BERGEN/OSLO (Eurosport.no):
De tre første Eliteserie-rundene er foreløpig det eneste som er kjent fra terminlisten som ble offentliggjort 16. mai.
Eliteserien
Solbakken valgte Berisha: Må be ham løpe mindre
8 TIMER SIDEN
Der kom det frem at Eliteserien starter 16. juni og at det allerede fra første spark vil være hektisk kampvirksomhet.
Brann er laget som får minst hvile de første tre rundene. Mens Rosenborg, Bodø/Glimt og Sarpsborg 08 får fordelt de tre åpningskampene utover ti dager, har Brann tre kamper på kun åtte dager.
Det inkluderer to bortekamper med turer til Haugesund og Ålesund.

– Ikke mange som er rigget for det

Hvor ofte det vil være kamper utover sommeren er enn så lenge uvisst, men alt tyder på at det vil være mye mer hektisk enn normalt for å ta igjen det tapte, samtidig som man etter hvert må tenke på å få terminlisten til å passe med Europa-spill.
Brann-trener Lars Arne Nilsen er klar på at klubben må beholde det de har av spillere.
– Det blir mange som får spilt mye. Det blir en litt spesiell sesong, sier han.
– Det blir mer spilletid for de som ikke har spilt så mye. Det er aldri så galt at det ikke er godt for noe. For noen vil det si at de får muligheten i Eliteserien.
Et av Branns grep er at de har tatt opp fem juniorspillere. Nilsen er klar på at de må ta nivået.
– Det blir knalltøft når vi må spille tre kamper i uken, sier han.
– Det er ikke mange klubber som er rigget for det som kommer nå. Vi er en av de klubbene som håndterer det. Det skal vi gjøre, sier han.

Fordel for lagene med Europa-planer

Nilsen understreker at han ser på det som en utfordring de ønsker å løse, men at det blir en litt annen inngang til kamper enn hva de er vant med.
Molde, Bodø/Glimt, Rosenborg og Viking er lagene som har mulighet til spill i Europa, selv om det er uklart hvordan det vil bli gjennomført med tanke på kvalifisering.
– De som har store brede staller har selvfølgelig en fordel. De som visste at de skulle ut i Europa har kanskje en bredere og litt større stall. Det er ganske likt. Det er bare de to-tre klubbene i Norge som er rigget for å spille veldig mange kamper på kort tid, sier han.
Det gjør at Brann ikke vil låne ut en spiller som for eksempel Erlend Hustad.
– Nå må vi ha de vi har selvfølgelig. Vi har ikke mer folk enn vi trenger til det som skjer nå, men ting ser bra ut. Vi har en veldig frisk og fin gjeng, men det blir tøft å spille tre kamper i uken over tid, mener Brann-treneren.
– Det blir gøy og likt for alle. Det er bare et par klubber i Norge som er rigget for å spille sånn. Kanskje tre. De som skal ut i Europa har på en måte tenkt litt annerledes enn oss ved at de har litt flere, sier Nilsen.

Brann-profilens store hodemist: – Det er så pinlig å gjøre!

Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
I GÅR PÅ 20:43
Eliteserien
Vecchia-dobbel da Eggen ble hedret på Lerkendal
26/09/2021 PÅ 19:16