Leif Gunnar Smerud tok mandag ut sine 22 spillere til kampen mot Gibraltar 13. november. Av spillerne som startet kampen mot Portugal i Estoril for drøye tre uker siden, er det kun fire av disse som nå har fått fornyet tillit i landslagssjefens tropp.
Fredrik André Bjørkan (Bodø/Glimt), Emil Bohinen (Stabæk), Kristian Thorstvedt (Genk), Tobias Børkeeiet (Brøndby), Odin Bjørtuft (Odd), Nicholas Mickelson (Strømsgodset) og Julian Faye Lund (Rosenborg) startet alle EM-kvalifiseringskampen mot Portugal, der Børkeeiet ledet laget som kaptein fra stopperplass.
Eliteserien
Bernt oppsummerer: «Raser» mot kallenavn, reiseråd og twerking
20 MINUTTER SIDEN
I tillegg til de ovennevnte spillerne, er heller ikke Molde-spiller Tobias Christensen og FKH-spiller Ulrik Fredriksen – som begge startet på benken mot Portugal – med i landslagstroppen.

– Tjuvstarte med neste kull

Troppen som Leif Gunnar Smerud nå har presentert består omtrent utelukkende av spillere i 2000- og 2001-kullet. Unntaket er PSVs Fredrik Oppegård som er eneste 2002-modell i troppen.
– Vi ønsker å tjuvstarte litt med neste kull nå. Dette er en veldig ung og spennende tropp som vi ønsker å bruke, og på den måten sikte oss inn mot de kommende mesterskapene, forklarer Leif Gunnar Smerud på dagens pressekonferanse, like etter at han presenterte de 22 spillerne som skal kjempe om elleve startplasser mot Gibraltar om under to uker.
Den tidligere Vålerenga-spilleren Fredrik Oppegård ble i august 2019 hentet fra Oslo-klubben til PSV U19 på lån, før han i juli 2020 skrev under en treårsavtale med nederlenderne. Oslo-gutten har 25 kamper på aldersbestemte landslag, derav åtte av disse på U18.
U21-landslagssjefen har latt seg imponere av 18-åringen.
– Oppegård har gjort sine saker bra i PSV og er en veldig spennnede spiller for oss. Venstrebackposisjonen er litt «up for grabs» per nå, og jeg tror Oppegård kan ha gode muligheter, sier Smerud.
Se hele U21-troppen nederst i saken.

– Positivt at spillere drar ut tidlig

Blant spillerne som er tatt ut i U21-troppen denne gangen, finner vi flere navn fra de tre øverste divisjonene i Norge.
Josef Brian Baccay er på lån fra Lillestrøm til Fredrikstad i PostNord-ligaen, mens Mads Hedenstad Christiansen (Lillestrøm), Håvard Hetle (Sogndal) og Leo Cornic (Grorud) spiller i OBOS-ligaen.
De fleste som er tatt ut i troppen spiller i Eliteserien, men det er også flere fra det store utland. Thomas Rekdal (Mainz), Mathias Kjølø (PSV), Colin Rösler (NAC Breda), Noah Holm (Vitória Guimarães), Jørgen Strand Larsen (Groeningen), Håkon Evjen (AZ Alkmaar), Kristoffer Askildsen (Sampdoria) og nevnte Oppegård (PSV) spiller alle utenfor Norges grenser.
– Det er enda flere fra utlandet denne gangen, og det er gledelig. Av disse spillerne er det også flere som har valgt å dra til utlandet tidlig, og det synes jeg er veldig positivt, understreker U21-sjef Leif Gunnar Smerud.

Kampen mot Hviterussland er avlyst

Samtidig som Leif Gunnar Smerud presenterte den ferske U21- troppen, bekreftet han at den planlagte og utsatte kampen mot Hviterussland er avlyst.
Norge skulle opprinnelig møte hviterusserne til kamp i EM-gruppspillet i forrige landslagsrunde, men etter koronasmitte i troppen til bortelaget, ble det avtalt at kampen skulle flyttes til 18. november. Nå er kampen avlyst.
– Vi ville spille kampen, men blir ikke noe av. Det gir oss rom og tid til å utvikle laget. Det blir bra for oss å kunne se dem nå og få en samling og en kamp før neste kvalifisering, forteller Smerud, som sikter til den kommende kampen mot Gibraltar 13. november.

U21-troppen

Kristoffer Klaesson - Vålerenga
Mads Hedenstad Christiansen - Lillestrøm
Håvard Hetle - Sogndal
Josef Brian Baccay - Fredrikstad
Fredrik Oppegård - PSV
Leo Cornic - Grorud
Marcus Holmgren Pedersen - Molde
Jesper Daland - Start
Colin Rösler - NAC Breda
Ole Martin Kolskogen - Brann
Henrik Heggheim - Viking
Johan Hove - Strømsgodset
Mathias Kjølø - PSV
Thomas Rekdal - Mainz
Kristoffer Askildsen .- Sampdoria
Joshua Kitolano - Odd
Håkon Evjen - AZ Alkmaar
Edvard Tagseth - Rosenborg
Osame Sahraoui - Vålerenga
Emil Konradsen Ceide - Rosenborg
Jørgen Strand Larsen - Groeningen
Noah Holm - Vitória Guimarães
Sett denne?

Derfor mener han kompisen burde fått landslagsplass

Eliteserien
Den 12. mann: Dialekt-trøbbel og tribunemat
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Bergs skade mindre alvorlig enn fryktet – mister toppkampen mot Molde
3 TIMER SIDEN