Populære sporter
All sport
Vis alt

Fikk overgang i bursdagsgave: – Dette jeg ønsket meg mest

Andreas Hopen

Oppdatert 06/08/2021 klokken 14:00 GMT+2

Mushaga Bakenga har lenge hatt lyst til å fortsette karrieren i Japan. Fredag kom bekreftelsen.

Mushaga Bakenga

Foto: Eurosport

Mushaga Bakenga er på utgående kontrakt i Odd, og spissens dager i Skien virker å være talte. Allerede i starten av juli var spissen klar på at han ønsket å forlate klubben, og de siste ukene har interessen fra Japan vært stadig økende. Nå er 28-åringen (fyller 29 på søndag) klar for å fortsette karrieren i J-League i klubben Tokushima Vortis.
– Det har vært en tålmodighetsprøve til tider, men det var godt å få det på plass, sier Bakenga til Discovery om overgangen.
Bakenga sier at det var den grundige jobben Tokushima Vortis gjorde som fikk Bakenga til å tenne på tanken om spill for den nyopprykkede klubben.
– De så ikke bare en spiss som scoret mål, men personen. De hadde virkelig gjort en grundig jobb. Jeg fikk egentlig et kjempeinntrykk fra starten av, sier 28-åringen som er sikker på at det er det rktige steget.
Etter det Discovery erfarer skal Odd sitte igjen med i overkant av fem millioner for Bakenga som var på utgående kontrakt.
Nå er han på plass i Trondheim med familien hvor han skal feire 29-års dagen sin. Den feirer han med den beste gaven han kunne gitt seg selv.
– Denne overgangen var det jeg ønsket sterkest, så det blir veldig bra, sier Bakenga som nå skal ordne seg visum og så reiser til Japan så fort det lar seg gjøre.
Tokushima Vortis trenes av spanske Dani Poyatos. 43-åringen var i 2020 trener for den greske storklubben Panathinaikos. Tokushima Vortis er nyopprykket til den japanske toppdivisjonen.

Drømt om Japan i ett år

I denne ukens spillerrådet fortalte Bakenga at han hadde begynt å forberede seg for spill i Japan.
– Siste nytt er at jeg har lastet ned duolingo, og har begynt å lære å telle på japansk, sa Bakenga dagen før nyheten om overgangen gikk ut.
picture

Startet skole for fattige – 1200 elever møtte opp

– Skal ikke si at jeg har hatt en drøm siden jeg var liten, men jeg har hatt lyst å reise dit det siste året. Det var dit jeg ville da jeg signerte for Odd. Da sa jeg til de rundt meg at jeg ønsket et eventyr, og at jeg ville gjøre det så bra, slik at jeg kunne få til et skikkelig eventyr. Ikke Romania eller Danmark.
– Alle som har spilt der, vært der på reise eller hva som helst, blir frelst. Alt er så annerledes og kult. De ligger tretti år foran, sier Bakenga.
Spissen forteller at han har lest seg opp på den potensielle nye arbeidsgiveren på andre siden av jordkloden.
– Det kan jeg si om Tokushima er at de spiller bra fotball, har en spansk trener og så mangler de kanskje en på topp som kan dunke inn noen mål, mener Bakenga.
Han sier at det har vært nære en overgang ganske lenge.
– Det har vært nært ganske lenge. Såpass nært at jeg har lagt tankene litt bort fra det, bekrefter 28-åringen som påpeker at J-League er den best rangerte ligaen i Asia.

Ga nesten opp

Men veien frem til dit Mushaga Bakenga er i dag har vært lang. 28-åringen imponerte stort som unggutt i Rosenborg, og stod med tolv scoringer da han forlot klubben til fordel for Club Brugge som 19-åring. Der ble det bare åtte kamper, i tillegg til utlån til Cercle Brugge, Esbjerg, Eintracht Braunschweig og Molde før han reiste tilbake til Rosenborg og senere Tromsø. Men årene i Molde, Rosenborg og Tromsø var preget av skader.
I Molde røk akillesen, og spissen var ute i lang tid. På plass i Tromsø skjedde det på ny, og spissen var nok en gang ute i seks måneder.
– Jeg var veldig nærme å gi opp. Var langt nede en periode, spesielt etter at akillesen røk for andre gang på to og et halvt år, sier Bakenga.
Men med støtten fra familien som grunnlag, og troen på at det bare var kroppen som satt begrensninger jobbet han seg tilbake.
– Så fort jeg fikk kroppen i orden, var det bare å vise hva man var laget av, sier Bakenga.
Sommeren 2019 ble Bakenga lånt ut til Ranheim. Bydelsklubben rykket ned, men Bakenga nøt godt av tiden hjemme i Trondheim, både i Ranheim, men også uten kontrakt i et nedstengt Norge da koronapandemien gjorde sitt inntog.
– Den perioden gjorde alt for meg. Først Ranheim hvor jeg fikk gjøre ting på min måte sammen med det fysiske teamet, og så kom koronaen beleilig hvor jeg fikk lagt grunnlaget med fysisk trening fra januar til sommeren med Ronny Fevåg (fysisk trener i Ranheim. journ.anm).
– 2020 var nok et tøft år for mange, men for meg gikk det veldig bra, supplerer Bakenga.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame