Det var Avisa Nordland som omtalte saken først. Til Eurosport forteller Regine Boym, som er ansvarlig for nettbutikken i tillegg til å være markedsansvarlig for digitale medier og pressekontakt i Glimt, om salgsrekorder av supportereffekter.
– Jeg må bestille nytt hele tiden, og på grunn av korona tar det litt lenger tid å få inn. Men jeg gikk tom for balkongflagg veldig fort. Jeg hadde bestilt 500 flagg og trodde det skulle holde lenge, men på bare 16 dager i juli solgte vi 220 stykker. Jeg rekker ikke få inn nye før det selges ut igjen, sier Boym fornøyd.
UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
Hun forteller om Glimt-feber i Bodø. Laget topper tabellen med en perfekt rekke etter ni serierunder, 35 scorede mål og 27 poeng – før storoppgjøret hjemme mot Molde til helgen.
– Det henger selvfølgelig sammen med de gode prestasjonene gutta og laget gjør. Jeg tror nordlendinger over hele landet er stolte av dem. Både de som bor her og andre steder vil gjerne vise sin støtte. Tar vi en tur rundt i byen og på kjøpesentere kan man se flagg og folk som går i drakt. Det har vært mer engelske drakter enn Glimt tidligere, men nå virker det som mange er veldig stolte av gutta, sier Boym.
Hun selger mye av mange forskjellige varer, men det er flaggene som viser seg som den heteste varen. Faktisk er det flere ganger blitt stjålet flagg når etterspørselen har vært for stor.
– Det er i to runder blitt stjålet, til og med her inne, sier hun og referer til inne i gangene på Aspmyra.
– Noen har også tatt med seg fra andre hus. Det er veldig mange hus og leiligheter her i Bodø som har flagg nå, og da vil vel alle naboene ha det også. De synes vel det virker dumt å ikke ha det selv, sier hun med et smil.
Hun startet nettbutikken da hun begynte i klubben for to år siden, nærmere bestemt i april 2018. Boym forteller at hun har solgt effekter jevnt og trutt siden, men aldri i nærheten av som i de to siste månedene.
– Nå slår vi alle rekorder. Jeg må pakke inn varer hver dag for ikke å havne på etterskudd. Det gjør jeg som oftest etter jobb, så det blir lange dager. Men det er veldig gøy, så det gjør ingenting.
Faktisk har de også allerede tatt igjen de tapte inntektene etter den tyngste perioden under koronakrisen.
Så gjenstår det å se om stolte bodøværinger igjen kan heise flagget etter å ha slått den argeste gullrivalen Molde søndag, eller om det blir flagging på halv stang.

Indre Bane: ​LANs problemer, AaFK i krise og Glimt mot Molde i gullkamp

UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10