DRAMMEN / OSLO (Eurosport.no):
Det skriver de i en pressemelding fredag ettermiddag.
– Dette var ikke en exit jeg ønsket. Jeg er sterkt uenig og kritisk til både anklagene som er fremført, og til selve prosessen som er gjennomført. Det føles trist og meningsløst å forlate Strømsgodset og «drengene» på denne måten. Men slik denne saken nå har kommet ut av kontroll, og spesielt av hensyn til alle som elsker Strømsgodset, hadde jeg ikke noe annet valg enn å bidra til enighet om denne løsningen som nå ligger på bordet. Hensynet til Strømsgodset som klubb, til spillerne, de ansatte, frivillige, sponsorer og – ikke minst - den deilige fansen, er tross alt viktigere enn hensynet til meg som enkeltperson, sier Henrik Pedersen i meldingen på klubbens Facebook-sider.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
– Vi er oppriktig lei oss for at vi skilles under slike omstendigheter. Vi ønsker Henrik alt godt videre i trenerkarrieren. Vi har dyp respekt for både den fotballfaglige jobben og arbeidet med alle mennesker som han har utført i klubben vår, sier styreleder Ivar Strømsjordet.
Drammens Tidende skrev tidligere at de har observert at partene har vært samlet. Avisen hevdet samtidig at de var samlet for å finne en løsning som innebærer at Pedersen ikke lenger er Godset-trener.
Discovery kjenner til at de hadde møtene på Clarion Hotel Tollboden. De varte frem til 14-tiden. Om lag klokken 14:30 kom meldingen om beslutningen.
Møtene fredag skjer etter at det har vært styremøter både onsdag og torsdag kveld.
Både Nettavisen og VG meldte at Pedersen ikke lenger er Godset-trener.

Styremøter onsdag og torsdag

Ledelsen i klubben besvarte ikke Discoverys forsøk på å få en kommentar etter det ekstraordinære møtet de hadde torsdag kveld, for å arbeide videre med den pågående saken etter rasismevarsler mot trener Henrik Pedersen i Strømsgodset.
Det er nå litt over en uke siden Discovery forrige torsdag kunne avsløre anklagene mot treneren.
Etter en intern utredning konkluderte klubben med at de ikke hadde kunnet dokumentere påstandene, og meddelte i en pressemelding at Pedersen fikk fortsette i jobben.
Pedersen har ikke besvart Discoverys henvendelser, men har hele tiden avvist anklagene. Det gjorde han også etter pressemeldingen, blant annet i en e-post til VG, der han uttalte at han hele tiden hadde vært sikker på å bli renvasket.
– Jeg har personlig ikke vært i tvil om at anklagene var grunnløse, og at jeg ville bli renvasket. Men det har svært belastende dager, hvor jeg på grunn av klubbens interne undersøkelser, har valgt ikke å kommentere saken offentlig, fordi jeg ikke ville forstyrre den viktige prosessen, sa Pedersen til avisen.

Styremedlem trekker seg

Etter konklusjonen mandag har den opprinnelige varsleren reagert på det som ble kommunisert i pressemeldingen, via sin advokat. Det har også kommet syv anonyme henvendelser angående rasisme fra spillere til spillerorganisasjonen NISO.
Etter at det først ble innrømmet at det var splittelse i spillergruppa, har de diskutert internt og samlet seg. De varslet først at en felles uttalelse fra spillergruppa skulle komme torsdag, men talsmann Jonathan Parr fortalte at de hadde besluttet å utsette den i påvente av klubbens videre behandling av saken.
Parr avviste at de skal ha kommet med noen krav om avsettelse av Pedersen, og styreleder Ivar Strømsjordet eller andre personer, men bekreftet at det de ønsket å uttale seg om handlet om klubbens håndtering av saken.
Fredag skriver også Drammens Tidende at et av klubbens styremedlemmer har trukket seg. Det bekrefter Christel Alsaker-Nøstdahl selv.
– Til info valgte jeg i går kveld å trekke meg fra mitt styreverv i Strømsgodset Toppfotball. Utover det har jeg ingen kommentar, skriver hun i en SMS til avisen.
Hun oppgir dog ingen årsak til valget.
Discovery har forsøkt å komme i kontakt med daglig leder Dag Lindseth Andersen, Henrik Pedersen, Pedersens advokat Eirik Flågan, styreleder Ivar Strømsjordet, sportssjef Jostein Flo og mediesjef Magne Jordan Nilsen, foreløpig uten hell.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51