MJØNDALEN/OSLO (Eurosport.no):
– Sveen har vært fantastisk. Han har bidratt med masse energi og vært veldig viktig for oss.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Det sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen, som helt åpenbart er godt fornøyd med den ferske MIF-spilleren. Ole Amund Sveen, som gikk fra Sogndal til Bodø/Glimt sommeren 2019, har virkelig kommet inn som et friskt pust på Nedre Eiker. Dagen etter Sveen ble presentert som Mjøndalen-spiller var han å se i startelleveren på Intility arena mot Vålerenga.
Runden etter, i seieren over Brann, noterte Gjøvik-gutten seg for en målgivende. Søndag kveld er Ole Amund Sveen tilbake i Bodø – denne gangen i bortegarderoben.

Revansjelysten

Sist gang Sveen scoret i Eliteserien var i Bodø/Glimts solide 4-0-seier over Vålerenga 26. august 2019. 22. september samme år er også sist gang Sveen startet en kamp i serien, før han altså gikk rett inn i Vegard Hansens ellever tidligere denne måneden.
– Kjenner du på en ekstra revansjelyst før møtet med Bodø/Glimt?
– Ja, man føler jo på det, men det er ikke noe bitterhet rundt det at jeg ikke fikk spille så mye i år, svarer Sveen til Eurosport.
Samtidig er ikke 30-åringen i tvil om at han har mer inne enn det han fikk vist i Glimt-drakt.
– Det var jo en voldsom tøff konkurranse og det var mange andre gode spillere som ikke fikk spille der, men jeg føler at jeg hadde mer inne enn det jeg fikk vist. Kampen som kommer blir en fin mulighet til å vise hva jeg er god for, legger den ferske Mjøndalen-spilleren til.

Snudde den vonde trenden

Før seieren over Brann i forrige runde, gikk Vegard Hansen og Mjøndalen gjennom en marerittrekke med hele seks tap på rad. Med ni kamper igjen, blir det et rotterace for de brune fra Nedre Eiker, for laget som før kampen mot Glimt ligger nest nederst foran fortapte AaFK.
Sveen-overgangen kan ha vært en viktig del av energiinnsprøytningen MIF fikk før seieren over Brann på hjemmebane.
– Ole Amund har kommet inn med masse kompetanse og rutine, noe som har vært veldig bra. Han er en erfaren spiller som vi kommer til å få glede av videre i sesongen, sier Vegard Hansen.
Bodø/Glimt - Mjøndalen ser du direkte på Eurosport Norge og Dplay fra klokken 20:30! Før den tid kan du få med deg all dramatikk fra de andre kampene med Fotball Direkte fra klokken 17:00.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43