Bodø/Glimt - Brann: 5-0
Serieleder Bodø/Glimt tok imot serietreer Brann i den sjette runden. Spørsmålet var da om Brann skulle ende seiersrekken til Glimt. Men slik ble det ikke.
UEFA Europa League
Ekspertens dom etter Glimt-tapet: – Uvanlig svak til han å være
13/10/2022 KLOKKEN 18:50
Med fem scoringer tok Glimt nok et grep om tabelltoppen, mens Brann måtte dra skuffet hjem igjen.
– Vi er rett og slett altfor dårlig. De får noen utrolig lette mål av dumme feil vi gjør også mister vi ballen altfor lett på feil vi gjør. Det er altfor dårlig. Det er det vi snakket om som ikke skulle skje, så det er en utrolig skuffende prestasjon, sa Daniel Pedersen etter kampen.
– Vi begynner bra, så slipper vi inn to kjappe mål. De scorer på sine fire første og da er vi.. da er det ikke energi. Vi er sluttkjørte. Vi blir springenede imellom og de vinner fortjent og det var en trist affære, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen etter kampen.
– Hvorfor blir det så stor forskjell på lagene?
– Som sagt de første ti minuttene synes jeg vi er gode, da gjør vi det vi skal. Men så får de som sagt to kjappe mål og da har vi ikke mer. Så scorer de på de to neste og da er det 4-0 og da er kampen kjørt og da blir vi kjørt. Sånn er det og det er bare å beklage. Det er for dårlig, la han til.
Se intervjuet med Lars Arne Nilsen her. Saken fortsetter under:

Ærlig Brann-trener: – Det er bare å beklage. Det er for dårlig

Målfest og straffe

Etter kun syv minutter var det Glimt som satte sitt første mål for kvelden. Phillip Zinckernagel forsøkte å skyte, men Ali Ahamada sklei da han skulle ta ballen, fikk hånden på den men klarte ikke å holde den. Ruben Kristiansen fikk ikke klarert og Kasper Junker smalt ballen i mål. Dermed tok serielederne ledelsen i Bodø.
Bare fem minutter senere la de på til 2-0. Ulrik Saltnes kom seg gjennom og fikk spilt inn foran målet hvor Junker ventet og satt inn sitt andre mål for kvelden.
Rett etter halvtimen spilt gikk Zinklernagel i bakken innenfor 16-meteren og dommer dømte straffe. Han ville ta den selv og var sikker fra straffemerket og satte inn 3-0.
– Den er grei den. Helt grei, sa Bernt Hulsker om straffesituasjonen i Fotball Direkte.
Minuttet etterpå var ydmykelsen nesten komplett for Brann. Ulrik Saltnes fikk returen etter et skudd på mål fra Jens Petter Hauge, og satte den i mål.
Dermed gikk Glimt til pause med en 4-0-ledelse, mens Brann hadde mye å ta igjen i andre omgang. Brann-kaptein Daniel Pedersen var ikke fornøyd i pausen.
– Elendig. Vi kommer så dårlig i gang med kampen og de får altfor enkle mål. Vi gjør også mange feil, det er helt sinnssykt. Og vi taper ballen på så dumme steder, sa han i pausen.
Se intervjuet med Daniel Pedersen etter kampen her:

Pedersen: – En utrolig skuffende prestasjon

Junker-hat trick

Men Bodø/Glimt skulle fortsette overkjøringen. Etter flere sjanser til å øke ledelsen, satt den til slutt for Junker og dermed hadde han satt inn hat trick.
Amer Ordagic ble liggende etter en duell og fikk tilsyn, men kom seg raskt opp igjen.
Flere mål ble det ikke og dermed tok Glimt med seg tre nye poeng.
– God kamp igjen, god prestasjon. Vi spiller som vi har gjort i de andre kampene, så vet vi at det er nødt til å fortsette, sa Junker etter kampen.
– Er det enkelt å spille spiss på Bodø/Glimt?
– Det ser sånn ut. Men nei, vi jobber hele tiden med relasjonene og det blir bedre og bedre. Jeg føler fortsatt det mangler litt i noen situasjoner, vi kunne fått enda flere sjanser i dag, men det er selvfølgelig bra, sa han med et smil.
– Det er helt herlig. Det blir ikke bedre enn det her. Vi er veldig fokusert veldig store deler av kampen og da får vi med oss gode resultat, sa Ulrik Saltnes om seieren.
Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen var fornøyd med storseieren.
– Det er en maktdemonstrasjon med tanke på offensiv fotball og det kunne blitt mer, sa Knutsen etter kampen.
Neste kamp for Glimt er borte mot Aalesund søndag 12. juli klokken 18.00, mens Brann møter Sandefjord kl. 20.30. Kampene kan du se på Dplay.
Se høydepunktene fra kampen her:

Se høydepunktene: Bodø/Glimt - Brann (5-0)

UEFA Europa League
Glimt imponerte mot Arsenals stjernegalleri: – Får litt dårlig betalt
13/10/2022 KLOKKEN 18:36
UEFA Europa League
Nådeløs Glimt-profil – mener laget sviktet i forberedelsene
07/10/2022 KLOKKEN 06:49