Populære sporter
All sport
Vis alt

Fagermo åpner for spissbytte i Vålerenga i sommer

Espen Blaker

Oppdatert 16/06/2022 klokken 16:41 GMT+2

Mens en tidligere storscorer skal være lysten på en retur til hovedstaden, kan en nåværende være på vei ut igjen.

Fagermo om motgangen, overgangsrykter og skadenytt

EKEBERG (Discovery): I solskinnet på KFUM Arena møter Discovery Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo etter en lett treningsøkt med laget.
Søndag venter Aalesund borte etter det som har vært et tre ukers langt spilleopphold i Eliteserien. Et opphold som kom etter en lang rekke svake resultater, avsluttet med 0-4 hjemme mot Rosenborg.
– Personlig har jeg brukt pausen til å evaluere de ti første kampene, som selvfølgelig har vært langt svakere enn det vi forventet. Så har jeg sett på hvorfor, og når vi kom igang med treningene igjen for halvannen uke siden så har vi jobba på feltet med basisen i spillet, sier Fagermo til Discovery.
– Hva legger du i basisen?
– Basisen, eller grunnmuren i spillet vårt har vært for svak, og det er jo noe av det letteste og må på plass for å ta mer poeng fremover. Det er ting vi ikke gjør som er helt elementært og viktig for å få laget til å fungere.
Nå merker Vålerenga-sjefen at spillerne har kommet tilbake med ny energi etter pausen.
– Ja, altså stemningen er bra. Tapene vi gikk på siste ukene for ferien var ikke bra, men vi har greid å nullstille, og engasjementet og humøret har vært veldig bra på trening.
Se hele intervjuet med Fagermo øverst i saken!

Innrømmer Børven-interesse

Også på overgangsmarkedet har det vært engasjement rundt VIF de siste ukene. Tirsdag meldte TV 2 at Torgeir Børven er aktuell for en retur til Oslo-klubben, en spiller Fagermo har meget gode erfaringer med.
– Er det aktuelt med en gjenforening med din tidligere elev?
– Det kan hende. Hvis det er mulig.. han er jo tyrkisk eiendom, men vil han hjem så vet vi jo at han er veldig interessert i Vålerenga. Han har jo vært hos oss lenge nå til grundig oppfølging etter en skade, så vi har jo hjulpet han og hatt tett kontakt på grunn av det, sier Fagermo.
Børven har kontrakt med Gaziantep til sommeren 2023. At det fortsatt er 12 måneder igjen av kontrakten, samt situasjonen klubben befinner seg i, kan gjøre det vanskelig med en reunion allerede i sommer.
– Etter det jeg har forstått så er også den tyrkiske klubben avhengig av en spiss, så vi får se hva som skjer. Det blir nok ikke noen enkel case.
– Har du vært i dialog med ham nylig?
– Jada, jeg snakker mye med han. Han har jo vært hos oss ofte siden han kom tilbake fra Tyrkia, så vi har en god dialog.
Sett denne? Saken fortsetter under:
picture

Hudfletter Fagermo etter dette intervjuet: – Et lite stikk i magen til alle som er glade i Vålerenga

Børven inn, Kjartansson ut?

Fra før har Vålerenga både Vidar Örn Kjartansson og Henrik Udahl som alternativer på topp.
– Er det fortsatt rom for en ny spiss med tanke på hva dere har?
– Det kan det være, for det er jo sannsynlig at det er noen som forsvinner, svarer Fagermo.
En av de kan være Kjartansson, som nylig var ute og meldte at han skulle i dialog med VIF om fremtiden.
– Det har ikke vært noen utvikling der, men det ligger jo litt i kortene at Vidar ønsker seg et nytt utenlandseventyr. Og det kan være mulig i sommer, avslutter Fagermo.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame