DRAMMEN / OSLO (Eurosport.no):
Etter torsdagens treningsøkt og aktivitet på Marienlyst, stoppet lagets spillerrepresentant Jonathan Parr opp for å dele litt med pressen utenfor.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
14 TIMER SIDEN
– Det er ingen som vil være i denne i situasjonen her. Det er en vanskelig situasjon for klubben og selvfølgelig da også for oss spillerne, sier Parr.
Backen, som er klubbens talsmann inn mot spillerforeningen NISO, forteller til Discovery at den varslede pressemeldingen fra spillergruppen er utsatt på grunn av klubbens videre behandling av saken.
– De har jo en sak som de må behandle ferdig, så det er vanskelig å gi noe nøyaktig tidspunkt på når. En ting er spillergruppa, men det er også to parter her som selvfølgelig ønsker å få denne saken ut av verden og komme seg videre. De prøver nok så raskt som mulig. Men det er klart det må gjøres ordentlig også.
Discovery kjenner til at det skal være nytt styremøte i kveld.

Ingen avgjørelser rundt personer

I går hevdet TV 2 at spillergruppa i Strømsgodset krever Henrik Pedersens avgang.
– Nei, det kan jeg avkrefte. Vi har ikke kommet med krav som spillergruppe. Vi har ikke tatt noe som helst stilling til det, så det stemmer ikke, sier Parr.
Når det gjelder spillernes uttalelse, som egentlig var varslet i dag, men nå som nå er satt på vent, sier han:
– Vi har informert klubben og styret om at vi føler behov for å komme med en uttalelse. Det er de inneforstått med. Jeg tror alle sammen er enige om at når saken fortsatt behandles videre, er det riktig å komme med den senere.
Tidligere torsdag skrev Nettavisen at styreleder Ivar Strømsjordet skal ha gjennomført granskningen av rasismebeskyldningene mot Henrik Pedersen på egen hånd og holdt detaljer skjult for styret.
– Jeg så den saken, og slikt kan man ikke hive ut i media. Jeg leste ikke saken, men bare overskriften. Jeg regner med det bare er spekulasjoner, og det er veldig alvorlige beskyldninger som er kommet. Slik kan man ikke holde på, mener Parr.
– Føler spillergruppa at styrelederen har sitt på det rene?
– Det vi har kommentert eller snakket om rundt det ... Nå skal ikke jeg si for mye i form av at vi har lyst til å komme med en felles uttalelse. Men vi har i hvert fall ikke tatt noen avgjørelser rundt personer eller hvem som må gå eller sitte eller slike ting. Vi har sett på prosessen, og mener den kunne vært bedre på mange måter. Så skal vi komme tilbake til det senere, sier Parr til Discovery.
– Noe konkret rundt prosessen du kan si noe om?
– Nei.

Pedersen ikke til stede

Spillerne møter som sagt på Marienlyst. Grunnet koronarestriksjoner har de ikke vanlige fellestreninger, men er i den aktiviteten de kan. Den ble gjennomført uten Pedersen til stede torsdag.
– Henrik er ikke til stede i dag. Resten av trenerteamet er her og gjennomfører treningsøkter.
– Er det Wibe-Lund som er sjefen da?
– Henrik er fortsatt treneren til Godset, så jeg tror ikke de har fått en ny sjef slik sett. Men trenerteamet utenom Henrik er her i dag og har trening.
Parr oppsummerer det som en veldig vanskelig sak, både for klubben og spillerne og for alle som er glade i Strømsgodset.
– Og så har du selvfølgelig de to som er involvert her, som det er veldig vanskelig for. Så det er rett og slett bare en veldig vanskelig situasjon, som vi må prøve å komme oss videre fra og bli ferdige med. Det er målet til hele klubben.
Frem til nå har de fleste spillerne ikke ønsket å kommentere saken. Nå står Parr frem som en tydelig talsmann.
– Jeg har vært tillitsvalgt inn mot NISO, og vi har bestemt det slik at jeg uttaler meg på vegne av spillergruppa, slik at vi får litt konsekvente uttalelser og at ikke alle maser på alle. Jeg uttaler meg, og så har vi egentlig ikke så mye å komme med nå før saken er ferdig behandlet og vi kan komme med en felles uttalelse.
– Ser du for deg at noen av spillerne eller andre ansatte i klubben på noe tidspunkt kan stå frem med sin historie eller noe de har opplevd?
– Jeg tror ikke jeg skal kommentere noe mer rundt det nå. Det vi er enige om fra spillergruppa, er at vi avventer i respekt for klubbens fortsatte behandling av saken og at vi vil komme med en felles uttalelse senere.
Henrik Pedersen har hele tiden avvist anklagene.
Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
20 TIMER SIDEN
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
EN DAG SIDEN