• Se Viking - Kristiansund søndag fra klokken 18:00 på discovery+
Kun noen dager etter at Odd-spiss Mushaga Bakenga gjestet OL-kveld, der han snakket varmt om vertslandet Japan, bekreftet Odd på sine hjemmesider at «Mush» selges til J-League og Tokushima Vortis.
– Denne overgangen var det jeg ønsket sterkest, så det blir veldig bra, sa Bakenga til Discovery like etter at overgangen var bekreftet.
Eliteserien
Eliteserie-komet på eksklusiv talentliste: – Han har tatt store steg
10 TIMER SIDEN
Etter det Discovery erfarer skal Odd sitte igjen med i overkant av fem millioner for Bakenga.
Se sekvensen med Bakenga her. Saken fortsetter under videoen.

Hinter om Japan-overgang: – Veldig stor interesse

Større aktivitet på spillermarkedet

Mushaga Bakenga har scoret 11 av Odds 20 mål denne sesongen, og skienslaget har i hovedsak vunnet kamper når trønderen har spilt på topp.
26 mål på 36 kamper for Odd siden han kom fra Tromsø i 2020 er svært fine tall.
Sportsjef i Odd Tore Andersen forteller at Tokushima Vortis var en av en hel haug med klubber som ønsket å få kloa i Bakenga.
– Det ville ha forundret med om en så god spiller hadde blitt værende i Odd i lang tid, sier Andersen til Discovery, som samtidig påpeker at det var et klart ønske fra Odd sin side å forlenge med den tidligere Club Brugge-spilleren.
– Jeg merker at det er mye mer aktivitet på spillermarkedet nå enn det har vært tidligere. Det skyldes nok en optimisme rundt om i de forskjellige klubbene, både i Norge og resten av verden, og vi forventer at det kommer til å være en god del gjennom overgangsvinduet nå også. Det er nok noe av grunnen til at Bakenga har vært så attraktiv. Det er ikke all interesse som har nådd meg heller. Mye har han fått direkte til seg, legger Andersen til.

KBK-spiss inn

Odd var derimot godt rustet for et Bakenga-salg, til tross for at de ikke har fått på plass en erstatter.
– Dette er ikke noe som kommer brått på oss. Vi har jobbet med erstattere over lengre tid, forteller sportsjef Tore Andersen overfor Discovery.
Nå skal valget ha falt ned på en ringrev i norsk fotball.
For ifølge flere medier har Odd pekt seg ut Flamur Kastrati som Bakengas arvtaker i Skien. Både Tidens Krav og Telemarksavisa skriver at Kastrati kun er noen detaljer unna å bli presenert som Odd-spiller.
Overfor TK bekrefter Flamur Kastrati at han er ferdig i Kristiansund, og hadde følgende å si til lokalavisa etter fredagens økt på nordmøre:
– Dette blir nok klart over helga.
Lørdag reiste KBK-troppen sørover til Stavanger, der de skal møte Viking søndag kveld. Kristiansund-trener Christian Michelsen sier til Discovery at han regner med at Kastrati blir i klubben ut kontraktstiden. Kontrakten med KBK løper ut 31. august.
– Vi har hatt en fin dialog med han hele tiden, og om han ønsker å dra videre, så er det fair. Han har kontrakt ut august, så det regner jeg med at han forholder seg til, sier Michelsen.
Flamur Kastrati kom til Kristiansund fra Sandefjord høsten 2018, og har siden da notert seg for åtte mål på 61 opptredner for nordmøringene.

Askar på topp?

Verken Flamur Kastrati eller Brynjolfur Willumsson er tilgengelige til søndagens kamp mot Viking. Sistnevnte skadet seg på trening torsdag, og Christian Michelsen er derfor nødt til å blande litt i spissgryta før Viking-kampen.
– Blir det Amin Askar på topp på søndag?
– Amin er en potet, så det er alltid en mulighet, ler Michelsen på telefon fra flyplassen.
Viking - Kristiansund ser du søndag fra klokken 18:00 på discovery+.

Svenskene tar fullstendig av etter Ingebrigtsen-gull: – En av de mektigste 1500 meterne noen gang

Eliteserien
Ny hodesmell for RBK-spissen – måtte forlate treningsfeltet
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Flere profiler usikre før nøkkelkamp: – Krysser fingrene
15 TIMER SIDEN