Det mener hvert fall Start-eier og gründer Robin Reed når Eurosport snakker med han. Det er så vidt han har tid til en prat, for det skjer mye i klubben om dagen - med både positivt og negativt fortegn.
Start har fått kritikk av Eurosports ekspert Joacim Jonsson for klubbdriften den siste uka. Blant annet hevdet han at Start var «en klubb som er helt ute av balanse» og pekte på hvordan de løste situasjonen rundt Damion Lowe samt innhyringen av Stig Lillejord som agent på vegne av klubben.
Eliteserien
Solbakken valgte Berisha: Må be ham løpe mindre
8 TIMER SIDEN
Reed fikk aldri muligheten til å svare på disse påstandene, da Eurosport pratet med han før blogginnlegget ble skrevet. Men etter hva mannen, som vokste opp kun 100 meter fra gamle Kristiansand Stadion kan melde, er status lovende.
– Det har skjedd fryktelig mye i Start. Siden mirakelet på Åråsen har det vært en utvikling i både kultur og fotballhoder rundt omkring her, mener han.
Tidligere feil, erfaringer han har gjort seg og de siste Start-sesongene? Ikke noe han bruker tid på.
– Jeg vil ikke snakke så mye om fortiden. Det er framtiden som ligger foran oss og kun den vi får gjort noe med.

20 millioner i underskudd

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet om Start som regnet med tap på opptil 20 millioner dette året. Da snakket Reed om hvordan de febrilsk jobbet for å holde klubben flytende. Det kan nå se ut til at de har kommet seg over kneika.
– Det så mørkt ut i starten. Men uansett hvor vanskelig det ser ut så må man ta et valg. Skal man bli redde eller handle? Vi valgte å handle, og dermed har det aldri vært bekmørkt. Det er fortsatt langt igjen til de 20 millionene, men vi er godt på vei.
Tankegangen var hele tiden klar.
– Enten kan vi sitte og vente på redningspakker eller så kan vi faktisk ta tak. Vi gjennomførte en hel haug med tiltak for å ta grep om økonomien, sier han og peker på en enorm jobb som ble gjort med lokale sponsorer blant annet.
– Vi har snakket med alle leverandører, alle sponsorer og det offentlige, og jeg tror vi skal klare å hente inn de 20 millionene og til slutt stå bedre rustet enn noen gang.

Derfor har de kommet styrket ut

Han liker altså ikke å se bakover på tidligere feilskjær. Framover er derimot en helt annen ting, og optimismen kan ingen ta Robin Reed på.
– Vi har faktisk kommet styrket ut av dette her. Vi er ordentlig oppe og går nå. Vi har opphevet permisjonen for de fleste ansatte og spillerne er tilbake på feltet.
Men ikke minst er det alle grepene som er gjort rent administrativt i klubben. Prosesser og funksjoner som ikke er synlige eller særlig lette å forstå for den almenne fotballsupporter, men som likevel er livsviktige for at en klubb som Start skal overleve.
– Vi har endret styreleder, fått inn en daglig leder, fått på plass kjempegode økonomiske verktøy og en klar og tydelig ledelsesstruktur. Det går rett og slett veldig fort framover. Folk kjører på!
– Til syvende og sist handler det om å få det meste ut av det vi har, forteller han.

Høster ros av egen spiller

Reed forteller videre at han gjennom hele den vanskelige tiden har vært klar på at dialog og samarbeid med spillergruppa har vært viktig. Han har gjort det klart for dem hvor stor respekt han har for dem, da det «er de som står i spydspissen for hva klubben jobber med».
Venstreback Henrik Robstad kan fortelle Eurosport at det forholdet er gjensidig.
– Det er virkelig en som brenner for klubben og som vil få dette til. Vi hadde et allmøte for noen dager siden hvor han fortalte om bakgrunnen sin og hvorfor han så gjerne vil få det til her. Jo bedre forhold du har med de som styrer som spiller, jo bedre blir det for klubben. Det er litt av grunnen til at spillergruppa har kommet såpass gjennom bra det her, forteller han.
Robstad er en del av ledergruppa i Start - det vil si spillerutvalget som prater mest med ledelsen. Den består ellers av Erlend Segberg, Espen Børufsen, Jonas Deumeland, Martin Ramsland og Joackim Jørgensen.
– Det har skjedd mye her de siste to årene kan du si. Vi lever sånn sett greit med det. Det er jo ikke spillernes bord.
– Men vi som spillergruppe har sagt at vi er villige til å trå til med hva enn vi kan bidra med. Vi hjelper gjerne til med å få flere inntekter når det kommer til sponsorer og å stille opp på ting. Noe særlig mer enn det får du ikke gjort som spiller, sier han.
Han kan fortelle at Start-spillerne aldri har sett mer av energiske Robin Reed enn de siste månedene.
– Det har vært enda mer kontakt med Reed i den perioden her. De har involvert spillergruppa veldig mye og holdt oss informert. Vi føler oss veldig hørt. Denne perioden her har det hjulpet veldig. Det er ingenting som går over hodet på oss.
Fikk du med deg denne fra i vinter?

Tapte veddemål og må lage klubbsang: – Ramsland er med ja!

Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
I GÅR PÅ 20:43
Eliteserien
Vecchia-dobbel da Eggen ble hedret på Lerkendal
26/09/2021 PÅ 19:16