BERGEN (Eurosport.no):
For drøye to uker siden fikk Eliteserie-spillerne beskjed om at serien starter igjen 16. juni. Branns Fredriks Haugen er glad for å ha en dato å forholde seg til igjen.
Eliteserien
Linkes til storklubb for kjempesum – kan dryppe på norske klubber
19/10/2021 PÅ 15:19
– Det er veldig kjekt å trene og ha et tidspunkt å forholde seg til, at man skal være i god form til da. Så det er utrolig kjekt å være i gang igjen, sier han til Eurosport.no.
– Hvordan har denne siste tiden vært?
– Det har jo vært litt tungt for mange, samtidig så har man fått trent ganske mye på ting som man ikke har fått gjort før og man har fått veldig bra grunntrening i kroppen. Men jeg har selvfølgelig savnet å spille fotball, så det er deilig å kunne trene som normalt nå.

Utlandet

Haugen har vært i Brann siden han kom fra Løv Ham i 2011 og har kontrakt med klubben frem til sommeren 2021. Han har som de fleste fotballspillere hatt et ønske om å prøve seg i utlandet og sier at han fortsatt har det som mål, selv om det foreløpig ikke er noe nytt.
– Jeg har jo fortsatt ambisjoner som fotballspiller. Jeg har spilt lenge, men er fortsatt bare 27 år, så jeg har jo år igjen foran meg og har alltid et mål om å ta steget. Det tror jeg også er bra for en klubb som Brann, som har lyst til å være i toppen, at spillerne har lyst til å bli enda bedre og komme seg ut. Men som alt jeg har sagt så trives jeg godt i Brann og det er ikke noe nytt der, forteller han.
– Føler du at det har gått et halvt år hvor du ikke har fått vist deg frem, at du har mistet et utstillingsvindu?
– Nei, hele verden har jo stoppet opp på grunn av dette, så det er vanskelig å tenke på det. Det gjelder å prestere bra sammen med laget nå når vi begynner igjen, så vil det gagne alle. Hele verden har jo stoppet opp og det har jo vært viktigere ting enn fotball denne perioden, så man kan ikke tenke så mye på det.
Før seriestarten vil det også komme et kort overgangsvindu. På spørsmål om han tror det vil skje noe for han da, svarer han:
– Jeg har egentlig ikke tenkt så langt, for å være helt ærlig. Jeg har bare tenkt på å komme i gang med fotballen så får vi ta det som det kommer. Først og fremst så må vi få noen gode kamper for både meg og laget tidlig, så får vi se hva som skjer.

Vestlandsderbyer

Serien starter med de første kampene tirsdag 16. juni, mens Brann åpner borte mot Haugesund dagen etter. Deretter venter Viking og Aalesund.
– Det blir jo tøffe kamper. Det er typiske vestlandsderbyer, fartsfylte kamper med høy intensitet. Men alle de lagene er lag vi skal gå ut for å slå, men så vet vi også at det er bra lag som gir alt i sånne vestlandsderbyer så det blir tøffe kamper, sier Haugen til Eurosport.no.
– Hvordan ser Brann ut nå?
– Det er litt vanskelig å si, det har vært lenge uten fotball og vi har ikke fått testet oss i kamper. Men for min egen del så kjennes jeg i overraskende god form og føler meg bra trent, så jeg tror det står bra til.
Sett denne?

Synes systemet gjør det enklere å treffe på spillerkjøp

Eliteserien
Sportssjefen freder Vegard Hansen: – Nå skal vi stå sammen
18/10/2021 PÅ 20:03
Eliteserien
Bernt oppsummerer: VAR-støtte, hipstere, Holm-magi og utpsyking
18/10/2021 PÅ 16:55