Marcus Mehnert (22) har ikke vært bortskjemt med spilletid i Brann denne sesongen. Den unge angrepsspilleren har vært inn og ut av Branns kamptropper, den siste tiden grunnet en skade han ikke har klart å riste av seg.
Sist 22-åringen var å finne i en kamptropp var i hjemmetapet for Strømsgodset i august. De siste ukene har han trent alternativt, mens lagkameratene har brukt tiden på feltet til å bedre kjent med klubbens nye trener Kåre Ingebrigtsen.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 PÅ 18:31

– De hadde aldri opplevd maken

Overfor Eurosport.no forklarer Brann-spissen den siste tidens fravær med en lårskade som utartet seg litt utenom det vanlige.
– For rundt fire uker siden, før Stabæk-kampen, fikk jeg kneet til en lagkamerat i låret. En god gammeldags lårhøne, så jeg tok det rolig noen dager, men da jeg kom tilbake fikk jeg en ny smell på samme sted. Det var omtrent helt samme greie. Da måtte jeg rett av banen og klarte ikke å fortsette, sier han.
Likevel trente Mehnert for fullt inn mot kampen, og var også med da Brann tok imot Strømsgodset fem dager senere.
– Etter Godset-kampen merket jeg igjen at det var noe galt. Allerede under oppvarmingen var det noe som ikke stemte i låret. Og dagen etter hadde jeg gått en tur og handlet og sånn, men da jeg kom hjem og satte meg ned, og skulle reise meg opp etter det, var låret pinne stivt og jeg klarte ikke reise meg, sier Mehnert, og viser til bildet av det hovne låret.
– Det medisinske teamet i Brann synes det er veldig spesielt, de har aldri opplevd maken til det. For i mellomtiden, i ti dager før og etter kampene, trente jeg jo som normalt, sier Mehnert.
Brann-lege Magnus Myntevik forklarer skaden med en blødning som ligger dypt i lårmuskulaturen.
– Det er to påfølgende smeller som har gjort at det har blødd inne i et område dypt i muskelen som blir litt tett – det sprer seg ikke utover andre steder. Vi følger det på ultralyd og ser at det tas opp sakte, men sikkert, men at det tar tid. Så får vi bare styre belastningen fremover, sier Myntevik.
– Det er en litt uvanlig skade at du blør såpass mye inni et lår og at det blir så ømt. Jeg har vært borti lignende tidligere, men kanskje ikke så alvorlig, sier han.
Mehnert selv ser imidlertid lyset i enden av tunellen, og forteller at lege Myntevik har gitt ham gode prognoser for et comeback om ikke altfor lang tid.
– Jeg har fått gode signaler og hevelsen har gått ned, så jeg har fulgt det nøye og sett hvordan det har utviklet seg. Nå håper jeg å være tilbake snart, sier Mehnert.

Flere stygge smeller

Selv om inntrykket kan virke som at 22-åringen har vært forfulgt av alvorlige uhell i sin så langt unge fotballkarriere, sier han selv det stort sett har handlet om noen få, kraftige smeller.
I juni 2018 svelget den daværende Asker-spilleren tungen etter en kollisjon med Stabæk-stopper Steinar Strømnes. I tillegg fortalte han at han i et lite øyeblikk mistet følelsen i begge beina.
Mens i 2019 knuste han regelrett nesen i en OBOS-ligakamp mot KFUM, da han var på utlån fra Brann til Nest-Sotra – nå Øygarden FK.
Nå håper han å ha lagt uhellene bak seg, og ser fremover mot å være tilbake på banen for bergenserne.
– I år har jeg ikke hatt noen andre skader. Dette første skaden i år, men det har likevel vært et rart år med mye motgang. Jeg har hatt noen tunge dager, i går var en veldig tung en for eksempel. Når vi i tillegg har fått ny trener som vil se meg og som sier han vil gi meg muligheter, er det kjipt når det kommer en skade i veien, sier han.
I perioden har han støttet seg på mentaltrener Krister Railo, som han har jobbet med i flere år.
– Jeg har brukt Krister ukentlig, og noen ganger daglig. Han er opptatt av å tenke langt frem; «hva gjør jeg nå for å være best mulig om noen år, å hva kan jeg lære av dette», sier Mehnert retorisk.
– Det er viktig hvordan jeg tar læring av dette. Jeg har hatt et tungt år, men jeg har tatt steg likevel. Det har gjort meg sterkere og jeg har tatt steg på tross av motgangen. Sånn er det nå også – hvis det ene ikke klarer å knekke meg, så skal ikke dette få knekke meg heller, sier han bestemt.
Siden Marcus Mehnert signerte for Brann på tampen av 2018, står han med seks offisielle kamper for rødtrøyene. I 2019 var han på utlån til OBOS-ligaen og Nest-Sotra hvor han leverte 11 mål på 24 kamper.
Slik gikk det forrige gang Brann spilte:

Se høydepunktene: VIF knuste Brann

Eliteserien
Jervs supertalent forlenget KBKs skrekkrekke
18/04/2022 PÅ 18:36
Eliteserien
LAN-trend snudd: – Det må vi gjøre noe med
02/04/2022 PÅ 07:49