Barmen reddet livsviktig poeng for Brann

Caroline Simonsen

Oppdatert 06/12/2020 klokken 20:21 GMT+1

To bergensere scoret i kveldens kamp mellom Brann og Sarpsborg 08, men bare en av de spiller for Brann.

Brann møtte Sarpsborg 08.

Brann - Sarpsborg 08 1-1.
Det så ut til at Brann var i ferd med å gå på nok et tap på hjemmebane da Sarpsborg 08 gjestet Bergen i kveld, men kaptein Kristoffer Barmen sikret ett poeng. Det kan vise seg å bli meget viktig for bergenserne, som spilte 1-1 mot Sarpsborg 08.

Brann best fra start

Det var Brann som kom best i gang i Bergen, uten at de kom til de største sjansene mot de blåkledde fra Sarpsborg til å begynne med.
Ikke før det var spilt 33 minutter var hjemmelaget ordentlig frampå.
Da ble Daouda Bamba spilt fint gjennom, men spissen som har scoret litt mål den siste tiden skøyt rett på keeper David Mitov Nilsen som var på vei ut.
Bare tre minutter senere var Bamba småfarlig igjen, men nok en gang var det Mitov Nilsen og Sarpsborg-forsvaret som vant duellen. Spesielt Bjørn Inge Utvik var sentral bakerst for gjestene.
Bergenslaget presset bra i en periode før hvilen, men maktet ikke å score.
Nærmest var Petter Strand, som fikk ballen etter et hjørnespark og klinte til fra 10 meter. Mitov Nilsen kastet seg og fikk slått ballen vekk.
– Den så jeg i mål. Vi har ikke hatt mange sjanser, så vi må skape flere, men vi har god kontroll bakover, så jeg tror det kommer, sa Petter Strand i pausen.
Se høydepunktene fra Brann - Sarpsborg 08 (artikkelen fortsetter under videoen).

Se høydepunktene: Brann sikret ett poeng

Bergenser med scoring mot Brann

Den spådommen fikk ikke Brann-spilleren rett i, i alle fall ikke umiddelbart, for syv minutter etter hvilen var det Sarpsborg 08 som skapte en skikkelig sjanse.
Etter mye kriging i feltet fikk bergenseren Gaute Vetti pirket ballen i mål for gjestene.
Da sto det 0-1 i Bergen, og med tanke på resultatene i de andre kampene i nedrykksstriden, var ikke det et resultat Brann kunne si seg fornøyd med.
Det gjorde de heller ikke. Etter 74 minutter dempet Daouda Bamba et skudd og sendte ballen til kaptein Kristoffer Barmen. Han gikk på skudd og plasserte ballen i hjørnet bak keeper.
Dermed kunne Barmen og Brann juble for ett poeng. Det kan vise seg å bli svært viktig. I neste kamp venter Start, som tapte mot Mjøndalen søndag. Med poeng i den kampen, kan Brann forberede seg tilspill i Eliteserien også neste år.