HAUGESUND/OSLO (Eurosport.no):
Christian Grindheim har hatt lang fotballkarriere. Nå er den snart over. Han bekreftet nylig at det var planen i Hagesunds Avis' podcast Frelst. Når han møter Eurosport.no på lagets treningsanlegg, svarer han slik på spørsmål om det er utenkelig at han tar et år til:
Eliteserien
Solbakken med Molde-stikk: – Så fikk jeg sagt det også
23/09/2022 KLOKKEN 11:52
– Ja, det er det nå. Jeg har vent meg til tanken om at det er greit nå. Jeg trodde jeg skulle få en mer negativ reaksjon fra meg selv, men egentlig kjenner jeg at det er litt godt å fullføre disse månedene, for så å legge skoen på hylla, sier midtbaneveteranen.
Dermed tyder alt på at Haugesund-trener Jostein Grindhaug må klare seg uten en spiller med i underkant av 300 Eliteserie-kamper fra neste sesong.
– Det er ikke overraskende. Han har holdt på lenge og hatt sin karriere. Det er vel en av de beste karrierene en haugalending har hatt, sier Grindhaug.

– Sjelden i klinsj

De to har hatt mye med hverandre å gjøre, etter at Grindheim kom hjem til Haugesund i 2018.
– Han har hatt tre fine år her. Det var synd at vi ikke krona det med en tittel i fjor. Vi hadde alle muligheter i cupfinalen, men var ikke gode nok i den kampen (tapte 0-1 mot Viking), sier Grindhaug.
Den rutinerte midtbanemannen og kapteinen har hatt en helt naturlig lederrolle i FKH-garderoben. Det er 37-åringen som gjerne har åpnet munnen når det har vært nødvendig.
– Det er lettere å si sin mening når man kommer opp i åra enn når man er ung og urutinert. Vi har spilt på lag sammen og jeg kjenner ham. Jeg er ikke redd for å si hva jeg mener, og han er ikke redd for å si hva han mener. Sånn sett har vi en fin dialog, sier Grindheim.
I 1-5-tapet mot Start i oktober tok Grindhaug av kapteinen sin etter 37 minutter. Både spiller og trener avviser at det har skapt problemer i etterkant.
– Jeg var selvfølgelig forbanna der og da. Det tror jeg alle spillere hadde vært. Men jeg er en gammel kar. Jeg dveler ikke ved sånne situasjoner, sier Grindheim.
Selv om Grindheim ikke er redd for å si hva han mener, har det ikke oppstått mange hete diskusjoner mellom de to, sier Grindhaug.
– Jeg og Christian har sjelden hete diskusjoner. Jeg har voldsomt respekt for de gangene han har en mening. Det er det verdt å lytte til det han har å si. Det er sjelden vi har gått i klinsj, sier FKH-treneren.

Var misfornøyd med sesongstarten

Men Grindheim har ikke hatt mye fokus på at karrieren er over etter sesongen. Han og laget er nå nærmere der de skal være, etter at sesongen startet på en annen måte enn hva de håpet.
– Sesongen startet dårlig. Til slutt må de se hvor langt det er ned og sikre at du tar det poenget du må ha for å overleve, sier Grindheim.
Han føler laget nå er på rett vei, selv om det fortsatt er et stykke opp til nivået som for eksempel serieleder Bodø/Glimt viser. Med 28 poeng og en foreløpig tiendeplass tyder alt på at det blir en trygg sluttplassering midt på tabellen.

Tiltenkt rolle på akademiet

Planen er at Grindheim skal få en trenerrolle i klubben etter sesongslutt.
– Vi begynte så vidt å dra Christian inn i treningsarbeidet vårt i fjor og i år. Han har fått mer og mer en finger med i spillet på feltet, men han skal samtidig få konsentrere seg om spillerkarrieren ut året. Det blir nok jobb i klubben på ham etter det, sier Grindhaug og fortsetter:
– Han har en væremåte og personlighet som har vært gjennom et langt proffliv. Det kan overføres til akademispillerne og medspillerne. Det er derfor han er kapteinen min.
Grindheim selv er innstilt på at det blir jobb på ungdomsakademiet i første omgang.
– Så får vi se hva slags planer de har. Jeg gjør som jeg får beskjed om.
Men vil han få en slags sorgreaksjon når hans gamle lagkamerater forbereder seg til ny sesong uten ham?
– Det kommer helt sikkert når pre season begynner neste år og du ikke er med, men gjør andre ting, sier han og smiler.
Sett denne?

Ønsker gjerne den tidligere keeperhelten velkommen tilbake: – Da får han ta opp kampen med meg

Eliteserien
VIF politianmelder supporter etter pyrokasting: – Dette reagerer vi sterkt på
23/09/2022 KLOKKEN 09:11
Eliteserien
Sa nei til Rosenborg-forlengelse: – Vanskelig og trist
22/09/2022 KLOKKEN 10:39