INTILITY ARENA:
Vålerenga vant sin siste oppkjøringskamp 1-0 over Bodø/Glimt etter en heading fra Peter Godly Michael. Det er andre kamp på rad at 22-åringen sørger for nettkjenning, han scoret også mot Jerv sist fredag.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04

15 aktuelle spillere fra start

Nå er nigerianeren, som ikke har slått ut i full blomst siden overgangen vinteren 2018, aktuell for en startplass mot Sarpsborg 08 kommende uke, etter å ha spilt de siste 45 minuttene som innbytter for Matthías Vilhjálmsson tirsdag.
– Alle som spilte fra start enten i første eller andre omgang mot Glimt er aktuelle fra start mot Sarpsborg. I tillegg er Odin (Thiago Holm) aktuell, han har vært litt sliten i låret så han fikk ikke spille mer på grunn av belastning. Det samme med Camara egentlig, så det er flere som er aktuelle. Men per dags dato er de litt bak siden de ikke kan stå 90, sier Dag-Eilev Fagermo.
I tillegg regner VIF-treneren med å snart ha klar høyreback Amin Nouri, dermed er alle i stallen friske og raske til seriepremieren.
– Amin hadde en kjenning i leggen og med Aron ser det ut til å gå fint. Det gjenstår å se når de har vært gjennom restitusjonsprosesser, men jeg tror vi skal få alle på beina til Sarpsborg.
Sett denne ? Saken fortsetter under videoen.

Slik vurderer Fagermo keepersituasjonen

To ellevere mot Glimt

Dermed har Fagermo 18 aktuelle spillere for spilletid når Eliteserien åpner. Mot Glimt var han spesielt fornøyd med å ha matchet to ulike mannskap i hver sin omgang.
I pausen gjorde Ivan Näsberg, Felix Horn Myhre, Deyver Vega og Vilhjálmsson plass for Johan Lædre Bjørdal, Magnus Lekven, Aron Dønnum og nevnte Michael. De øvrige sju fortsatte.
– Først og fremst fikk vi 90 minutter på mange, også fikk vi matcha to ellevere. Den som startet første og den som startet andre omgang kan begge være relevante til å starte en eliteseriekamp sånn som kampprogrammet har blitt.
– Også får jeg noen svar på enkeltspillere, vi holder nullen og vi er godt organisert i perioder, også har vi for enkle balltap. Spesielt fra venstrekanten kommer vi til mange gode situasjoner som vi bør utnytte bedre. Det går på både innleggskvalitet og innløp i boks sannsynligvis.
– Hva legger du i to ellevere?
– At begge elleverne som startet omgangene mot Glimt kan starte mot Sarpsborg 08, eller når det blir mange kamper etter hverandre. Det er liten sjans for at de samme elleve starter gang etter gang etter gang.
– Så det var godt å få testet?
– Ja, og at flere får kamptrening. Vi stiller med to ellevere som er realistisk å skulle starte med, men en toppa ellever er ingen av dem. For det er folk i begge 11ere som ville spilt fra start og sannsynligvis gjør det i en toppa 11er mot Sarpsborg.

Avviser Bohinen-plan

Fagermo antyder altså at han har laget en skisse for hvordan han vil håndtere belastningen på stallen i det tette kampprogrammet. Men å gjøre som Lars Bohinen, som har antydet at det kan bli aktuelt å sende et b-preget mannskap utpå i de kampene det er minst sannsynlighet for seier, er helt uaktuelt.
– Det må han gjøre hvis han ønsker det, men det kommer ikke jeg til å gjøre. Vi ønsker å vinne hver kamp og en klubb som Vålerenga kan ikke reise til hvilken som helst motstander i Norge og si at det laget her er bedre enn oss, så her stiller vi b-lag. Det ville vært veldig feil, vi reiser til hver kamp for å vinne.
Vålerenga slo Bodø/Glimt i generalprøven. Se målene her.

Fagermos VIF med seier en uke før seriestart

Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27