Populære sporter
All sport
Vis alt

Dønnum svarer på Deila-advarselen: – Ikke akkurat misbrukt muligheten

Publisert 19/06/2022 klokken 13:00 GMT+2

Aron Dønnum har to uker igjen av utlånsavtalen med Vålerenga, før han etter planen skal returnere til sin belgiske klubb Standard Liège. Den planen tenker 24-åringen å følge, til tross for at han ikke helt har fått det beste utbyttet i VIF-trøyen så langt i år.

Aron Dønnum

Foto: NTB

  • Se Aalesund - Vålerenga søndag 19. juni kl. 20.00 på discovery+
OSLO (Discovery):
– Jeg skulle selvsagt ønske at jeg kunne bidratt enda mer, og tiltet kampen i vår favør i større grad. Men jeg synes også vi har hatt sjanser til å ta hjem kampene, men så har vi ikke klart det siste lille touchet, pasningen eller skuddet som skulle til for å gå i ledelsen, i stedet for å ligge under en kort tid av kampen, sier Dønnum om tiden i Vålerenga denne sesongen.
VIF ligger på en 11. plass med ti poeng på ti spilte kamper, men Dønnum er rask med å avvise at det er krisestemning i klubben av den grunn.
– Vi skal ikke se på dette som noen kjempekrise. Vi har prestert dårligere enn det vi ønsker, og det er det, fortsetter Dønnum, som understreker at han ønsker å avslutte låneoppholdet i VIF på best mulig måte.

Ingen planer om forlengelse

Kantspilleren ble hentet til hovedstadslaget i forkant av sesongen etter at Standard Liège ikke klarte å ta seg videre til det belgiske sluttspillet. Eidsvoll-mannen har nå kun kort tid igjen av låneoppholdet i Oslo-klubben, før han igjen skal rette snuten sørover mot Belgia.
– Jeg ønsker å være i utlandet over en lengre periode, og gjerne over flere år, før jeg permanent går tilbake til Norge. Muligheten jeg fikk her nå i Vålerenga, var for å kunne være rundt gamle kjente og spille fotball på en litt annen måte enn det jeg har gjort i den ene sesongen i Belgia. Når det ikke var flere kamper å spille, så var Vålerenga en fin mulighet, sier Dønnum om returen som nærmer seg raskt.
Dermed virker det ikke å være noen mulighet for at 24-åringen forlenger låneoppholdet i Oslo-klubben.
– Planen var aldri å bosette meg i Norge før det forhåpentligvis har gått noen år, sier Dønnum avvisende.
Sett dette intervjuet med Fagermo? Saken fortsetter under.
picture

Fagermo om motgangen, overgangsrykter og skadenytt

Svarer på Deila-advarsel

Denne uken ble det klart at tidligere VIF-trener Ronny Deila tar over som ny Standard Liegè-trener.
Dønnum kjenner godt til Deila fra Vålerenga-tiden og på pressekonferansen da Deila ble presentert, uttalte den ferske treneren følgende om sin tidligere elev:
– Ja, han er en god gutt. Jeg hadde ham som ung spiller, da han var 17-18 år, og fikk sitt gjennombrudd i norsk fotball. Han fikk en tøff start her, og er nå tilbake i Vålerenga. Men jeg har lest i media at han vil kjempe seg tilbake. Det er viktig at han presterer, for dette er et steg opp i hans karriere. Han må komme tilbake når han er klar til å prestere, spille og hjelpe laget til å oppnå noe, varslet Deila på pressekonferansen da han ble presentert som Standard Liège-trener.
Til tross for at låneoppholdet i Vålerenga ikke helt har gått som forventet for Dønnum, lar ikke 24-åringen seg «skremme» av den ferske trenerens beskjed før returen.
– Hva tenker du om at Deila sier at han ønsker å gi deg en ny mulighet i Belgia?
– Ja, ny mulighet? Jeg føler ikke akkurat at jeg har misbrukt min mulighet i Standard Liegé. Men det går vel kanskje mer på plassen jeg har spilt på og at vi tapt mange kamper?, svarer Dønnum retorisk.
– Det blir spennende. Jeg kjenner han jo godt fra før, så det blir morsomt å komme tilbake dit, avslutter 24-åringen.
Så du denne?
picture

Hudfletter Fagermo etter dette intervjuet: – Et lite stikk i magen til alle som er glade i Vålerenga

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame