ellever: Mbaye – Sørmo, Coly, DP Ulvestad, Aasbak – Hopmark, Diagne (Skarsem), Kalludra – Sørli, Kastrati, Pellegrino.
UTE: McDermott (tommel)
Sett denne? Saken fortsetter under:

Dette forlanger Helland av RBK i 2020: – Det er kravet uansett

Sarpsborg 08 – Vålerenga

16. Juni: Kl. 20.30 på Dplay og Eurosport Norge
SARPSBORG 08
Få spørsmålstegn i Sarpsborg 08, der eneste usikkerhet er at 4-0-seieren over Start nesten kom litt for lett. Ofkir er pigg og tar venstrekant, Strand Larsen er førstevalget i midten, så Mos blir innbytter med mulighet til å komme inn på begge posisjoner. Bojang ble grisetaklet mot Start, men slapp unna med skrekken. Horn er ute en stund til, men er tilbake på feltet, melder trener Stahre. Males er ikke 100 prosent, men klar for benk, mens Vetti har litt igjen før han er aktuell. Azofeifa er på vei hjem til Costa Rica.
Forventet ellever: Mitov Nilsson – Jarl (Ødegaard), Utvik, Næss – Bojang, Salétros, Lindseth, Thomassen – Halvorsen, Strand Larsen, Ofkir.
UTE: Horn (tå), Vetti (kamptrening), Azofeifa (ny klubb)
USIKRE:
VÅLERENGA
OK gjennomkjøring mot Glimt for Fagermos gutter, som nå har to smultringer å ta med seg inn i seriestarten. Få skadeproblemer. Nouri stod over sist, men skal være klar og utfordrer Borchgrevink på høyreback. Også ganske tett duell mellom Bjørdal og Näsberg. Fagermo uttrykte i helgen hvordan han tenker å disponere laget og at mot bodøværingene var det to ellevere som kunne startet mot Sarpsborg i aksjon. Tvilsomt om andre enn de 15 som startet en av to omganger tirsdag er med. Vi tror Dønnum, Lekven og Näsberg får tilslaget over Vega, Horn Myhe og Bjørdal.
Oppdatert: Fagermo bekrefter overfor Dagsavisen samme 11er som presenterte under. Lædre Bjørdal (akilles) og Sahraoui (smell) er småskadd og ikke i troppen.
Forventet ellever: Klaesson – Borchgrevink, Tollås Nation, Näsberg, Adekugbe – Lekven, Oldrup Jensen, Shala – Dønnum, Vilhjalmsson, Finne.
UTE: Kwarasay (rygg)
USIKRE:
Sett denne? Saken fortsetter under:

Dette sier Dønnum om Aalborg-interessen

Start – Strømsgodset

17. Juni: Kl.18.00 på Dplay og Eurosport Norge
START
Sørlendingene fikk så ørene flagret mot Sarpsborg 08 i siste test på onsdag. Klappet sammen etter 0-1. Litt småproblemer i stallen til Hardarson også. Eirik Wichne gikk av med knetrøbbel etter 30 min, men bør bli fit. Tønnesen hadde ingen god dag i Østfold, der banker Robstad på døra. Aremu var ikke med, Twum har slitt med skader også.
Unggutten Daland kom inn og var blant Starts beste igjen, vi tror han starter over nye Bergan. Skålevik ble veldig alene på topp i sitt comeback i gult og sort, men han starter nok fremme i 4-2-3-1 her igjen. Bringaker et alternativ fra benk om Start vil gli over i to spisser. Schulze nærmer seg også, fikk endelig minutter som innbytter mot Sarpsborg, men starte gjør han neppe.
Forventet ellever: Deumeland – Wichne, Daland, Jørgensen, Tønnesen (Robstad) – Segberg, Aremu (Hadzic) – Kabran, Markovic, Skaanes – Skålevik.
UTE: Gjesdal (korsbånd), Ramsland (lyske), Akinyemi (fot)
USIKRE: Eirik Wichne (kne), Schulze (kamptrening), Aremu.
STRØMSGODSET
Få problemer for Pedersen når han tar ut laget. Litt usikkerhet rundt Tchamba som har et vondt lår og verken spilte mot Stabæk eller Raufoss sist uke. Leifsson tredjevalg foran unge Fossnæs Hansen. Ikaunieks har meldt seg på med tre mål på de tre siste treningskampene og er en utfordrer for Mawa, som var pigg i sitt innhopp mot Raufoss, men ikke har spilt for fullt i treningskampene sist uke. Hove og Mickelson pusher på henholdsvis midtbanen og backplass. Tror likefullt på denne elleveren, om Mawa ikke får tilslaget fra start går Ikaunieks inn på kant og Salvesen på topp.
Forventet ellever: Myhra – Vilsvik, Gunnarson, Tchamba (Leifsson), Parr – Stengel, Jack, Maigaard – Tokstad, Mawa (Ikaunieks), Salvesen.
UTE: Mendy (kne)
USIKRE: Tchamba (lår).
Sett denne? Saken fortsetter under:

