Discovery sitter på opplysninger om at Strømsgodset-trener Henrik Pedersen har kommet med rasistiske bemerkninger overfor enkeltindivider i klubben. De rasistiske bemerkningene skal ha skjedd i retning av flere og ved gjentatte anledninger. 43-åringen har gjentatte ganger blitt kontaktet for en kommentar, men han har foreløpig ikke uttalt seg overfor Discovery.
I en pressemelding publisert på Strømsgodsets hjemmesider fredag kveld avviser han rasisme. Les mer om det i denne saken.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Discovery har hatt dialog med daglig leder i klubben, Dag Lindseth Andersen, og han har blitt forelagt informasjonen som er presentert i denne saken.
– Per i dag ønsker ikke vi å kommentere dette, er Lindseth Andersens melding torsdag kveld.
Han legger også til at samtlige i Godsets administrasjon og spillerstall er ute i påskeferie og dermed geografisk spredt. Både administrasjon og resten av A-laget vil returnere til kontor og jobb tirsdag morgen.

Møtevirksomhet med Pedersen

Opplysningene går også ut på at det har vært møtevirksomhet internt i klubbens ledelse rundt hvordan man skal håndtere situasjonen og alvorlighetsgraden av de ulike tilfellene. Møtevirksomheten skal ha skjedd i løpet av den siste tiden og har involvert flere ulike representanter fra klubben.
Den danske treneren har, som nevnt, gjentatte ganger fått tilbud om å få se opplysningene og kommentere saken, men han har ikke besvart våre henvendelser.
Henrik Pedersen skal personlig ha deltatt på ett eller flere av møtene klubben har arrangert internt i etterkant av ordbruken. Ordbruken har over tid ikke gått ubemerket hen i Strømsgodset-leiren.
Informasjonen Discovery sitter på peker nemlig også på flere andre konkrete saker, der de som er underlagt Pedersen har opplevd uønsket oppførsel fra treneren innad i klubben.
Discovery har også vært i kontakt med Strømsgodset Toppfotballs styreleder, Ivar Strømsjordet, men han henviser til daglig leder Dag Lindseth Andersen. Sportssjef Jostein Flo har ikke besvart våre henvendelser.

#STOPP-kampanjen senest i høst

Senest i oktober ble det satt ekstra fokus på antirasistisk arbeid i Eliteserien og toppfotballen, i kjølvannet av saken der Amahl Pellegrino opplevde rasisme under en kamp på Color Line Stadion. Senere ble også Vålerengas Ousmane Camara utsatt for lignende hets i Sandefjord - den gang av en vakt.
I den perioden stilte både spillere og trenere med et rødt #STOPP-bånd på armen for å skape oppmerksomhet rundt saken. Kampanjen, som har fått godt fotfeste i norsk idrett, går også ut på å bekjempe homohets, kjønnshets og andre former for diskriminering, slik det står utfyllende om på Idrettsforbundets sider.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51