For et durabelig oppgjør vi har i vente søndag kveld, der Norges to desidert beste fotballag møte til dyst. Etter ni serierunder står Glimt med full pott og Molde har kun avgitt to poeng. Jeg har satt opp de trolige elleverne opp mot hverandre og gitt karakterer fra 1-10. Karakteren er satt ut fra Eliteserie-mål og den formen spilleren er per dags dato. Husk at fotball er ferskvare!

Keepere

Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Joshua Smits - 3
Andreas Linde - 7
Denne kampen i kampen er den mest overlegne i favør til av lagene. Linde har vært glitrende denne sesongen og vist enorm trygghet og i tillegg vartet opp med en del matchvinner-redninger. Smits har ikke hatt mye å gjøre, men det han har foretatt seg til nå har det ost usikkerhet av. Han har også gjort flere tvilsomme inngripener på en del baklengsmål.

Høyreback

Alfred Sampsted - 5
Henry Wingo - 5
Unge Sampsted ble hentet fra Norrköpings innbytterbenk og jeg var svært usikker hvordan han skulle takle å spille på et av ligaens beste lag. Sampsted har dog imponert meg fra første spark og vært bunnsolid til nå. Henry Wingo var tredjevalget på høyrebacken før sesongen startet, men den enes død, den andres brød og Wingo har løst høyrebacksrollen strålende. Han har et tempo som gjør at han klarer seg godt en mot en både offensivt og defensivt. En helt jevn duell på høyrebacken.

Stopper

Brede Moe - 6
Martin Bjørnbak - 7
Moe har vært briljant for Glimt og er undervurdert i mange faser, spesielt frispillingsfasen. Der er han glitrende. Med han på banen er Glimt vanskelig å stoppe når de ønsker å spille ut bakfra. Bjørnbak har i år vokst frem som den leder Molde forventet han skulle bli etter overgangen fra Glimt. Han har styrt fireren med jernhånd og vært en bauta i det defensive spillet. Blir uhyre viktig på søndag mot et tiki taka-spillende Glimt.

Stopper

Marius Lode - 7
Martin Ellingsen - 6
Marius Lode fortsetter fjorårets storspill og er ekstremt viktig i Glimts oppbyggende spill. En nøkkel for Glimt på søndag, både i oppspillsfasen, men også tempoet for å unngå Moldes kontringer. Ellingsen har vokst frem som en god stopper og er briljant med ballen. Har stor ro og er en smart spiller. På søndag blir han for første gang satt på en ordentlig defensiv prøve også.

Venstreback

Fredrik Bjørkan - 7
John Kitolano - 5
Bjørkan tilhører, sammen med Saltnes og Hauge, Eliteseriens farligste venstreside. Det blir en nøkkel for Molde å få stopp på denne siden og eliminere vekk Bjørkans utallige løp. Kitolano har erstattet Haugen med bravur, men er fortsatt litt uryddig i spillet. Duellene med Philip Zinckernagel kan bli meget interessante.

Sentral midtbane

Patrick Berg - 9
Magnus Wolf Eikrem - 9
Nå vet jeg at en spiller dyp og den andre spiller offensiv midtbanespiller, men begge to er de som skal styre og diktere det som skjer i sitt respektive lag. Det blir uhyre spennende hvem som tar taktpinnen i dette oppgjøret. Det blir en kamp i kampen mellom seriens to beste midtbanespillere så langt i sesongen.

Sentral midtbane

Sondre Brunstad Fet - 6
Etzaz Hussain - 7
Brunstad Fet er en rollespiller som kler denne formasjonen utmerket. Han har havnet i skyggen bak Saltnes og Berg, men Brunstad Fet har også vært glimrende. Hussain er en av Eliteseriens mest undervurderte spillere. Har vært enormt viktig for Molde denne sesongen og scoret fem mål fra sin midtbaneposisjon. Etzaz har en helt ekstrem vinnerskalle.

Sentral midtbane

Ulrik Saltnes - 8
Fredrik Aursnes - 7
Saltnes fortsetter å være en åpenbaring for Glimt, hans patenterende løp inn i boksen setter skrekk hos motstanderne. Mannen har kommet til verden for å spille i Kjetil Knutsens 4-3-3 formasjon. Aursnes har vokst frem som en av seriens beste midtbanespillere de siste sesongene og løpsmaskinen har et meget høyt laveste nivå. Han blir en viktig mann på søndag for å holde lagdelene samlet.

Høyre kant

Philip Zinckernagel - 9
Eirik Hestad - 6
Zinckernagel har vært en gigant denne sesongen. Leder poengligaen med 15 målpoeng på 9 kamper. Det er helt enorme tall fra den danske kantspilleren. Eirik Hestad har det vært enorme forventinger til etter 2018-sesongen, da han var en av seriens beste spillere. Etter det har han vært ujevn og jeg er ikke sikker på at han starter, men Hestad var god sist kamp mot Godset og det kan vippe det i hans favør.

Spiss

Kasper Junker - 8
Leke James - 7
Denne duellen hadde vært en knusende seier til James i forkant av sesongen, men faktum er at Junker har vært enda skarpere enn Leke til nå i år. Tolv målpoeng mot James` syv taler sitt tydelige språk. Dette tror jeg riktignok vil jevne seg ut i løpet av denne sesongen, men fotball er ferskvare. Det er fortsatt litt usikkert om Junker starter kampen. Hvis han ikke spiller, står Victor Boniface klar til å ta over. Han er også i god form om dagen, men per nå vil det være en liten svekkelse for Glimt

Venstrekant

Jens Petter Hauge - 9
Erling Knudtzon - 6
Hauge har vært nærmest fasit av en hva en kantspiller kan levere på dette nivået. Det er farlig hver eneste gang Jens Petter Hauge har ballen og i tillegg til å dra av folk og skape ubalanse, leverer han også målpoeng. Jeg er litt usikker, men tror Knudtzon kommer til å bekle venstrekanten for Molde. Moe liker Knudtzons tempo på bortebane og han vil også være til stor hjelp til Kitolano for å demme opp for Zinckernagel.

Benken

Glimt - 5
Skytte, Solbakken og Boniface er spillere som kan gå inn og endre kampbildet for Glimt med sin fysikk. Glimt er derimot veldig sårbare hvis det blir en stopperskade.
Molde - 7
Grunnet en del back-skader er det lite dekning på benken, men på stopperplass, midtbane og fremover har Molde en haug med spillere som kan gå inn og heve Molde. Ulland Andersen, Ohi, Christensen og Brynhildsen er en offensiv kraft på benken som få andre kan matche i Eliteserien.

Eliteseriens «two-horse race» – tror Glimt kan bli sårbare

UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54