Se hvorfor Godset-sjefen sammenlignes med Eggen

FK Haugesund - Brann

17. Juni: Kl. 20.30 på Dplay og TVNorge
FK HAUGESUND
Wadji ikke klar grunnet dopingdom, Stølås (tå) og Grindheim (strekk) stod over generalprøven mot Viking – ellers ganske så deilig tropp å plukke fra for Grindhaug. Pedersen bekler da venstrebacken enn så lenge, selv om Stølås nærmer seg. Våge Nilsen og Pallesen Knudsen fikk begge en omgang og kjemper om en plass fra start., men førstnevnte gikk av til pause og er noe usikker. "Han er høyaktuell til Brann-kampen. Vi har tre gode stoppere, og «Palle» kjemper om en startplass" sier Grindhaug til H-avis . Krygård stepper inn der Grindheim eller Våge Nilsen etterlater seg et hull, skal vi tippe at kun en av de to starter, da?
Forventet ellever: Sandvik – Desler, Pallesen Knudsen (Karamoko), Tiedemann, Pedersen – Grindheim (Våge Nilsen), Krygård, Leite – Sandberg, Källmann, Ammitzbøll.
UTE: Wadji (doping)
USIKRE: Grindheim (strekk), Ståløs (tå), Våge Nilsen (hofte).
BRANN
Hvilke keepere er matchfit, Strands form etter nesten ett år uten obligatoriske kamper, er Forren kampklar og hvem utgjør stopperparet er blant diskusjonstemaene i Bergen. Vi tror det blir Acosta og Kolskogen, selv om det ikke har sett ut som et topp partnerskap i treningskampene. Eggen Rismark er ute i kulda hos Nilsen. – Vi må se det litt an. Det er litt risiko å spille med dem (Forren og Ahamada) etter så lite trening, sier Nilsen til BA , begge fikk 2. omgang mot Øygarden fredag.
I den kampen gikk Ordagic av banen med en smell like før pause, men han bør være klar. Med Haugen usikker og Strands minimale kamptrening starter trolig bosnieren i midtbanetreeren. Haugen var verken med mot Molde eller Øygarden, men håper å være med i kamptroppen. På topp er det ingen tvil.
Forventet ellever: Olsen Pettersen (Ahamada) – Rólantsson, Acosta, Kolskogen, Kristiansen – Barmen, Pedersen, Ordagic (Strand) – Koomson, Bamba, Taylor.
UTE: Tveita (ankel), Opdal (kne).
USIKRE: Ahamada (kamptrening), Forren (kamptrening), Haugen (hofte), Teniste (strekk).

Nilsen om nysigneringen: – Han kommer til å bli en attraksjon

Eliteserien
Bernt oppsummerer: – Kan ikke begynne å påstå at folk lyver
I GÅR PÅ 13:18
Eliteserien
Trosser kapteinen: – Han kapper av meg hodet om jeg svarer feil, men ...
I GÅR PÅ 13:14