• Gjenopplev OL, "Kampene vi husker" fra Eliteserien og store tennisøyeblikk på Dplay: Se vårt sendeskjema
Mathis Bolly kom til Molde før fjorårssesongen, etter å ha være klubbløs siden juli 2018. Men før det spilte han flere sesonger i Tyskland. Utenlandseventyret startet januar 2013 da den daværende 22-åringen dro til den tyske klubben Düsseldorf. Men starten ble ikke helt slik han hadde sett for seg.
– Jeg ble skadet en uke ut i vinteroppkjøringen til andre halvdel av sesongen. Det var en hofteleddsplage jeg har hatt tidligere også, som ingen fant helt ut av. Så jeg var skadet godt over seks uker, nesten to måneder. De fant ut at det var best at jeg bare lå på massasjebenken og gjorde minst mulig og bare fikk behandling. For denne skaden måtte jo bli bra, forteller Bolly i Indre bane i karantene.
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
I GÅR PÅ 13:07
Han forteller at han derfor ikke trente og nesten ikke løftet en finger i to måneder. Men så, etter seks-syv uker ble han først kastet innpå i de siste 30 minuttene mot Mainz, før han startet kampen mot Bayern Munchen uken etter.
– Det var en litt brå start, men det adrenalinet og gleden av å kunne spille i Bundesliga, holdt meg i gang selv om formen egentlig var helt elendig. Men jeg tror jeg kom såpass godt gjennom det fordi jeg hadde adrenalinet og iveren på å vise meg frem.

Scoring mot Bayern Munchen

Men i sin første kamp fra start i Bundesliga, var det ikke hvilket som helst lag som stod på andre banehalvdel. Et stjernespekket Bayern Munchen ventet med spillere som blant annet Jérôme Boateng, Luiz Gustavo, Thomas Müller og Toni Kroos. Samme lag som vant både Bundesliga og Champions League i 2012/13.
– Jeg husker jeg tenkte at nå er det ikke så mye å tape, nå er det bare å kjøre på, for de er såpass gode. Så det var egentlig litt befriende og kunne gå ut der og man hadde ikke noe press på å vinne. Det gjorde det så mye enklere for min del hvert fall. Men i etterkant når jeg så på det laget så tenkte jeg mer over det. Før kampen og i kampen så går man fort inn i den sonen, men etter hvert kan man reflektere over at fyfaen det var Gustavo jeg nettopp rykket der, det kommer først i etterkant, forteller han.
Til tross for et 3-2-tap mot Bayern Munchen, fikk Bolly satt seg i respekt hos lagkameratene sine etter å ha scoret kampens første mål etter bare 16 minutter.
– Ja, selvfølgelig. Men selve målet var ikke et raid fra midtbanen, det var liksom en tap-in. Men jeg fikk vist kvalitetene mine, det er det som teller når du kommer til en større klubb. Du kan være kul og hyggelig, men hvis du ikke leverer på banen så er det null verdt og det fikk jeg gjort. Så jeg fikk helt klart respekt.

Ny skade

Deretter startet han kampene mot Wolfsburg og Leverkusen før han igjen begynte å få plager i hamstring.
– Det kom av at jeg rett og slett egentlig ikke var klar nok fysisk, som gjorde at jeg fikk en veldig stor strekk borte mot Hoffenheim i fjerde kamp. Som igjen førte til at jeg var ute i seks uker til, så ble jeg klar til de to siste kampene i Bundesliga og rykket ned.
Bolly fikk to kamper på slutten av sesongen, tap mot Nürnberg og Hannover, og det endte med at klubben rykket ned i siste runde.
– Så de skadene ødela veldig for min del det første halvåret i Bundesligaen. Selv om jeg følte at når jeg først spilte så gikk det veldig bra, men jeg skulle gjerne sett at det hadde gått litt annerledes hvor jeg hadde klart å holde meg frisk over en lengre periode og fått flere kamper etter hverandre. Det tror jeg hadde vært enda bedre, selvfølgelig. Men for all del, noen herlige seks måneder alt i alt, sier han med et smil.
På spørsmål om han burde sagt fra om skadene i starten, svarer han:
– Det kan man alltids si, men som en unggutt som kommer dit og klubben kjemper om å unngå nedrykk. Du er ikke bare et utviklingsprosjekt, du ble faktisk hentet for å bidra. Alt det til sammen gjorde at når jeg først følte meg klar nok uten smerter, så var det rett innpå banen og det var det egentlig ikke noe tvil om. Så skulle jeg sikkert ha fått litt lenger tid til å gjøre meg klar til kamp over en lengre periode for å få en ordentlig opptrening da, istedenfor å bare blitt kastet rett fra massasjebenken inn mot Bayern. Det er vanskelig som spiller. Man må ta de mulighetene man får, samtidig som man må passe på å holde seg skadefri. Det er en hårfin balanse som ikke gikk helt etter planen for meg, forteller Bolly.
Sett denne?

NTF-kritikk, eventuelle rettssaker og verste karantene-liste

Eliteserien
Knutsen om det kommende overgangsvinduet: – Et vanskelig marked
I GÅR PÅ 13:06
Eliteserien
Rekdal endelig klar – gjenforenes med «Paco»
I GÅR PÅ 08:02