Haugesund - Aalesund 0-1
Lagene møttes under ekstremt vanskelige spilleforhold i Haugesund lørdag. Med 14-15 sekundermeter vind og massivt regn, oppsummerte Sigurd Haugen den første omgangen som «sikkert ikke veldig gøy å se på» med et stort glis.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
– Det er vanskelig. Regnet står rett i fjeset på oss når vi skal bygge opp spillet, så det er vanskelig å få orientert seg når man har ballen. Det er tungt, men slik er det, vurderte Fredrik Pallesen Knudsen.
Noen sjanser til begge lag, men sjeldent veldig flott å se på. Null mål til pause, altså.
– Det blåser nordavind fra alle kanter. Det er tøft, men det er ikke sikkert det er negativt for oss. Vi har slåss. Det er ikke noen vakker fotballkamp, og det kommer det ikke til å bli nå heller, var dommen fra Lars Arne Nilsen før omgang nummer to.
Men etter om lag timen ble det litt dramatikk. Mikkel Desler gikk i bakken i duell med Dan Klinkenberg, og dommer Tore Hansen var ikke i tvil, tross protestene til AaFK-spilleren. Straffe til hjemmelaget, og Niklas Sandberg er vanligvis sikkerheten selv.
Men Gudmund Kongshavn, som hadde fått sjansen i mål etter noen tunge tabber av Andreas Lie, reddet Aalesund, slik han gjorde ved flere anledninger gjennom kampen. På straffen valgte han også en noe spesiell taktikk, da han stilte seg et stykke bak streken frem til skuddet gikk, og så kastet seg frem og ut til siden. Ballen stoppet han med kroppen.
– Det var litt lurt av meg å starte litt inne i målet, så jeg kunne angripe vinkelen. De er blitt så strenge nå, hvis du forlater streken, for da blir straffen tatt på nytt, sier en Kongshavn nesten uten stemme igjen.
(Se redningen her – artikkelen fortsetter under):

Kongshavn-suksess med spesiell straffetaktikk

Utover i kampen spilte han seg opp som den store profilen, etter åtte kamper på benken. Banens bestemann Kongshavn har nemlig ikke startet en kamp siden midten av august.
Og med kvarteret igjen på klokka tok en annen AaFK-spiller ansvar, denne gangen i den andre enden av banen. Etter et langt innkast havnet ballen hos Niklas Castro, som dempet ballen på brystet og klinket til før den traff bakken. Han fikk drømmetreff og kula forsvant inn i nettmaskene via tverrliggeren, bak en sjanseløs Helge Sandvik.
– Jeg fikk ballen rett i brystkassa, så da tenkte jeg at det bare var å kline til. Det er vanskelig å beskrive følelsen jeg har nå, for det er lenge siden jeg har kjent på den, sier Castro til Eurosport.
Dermed brøt også Aalesund en rekke barrierer.
For dette var sesongens andre seier, men den første på bortebane.
Det var første gang de holdt nullen i Eliteserien 2020.
Og det var første seier under Lars Arne Nilsen.
(Artikkelen fortsetter etter Kongshavn-intervjuet):

Slik forklarer banens beste den nye straffe-metoden: – Fikk en ide forrige uke

Og dermed unngikk de også å tangere den kjipe rekken til Bryne helt tilbake i 2003, da de ble det foreløpig siste laget som tapte ti strake kamper i Eliteserien.
– Jeg kan ikke huske sist jeg så slike scener i en garderobe. Det var uvirkelig. Gutta har så lyst til å vinne fotballkamper, og endelig klarte vi det. Vi var litt heldige, men vi har også ventet på å få stang-inn, sier Lars Arne Nilsen.
Samtidig endte de sin egen negative rekord-rekke på 42 strake kamper med baklengsmål i Eliteserien. Forrige gang de holdt nullen på øverste nivå var mot Sandefjord, 21. mai i 2017. Til sammenligning var den gamle «rekorden» på strake kamper med baklengsmål på 32 kamper, og den tilhørte Sogndal.
(Artikkelen fortsetter under Veldes tordentale):

Tordnet i stormen: – Drittlag, men selvfølgelig slår de oss

Og Haugesund da?
– Jeg er tom for ord. Vi spiller i storm, regn og all slags mulig dritt, og så møter vi et drittlag i tillegg og så skal vi tape. Da er du tom for ord på slutten, sier en oppgitt og irritert Kristoffer Velde til Eurosport.
– Hva mener du med drittlag?
– De har jo tapt ni kamper før oss, og så selvfølgelig slår de oss. Alle lag gjør det. Det samme skjedde mot Mjøndalen. De hadde tapt syv strake og slo oss, og samme greia her. Så jeg vet ikke om vi tar for lett på det eller hva vi gjør.

Sjekk dette drømmetreffet fra Castro

Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02